5 Destinatii romanesti pentru o vacanta cu familia

Sursa foto: Lozba Tudor/Shutterstock.com

Escapadele de weekend sunt intotdeauna un plan nemaipomenit pentru a petrece putin timp pretios alaturi de familie, departe de forfota urbana, mai ales daca ai copii. Iar tara noastra are din belsug atractii si obiective turistice care sa-i atraga pe cei mici, precum si locatii child friendly care sa asigure un sejur cat mai placut pentru intreaga familie. In plus, vizitand muzee, gradini zoologice, rezervatii naturale, pesteri si castele, copiii nu numai ca se vor distra, dar vor putea, de asemenea, sa-si imbogateasca bagajul de cunostinte. 

In randurile de mai jos iti vom prezenta o lista cu 5 dintre cele mai potrivite destinatii romanesti pentru o vacanta petrecuta cu familia. 

1. Castelul de Lut Valea Zanelor. Celebrul castel ce pare a fi desprins din basme se gaseste in Valea Porumbacului din judetul Sibiu si a devenit una dintre cele mai cautate atractii turistice din ultimii ani, fiind prezent in mai toate publicatiile online de turism. Cu o constructie realizata in totalitate din piatra, lut, lemn si paie, Castelul de Lut a fost ridicat de un cuplu care si-a vandut casa pentru a oferi taramurilor mioritice un altfel de turism.

Privindu-l, nu ai cum sa nu te duci cu gandul la celebrele productii cinematografice “Stapanul Inelelor” sau “Hobbitul”. Sau poate ca acesta iti va aminti de povestile din copilarie ale fratilor Grimm. Altii sustin ca impresionanta constructie pare a fi una dintre capodoperele lui Gaudi. Indiferent cu ce seamana sau de ce iti aduce aminte, Castelul de Lut din Valea Zanelor, cu pitoreasca imagine a Fagarasilor in fundal, va fi o reala placere pentru copii!

Locuri de cazare in apropiere gasesti aici!

2. Salina Turda. Cea mai spectaculoasa salina din tara noastra este un adevarat muzeu de istorie a mineritului de sare. Situata in municipiul Turda, salina atrage in fiecare an mii de turisti care vor sa imbine relaxarea cu distractia. In subteran, salina are un decor ce pare a fi desprins dintr-un film science-fiction, asa ca entuziasmul si curiozitatea celor mici, in mod cert, vor fi starnite. Mai mult, in cadrul salinei, atat cei mari, cat si cei mici pot petrece timp in strandul Durgau, pot sa joace biliard, minigolf sau tenis sau pot sa se bucure de o plimbare cu barca pe lac.

Locuri de cazare in apropiere gasesti aici!

3. Vulcanii noroiosi. Probabil una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din Romania, Vulcanii noroiosi din judetul Buzau, situati la doar 2 ore distanta de Bucuresti, ii va cuceri pe copii imediat ce acestia vor pasi pe solul cenusiu. Stranii vulcani cu aspect de fantani de noroi se gasesc in 4 locuri: Beciu, La Fierbatori, Paclele Mari si Paclele Mici si vor incita imaginatia micutilor, care se vor simti de parca ar avea parte de o calatorie pe suprafata Lunii.

Locuri de cazare in zona gasesti aici!

4. Pelesul si Pelisorul. Cu o mare incarcatura istorica in spate, splendidele castele Peles si Pelisorul atrag mii de turisti anual, mai mici sau mai mari. Pelesul, una dintre cele mai elegante si fascinante constructii de pe teritoriul tarii noastre, este un monument istoric de o valoarea artistica incomensurabila, fiind construit intre anii 1873 si 1914 ca resedinta de vara a regilor Romaniei. Copiii, cu siguranta, vor fi mai mult decat incantati sa paseasca in incaperile regale, imaginandu-si modul in care printii, printesele si intreaga familie regala aveau sa traiasca in perioada epocii moderne.

Deloc de neglijat, Pelisorul, are o arhitectura ce imbina elemente germane si romanesti, scotand in evidenta gusturile rafinate ale Reginei Maria. Semnificativ mai mic decat Pelesul, care adaposteste 160 de incaperi, Pelisorul are doar 99 de camere, fiind redeschis ca muzeu in anul 1993.

Locuri de cazare in zona gasesti aici!

5. Maramures. Printre capitele de fan si dealurile verde-crud, copiii vor descoperi numai peisaje de poveste! Maramuresul, una dintre cele mai pitoresti regiuni din tara noastra, are o multime de atractii pentru cei mici si cei mari, dar mai cu seama o natura splendida, un aer proaspat de munte si unele dintre cele mai vechi traditii romanesti. Printre obiectivele turistice pe care trebuie sa le vizitati aici se numara Parcul National Muntii Rodnei si Cimitirul Vesel. De asemenea, merita sa faceti o plimbare cu Mocanita in splendida Valea Vaserului. Locuri de cazare in zona gasesti aici!