5 destinatii ideale pentru o minivacanta de 8 martie

Sursa foto: cge2010/Shutterstock.com

Martie este luna in care totul in jur infloreste, soarele incepe sa isi faca simtita prezenta iar temperatura primavaratica te cheama in natura. Cum saptamana 1-8 martie este adesea insotita de zile libere, o minivacanta este foarte atractiva.

Unii aleg sa zboare in diverse locuri din Europa sau Asia, in care pot ajunge rapid si pot descoperi o cultura noua, peisaje noi si obiceiuri interesante. Altii insa, aleg sa ia Romania la pas si sa se bucure de ceea ce are de oferit tara noastra. Pentru ei am creat acest ghid.

Iata 5 destinatii ideale pentru o minivacanta de 8 martie, din care te vei intoarce mai relaxat si mai bogat.

1. Dumbrava Vadului. Poate ca nu iti spune foarte multe, insa Dumbrava Vadului este un adevarat paradis floral in perioada primaverii. Situata la 60 de kilometri de Brasov, aceasta dumbrava este declarata arie protejata, de interes national. Motivul este cat se poate de interesant: in fiecare primavara aici cresc milioane de narcise pe o suprafata de 400 de hectare. Este cea mai mare rezervatie naturala de acest gen din Europa si este locul perfect pentru a intampina primavara. Nu vei descoperi doar narcise, ci si alte elemente florale interesante, cum ar fi arbusti unici, macesi sau muri. Daca vrei sa te bucuri din plin de 

2. Viscri. Daca iti doresti o vacanta de cateva zile in inima Transilvaniei, satul Viscri este o destinatie de poveste. Devenit cunoscut in momentul in care a fost vizitat de Printul Charles al Marii Britanii, satul este fermecator. Aici vei gasi o biserica fortificata din secolul XIII, oameni care pastreaza foarte bine traditii vechi de sute de ani si peisaje deosebit de frumoase.

3. Delta Dunarii. Primavara este anotimpul perfect pentru a descoperi uimitoarea Delta a Dunarii. Este perioada anului in care temperatura este prea mica pentru a trezi tantarii, insa suficient de mare incat sa te faca sa te simti bine. Este locul in care poti descoperi in cel mai atractiv mod renasterea naturii la viata, cu nuferi care creaza o simfonie coloristica, copaci care infrunzesc si zeci de mii de pasari care se intorc din tarile calde, creand un spectacol inedit. Un inceput de primavara surprins dintr-o barca pe canalele Deltei este, conform multor oameni, perfect.

4. Sibiu. Poate ca iti doresti o minivacanta urbana, in care sa te bucuri de restaurante cu preparate delicioase, de stradute frumoase si de localnici plini de viata. In acest caz, Sibiul este destinatia pe care o poti bifa fara nicio retinere. Este un oras cu aer medieval care iti ofera zeci de obiective turistice pe care poti sa le vizitezi si sa le fotografiezi : Turnul Sfatului, Biserica Evanghelica, Podul Minciunilor sau Muzeul Astra. Toate capata un farmec aparte in lumina soarelui de primavara.

5. Delta Neajovului. Putini sunt cei care stiu de ea, insa cei care o cunosc revin aici ori de cate ori au ocazia. Poate ca nu este la fel de impresionanta precum este Delta Dunarii, insa are cateva calitati de necontestat: este aproape de Bucuresti ( la doar 41 de kilometri ) se intinde pe 1000 de hectare si se afla in vecinatatea unui urias parc de aventura: Comana Parc. O mini vacanta aici poate sa iti incante privirea cu sute de specii de pasari, pesti si mamifere si cu o renastere spectaculoasa a naturii. Este locul perfect pentru cei care au una sau doua zile in care vor sa respire aer curat si sa guste din cateva preparate traditionale.
Sunt multe alte locuri care merita vizitate, cum ar fi Cheile Banitei din Valea Jiului, Vulcanii Noroiosi din Buzau, Cascada Cailor din Brasov sau Valea Vaserului din Maramures, cu a sa Mocanita neobosita. Toate aceste destinatii iti pot lasa amintiri de neuitat si toate te pot ajuta sa intampini primavara in modul perfect: relaxat si fericit. Trebuie doar sa alegi destinatia care crezi ca ti se potriveste cel mai bine si sa cauti cazarea perfecta pe www.travelminit.ro . In oricare zona ai merge, vei gasi o unitate de cazare care sa iti ofere locul perfect pentru relaxare.