4 restaurante din Sibiu pentru o reala desfatare culinara

Sursa foto: Calin Stan / Shutterstock.com

In cadrul plimbarilor prin Sibiu, printre cladirile fascinante vizual, stradutele pietruite si cochete, popularele obiective turistice, nu ezita sa poposesti la unul dintre restaurantele unde mancarea traditionala, atmosfera confortabila si familiara, precum si amabilitatea si bunavointa personalului te vor convinge sa iubesti si mai mult acest oras.

Iata cateva restaurante in care iti vei dori sa te intorici ori de cate ori ajungi in Sibiu:

  1. Restaurant Hermania

Desi, in aparenta, restaurantul Hermania pare sa ofere pofticiosilor doar preparate traditionale, in realitate, meniul restaurantului ilustreaza tot ce e mai atragator din punct de vedere culinar din zona Transilvaniei si nu numai. Bucatele sunt preparate cu ingrediente din productia proprie (Pastravaria Albota si Fermele Cartisoara si Poienita), iar portiile sunt mai mult decat generoase.

Asadar, o pauza la Hermania intre vizitele la principalele atractii din Sibiu va fi o binecuvantare pentru papilele gustative, caci poti alege bunatati precum ciorba de burta, tartar de pastrav, carnaciori, branzeturi, slanina si dulceturi artizanale.

Sursa foto: http://facebook.com/hermania.sobis.ro/

Restaurantul se afla pe strada Filarmonicii, nr. 2.

  1. Restaurantul Hochmeister

Numele restaurantului provine de la Martin Hochmeister, fost primar al orasului si cel care a infiintat cel mai vechi teatru din Romania in 1786. Veti porni intr-o calatorie culinara, bucataria punand la dispozitie atat preparate din zona Sibiului, cat si preparate aduse de pe meleaguri gastronomice indepartate, precum: Argentina, Franta, China, Thailanda. Mai mult, atmosfera este una calda si primitoare, aici avand parte de momente de calitate alaturi de cei dragi. Incercati supele, preparatele din pui, cartofii cu sos de iaurt, ori salata cu halloumi!

Sursa foto: http://facebook.com/HochmeisterSibiu

Restaurantul se afla pe strada Timotei Popovici, nr. 9.

  1. Old Lisbon

Daca iubiti ritmurile de Fado, vinul de Porto si bucatele culinare portugheze, atunci Old Lisbon este cea mai buna varianta! De cum intri, vei fi invaluit de atmosfera calduroasa si vei fi intampinat de personalul prietenos, personal care te va acompania si te va indruma in alegerea preparatelor, daca esti pentru prima oara intr-un restaurant cu specific portughez. Regasesti atat preparate din bucataria internationala, dar si din bucataria portugheza, din care trebuie neaparat sa incerci fructele de mare, pastele de casa asezonate cu vin, legumele gratinate imbaiate in sos de usturoi, preparatele din carne cu sos de portocale sau crema de lamaie.

Sursa foto: http://facebook.com/restaurantportughez

Restaurantul se afla pe strada Targul Pestelui, nr. 4.

  1. Taverna Akropolis

Pentru o incursiune in bucataria greceasca, Taverna Akropolis va sta la dispozitie cu preparate simple, insa bogat condimentate, obtinute din ingrediente proaspete. Decoratiunile interioare aduc atmosfera elena pe meleaguri romanesti, acestea intruchipandu-i pe Atena, Apollo si Zeus. De asemenea, si ritmurile de bouzouki contribuie la starea ta de bine. Cat despre preparatele culinare, acestea sunt gatite respectandu-se retele originale, astfel ca vei putea alege dintre mancaruri precum: souvlaki, gyros, salate, tzatziki, preparate cu branza feta sau halloumi, musaka preparata in vase de ceramica, dovlecei sau vinete coapte.

Sursa foto: http://facebook.com/tavernaakropolis.com

Restaurantul se afla pe strada Turnului, nr. 12.


Porneste intr-o calatorie a simturilor si rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2BVINyM