3 sugestii de cazare in Alba Iulia sub 200 lei/noapte

Pensiunea Terra, Alba IuliaAlba Iulia nu mai este un orasel de provincie in care sa-ti fie teama ca te-ai putea plictisi. Gazda competitiei Alba Iulia City Race (eveniment care combina alergarea pe sosea cu alergarea pe teren variat), ajunsa anul acesta la a treia editie (ce va avea loc pe 14 martie), municipiul gazduieste o serie de cladiri, cetati, biserici si monumente vechi dar deosebit de frumoase, care il transforma intr-o destinatie turistica de neratat.

Cetatea Alba Carolina este, fara indoiala, emblema orasului (unde puteti urma Traseul Celor 3 Fortificatii, Portile Cetatii si Parcul din Cetate cu Fantana cinetica), dar nu trebuie sa uitati nici de Catedrala Reintregirii Neamului (Catedrala Incoronarii), Catedrala Romano-Catolica, Muzeul National al Unirii, celebra Biblioteca Batthyaneum sau Palatul Principilor atunci cand va hotarati sa vizitati Alba Iulia, orasul din inima Transilvaniei. De asemenea, in centrul orasului puteti vizita ruinele castrului roman Apulum.

Savurati-i stradutele vechi de cateva secole, vizitati-i cafenelele la ora micului-dejun si treceti pragurile restaurantelor pentru a-i incerca preparatele delicioase gatite cu multa dragoste, asa cum o fac ardelencele. Iar pentru cei care doresc sa calatoreasca mai mult in zona, le recomandam sa viziteze Cheile Rametului si Manastirea de la Ramet, Cheile Galzii si Cetatea de la Calnic.

Mai jos va oferim si 3 sugestii de cazare in Alba Iulia sub 200 de lei:

Vila Steaua Nordului****

Pensiunea de 4* Steaua Nordului din Alba Iulia se afla la numai 15 minute de mers pe jos fata de Cetatea Alba Carolina, langa Bazinul Olimpic si Stadionul Cetate. Locatia a fost amenajata ca un adevarat colt de rai, in care va veti putea relaxa in voie. Cele zece spatii de cazare ale pensiunii (6 camere matrimoniale si 4 camere duble sau twin) sunt elegante si confortabile, perfecte pentru un weekend sau un sejur. Toate camerele au aer conditionat, minibar, TV LCD, internet wireless si baie proprie cu cadita de dus. La restaurantul Steaua Nordului veti putea servi preparate traditionale si internationale, iar dupa-amiezile le puteti petrece la piscina interioara sau la sauna. De asemenea, pe timpul verii exista si o piscina exterioara.
Tarif*: 160 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Terra***

De o cazare confortabila si placuta va puteti bucura si la Pensiunea Terra din Alba Iulia, situata intr-o zona linistita a orasului: la numai 100m de Sala Sporturilor din localitate, la 20m de Bazinul Olimpic si la doar 10 minute de mers pe jos de Cetatea Alba Carolina. La gara si in centrul orasului puteti ajunge foarte usor, pentru ca cea mai apropiata statie de autobuz se afla la numai 50m de hotel. Liniste, aer curat, relaxare, gazde primitoare si conexiuni cu mare parte din obiectivele turistice ale orasului – la asta va puteti astepta daca alegeti sa va cazati la Pensiunea Terra din Alba Iulia.

Oaspetii au la dispozitie 10 camere, din care 6 sunt matrimoniale si 4 sunt camere twin; toate dispun de baie proprie cu cadita de dus (hidromasaj), uscator de par, TV LCD, balcon sau terasa, internet WiFi gratuit in camera. De asemenea, in incinta pensiunii exista un restaurant care serveste preparate traditionale romanesti, terasa, piscina exterioara si parcare privata gratuita in limita a 6 locuri.
Tarif*: 160 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Ara***

O locatie intima si draguta, cu multa verdeata, este Pensiunea Ara din Alba Iulia, aflata la iesirea din municipiul Alba Iulia catre Zlatna-Campeni, in cartierul Micesti, la numai 2km distanta de DN 74. Centrul istoric al orasului se afla la 6km distanta, iar cea mai apropiata statie de autobuz, la doar 50m de pensiune.

Deschisa in octombrie 2008, pensiunea ofera oaspetilor sai 9 spatii de cazare moderne si spatioase: 6 camere cu 2 paturi single si 3 camere cu pat matrimonial, toate avand baie proprie cu cabina de dus, TV LCD cu programe prin cablu, aer conditionat si internet wireless. La restaurantul pensiunii puteti savura preparate delicioase din bucataria traditionala ardeleneasca, dupa care va puteti relaxa pe terasa de lemn amenajata in gradina. Helesteul cu nuferi albi si lacul cu pesti amenajat special pentru ca turistii sa se relaxeze la o partida de pescuit, precum si locul de joaca pentru copii sunt marile atuuri ale acestei locatii, ideala pentru un weekend sau o vacanta in Transilvania. Pentru cei care sosesc cu masina proprie exista o parcare privata gratuita.
Tarif*: 130 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Nota: *tarifele sunt valabile in perioada 30 – 31 martie 2016