3 sugestii de cazare in Baia Mare

pensiunea-magura-baia-mareDaca ti-ai propus sa vizitezi Maramuresul, poate iti faci timp sa treci si prin Baia Mare, orasul resedinta de judet. Aflat pe malul raului Sasar, Baia Mare este un oras vechi, cu o istorie de peste 2000 de ani – cel putin in privinta extractiilor de metale neferoase pentru care era renumita regiunea. Piata principala (Piata Libertatii) pastreaza si astazi cateva urme ale trecutului sau medieval, iar daca esti curios, poti sa vizitezi cea mai veche casa din oras – sunt de fapt ruinele unui castel construit la 1440 de principele Iancu de Hunedoara pentru Elisabeta, sotia sa (le gasesti in partea de est a pietei).

O alta ramasita a istoriei – si vorbim aici de o cladire ridicata cu sase secole in urma – este Turnul lui Stefan, un turn de veghe construit in stil gotic, a carui inaltime atinge 120 de metri. Nici Turnul Macelarilor nu trebuie ratat in timpul vizitei prin oras, o alta marturie a fortificatiei medievale din secolul XV.

Neaparat trebuie sa iei masa in oras si sa gusti bucatele traditionale delicioase maramuresene, din care nu lipseste piureul de castane sau castanele coapte; baimarenii sunt renumiti pentru castanii dulci comestibili care cresc pe dealurile dimprejurul orasului.

E musai apoi sa lasi in urma centrul istoric al orasului si sa vizitezi intreaga regiune: Rezervatia Naturala Gutai-Ignis, atelierul de ceramica al lui Dan Les, bisericile de lemn, Cimitirul vesel din Sapanta, Parcul National Muntii Rodnei, Valea Viseului, Valea Izei si Pasul Prislop sunt doar cateva dintre numeroasele atractii ale acestei frumoase regiuni.

Pentru excursiile tale viitoare in Maramures, Travelminit iti ofera astazi 3 sugestii de cazare in Baia Mare:

Hotel Ambasador***

O locatie perfecta pentru cei care ajung in Baia Mare cu trenul sau cu avionul; hotelul de 3* Ambasador este amplasat in centrul orasului, la 10 minute cu masina de gara si la numai 9km de aeroport. Situat intr-una din cele mai vii zone ale orasului (in vecinatatea Muzeului de Mineralogie), complexul este inconjurat de restaurante, magazine si baruri. Oaspetii au la dispozitie 22 de spatii de cazare (camere duble si apartamente) decorate in tonuri calde si cu facilitati care asigura confortul si intimitatea de care aveti nevoie. Toate camerele au aer conditionat, baie proprie cu dus, uscator de par, halat de baie si papuci, minibar, TV LCD cu programe prin cablu, internet wireless gratuit, facilitati pentru prepararea ceaiului si a cafelei.

Apartamentele hotelului sunt de doua tipuri: Aristocratic (cu 2 camere – living si dormitor) si Prezidential (cu 3 camere – living, birou, dormitor).
De asemenea, in incinta complexului exista un restaurant cu terasa, sala de conferinte, sala de fitness (cu dusuri si vestiare) si sauna.
Tarif: 215 lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Magura****

La numai 3km distanta de centrul vechi al orasului Baia Mare, intr-un cadru natural deosebit, exista aceasta pensiune frumoasa de 4*, care ofera o atmosfera calda si familiara departe de zgomotul cotidian. Dincolo de pensiune se continua un drum forestier prin padure, ideal pentru drumetii. Desi este inconjurata de padure (fagi, stejari, castani) si traversata de o vale, drumul de acces la pensiune este asfaltat si luminat. Cu toate acestea, pensiunea beneficiaza de toate facilitatile tehnologiei moderne, astfel incat camerele au internet wireless, baie proprie cu dus, balcon, TV LCD cu programe prin cablu, telefon.

Spatiul de cazare este alcatuit din 15 camere si 3 apartamente. De asemenea exista un restaurant clasic, select si elegant, care are o capacitate de 220 de locuri, precum si o terasa spatioasa in aer liber, de unde turistii pot admira peisajul si se pot bucura de aerul curat.
Tarif: 140 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Hotel Seneca***

Amplasat in orasul de la poalele Muntilor Gutai si Ignis, Baia Mare, hotelul de 3* Seneca este situat la 4km de centrul istoric si la 8km de aeroport, fiind usor accesibil din orice parte a orasului.

Complexul hotelier dispune de 60 camere single, duble si matrimoniale, dotate cu baie proprie cu dus si uscator de par, minibar, TV LCD cu programe prin cablu, telefon, acces gratuit la internet.

Oaspetii hotelului au la dispozitie si alte facilitati, printre care un centru Spa cu piscina in aer liber cu apa incalzita, piscina interioara, cada cu hidromasaj, sauna, bai sarate, teren de sport multifunctional, bar, restaurant cu preparate traditionale din bucataria romaneasca, sala de conferinte, facilitati pentru petrecerea timpului liber si parcare pazita.
Tarif: 100 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pentru cazare, intra aici!