3 locuri in care te poti relaxa de 1 decembrie in apropiere de Bucuresti

visualpower/Shutterstock.com

Sarbatoarea Zilei Nationale vine la pachet in fiecare an cu cel putin o zi liber. Cel putin una, pentru ca in anumiti ani, in functie de ziua in care pica data de 1 decembrie, romanii se pot bucura de o mini-vacanta in toata regula, avand in vedere ca si ziua precenda este declarata zi libera.

Avand acest context favorabil, iubitorii de vacante isi pot face deja planuri pentru excursia de anul acesta, intrucat vor avea o mini-vancanta de 4 zile daca punem la socoteala si weekend-ul. 4 zile de distactie, explorare sau relaxare pe care le poti petrece alaturi de cei dragi intr-o destinatie situata aproape de casa. Daca esti din Bucuresti si cauti o locatie aproape de casa pentru a petrece Ziua Nationala, ai venit la locul potrivit. Echipa Travelminit.ro iti prezinta 3 destinatii de vacanta pentru escapada de 1 decembrie:

1. Comana

Comana este o destinatie turistica populara, mai ales in randul bucurestenilor. Fiind situata la numai 30 de kilometri de capitala, Comana este locatia ideala pentru o escapada de weekend.

Ce poti face la Comana? In Comana vei gasi mai multe obiective turistice naturale, cel mai important fiind Parcul Natural Comana. In functie de cum va fi vremea in perioada mini-vacantei poti face o plimbare pe carerile batatorite din interiorul parcului si poti descoperi frumusetea naturala a acestui loc.

Unde te cazezi? Turismul in Comana s-a dezvoltat destul de mult in ultima vreme si datorita acestui fapt numarul pensiunilor a inceput sa creasca si el. Cauta pe Travelminit unitatea de cazare ideala pentru tine!

2. Mogosoaia

O alta destinatie de weekend favorita a bucurestenilor este Mogosoaia. Pe langa atractiile principale, turistii se pot bucura de evenimente culturale precum concerte, targuri si alte festivitati care sunt organizate in anumite perioade ale anului.

Daca n-ai vizitat niciodata pana acum palatul sau parcul de langa lacul Mogosoaia, acum e momentul potrivit. Pe langa frumusetea autentica a locului, te poti bucura de linistea care lipseste aproape cu desavarsire de pe strazile capitalei.

3. Targoviste

Targoviste este un loc incarcat de istorie aflat la mai putin de 100 de kilometri de Bucuresti. Daca iti doresti sa trezesti spiritul patriot cu ocazia Zilei Nationale, insa nu vrei sa strabati tot drumul pana la Alba Iulia, te pot opri la Targoviste, o varianta mult mai apropiata.

Fosta capitala inca pastreaza amintiri din trecut prin complexul din inima orasului pe care poti sa il vizitezi oricand. Descopera Curtea Domneasca, Turnul Chindiei si Biserica Domneasca intr-o escapada de weekend linistita la Targoviste.

Unde poti sa te cazezi? In Targoviste sunt cateva hoteluri si pensiuni care ofera cazare, insa nefiind bataie prea mare pe locuri, nu e necesar sa faci o rezervare cu luni bune inainte. Totusi, pentru a fi sigur ca vei gasi cazare in perioada respectiva iti recomandam sa arunci o privire pe Travelminit!


Descopera Romania alaturi de Travelminit, ghidul tau in materie de unitati de cazare. Gaseste unitatea de cazare ideala si pregateste-te de aventura.


Ai o alta idee in minte? Impartaseste-o cu noi printr-un comentariu!