3 festivaluri de neratat in acest weekend in Bucuresti

bucharest-music-film-festival-foto-radu-bercan

Radu Bercan / Shutterstock.com

Ai fost pe litoral, la munte, si poate chiar si in Delta Dunarii, insa weekend-ul acesta ai putea ramane in Bucuresti, pentru ca ai cel putin trei motive sa faci asta. In acest weekend au loc in Capitala 3 festivaluri interesante de care te-ai putea bucura: Zilele Bucurestiului, Bucharest Music Film Festival si Bucharest Photofest. In cele ce urmeaza iti vom oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru participarea la aceste evenimente.

Zilele Bucurestiului

Cand si unde are loc: In perioada 16-18 septembrie, in Piata Constitutiei, Piata Universitatii, Parcul A.I. Cuza, Parcul Cismigiu si Parcul Herastrau. Toate evenimentele sunt cu intrare gratuita.

La ce sa te astepti: Cei 557 de ani de la atestarea orasului Bucuresti vor fi sarbatoriti cu o multime de concerte, teatru, targuri, parade, filme si expozitii organizate in aer liber. Iata care va fi programul evenimentelor:
„Povesti de Bucuresti” (pe toata perioada festivalului, in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle)
– Intre orele 11:00 si 22:00, Parcul Herastrau va capata aura Bucurestiului de altadata: vor fi parade cu costume de epoca, te vei putea plimba cu trasura, vor fi spectacole de teatru pentru copii, targuri cu produse handmade, statui vivante si echilibristica pe monociclu.
„Bataia cu flori de la sosea”, un vechi obicei bucurestean datand din anul 1890, care se sarbatorea in fiecare an, va avea loc duminica, 18 septembrie, in Parcul Herastrau, intre orele 17:30-18:00.
„Gradina Culinara” isi intampina oaspetii in Parcul Herastrau cu preparate din bucataria traditionala romaneasca.
„Kids City 2016” este un eveniment destinat copiilor, cu ateliere de creatie, activitati sportive si spectacole de circ in care copiii vor invata sa faca jonglerii si giumbuslucuri la „Scoala de circ” (pe toata durata festivalului, in Parcul Cismigiu)
„Bulevardul Artelor” este un eveniment dedicat anul acesta lui Wolfgang Amadeus Mozart, pentru ca marcheaza 260 de ani de la nasterea compozitorului. Vor fi amenajate 8 scene de-a lungul Bulevardului Unirii si o scena mare in Piata Regiunilor.
– Targ de paine in sectorul 2 al Bucurestiului

Bucharest Music Film Festival

Cand si unde are loc: In perioada 9-18 septembrie, in Piata Universitatii. Toate evenimentele sunt cu intrare gratuita.

La ce ora: 19:00

La ce sa te astepti: Bucharest Music Film Festival este un eveniment cu traditie organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, ajuns la editia a 11-a, desi anul acesta festivalul se va desfasura intr-o noua locatie: pe esplanada cu statui din Piata Universitatii. In acest week-end vei avea ocazia sa asculti trei concerte minunate de muzica clasica:
Camerata Regala, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore, avandu-i ca solisti pe soprana Katarzyna Dondalska, mezzosoprana Aura Twarowska si tenorul Sergi Gimenez Carreras (vineri, 16 septembrie)
– Un concert sustinut de Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Orosanu si avandu-i ca solisti pe Razvan Popovici si Alexander Sitkovetsky (sambata, 17 septembrie)
O seara vieneza – Sinfonietta Wien, sub bagheta dirijorului Vinicius Kattah; solistii concertului vor fi soprana Milena Aesowska, bas-baritonul Andreas Jankowitsch si maestrul Cristian Nenescu (duminica, 18 septembrie)

Pe langa placerea de a asculta acordurile unor muzici divine, vei avea ocazia sa participi la o tombola cu premii grozave de calatorie: o camera video de actiune, un navigator auto sau chiar marele premiu, care consta intr-o excursie la Milano, pentru doua persoane.

Bucharest Photofest

Cand si unde are loc: In perioada 10-20 septembrie, la Teatrul National Bucuresti, Cinema Elvira Popescu, Carturesti, Bistro Carusel, Journey Pub

La ce ora: 12:00

Cat costa biletul: 15 lei (acces general la toate evenimentele)

La ce sa te astepti: Timp de zece zile, Bucurestiul se transforma in capitala pasionatilor de fotografie, pentru care au fost organizate aproape 30 de expozitii, dezbateri, workshopuri de fotografie si prezentari. Editia din acest an este centrata pe lucrarile artistilor din Franta si Maroc, fotografia comerciala si fotografia fine art fiind reginele celui mai viu festival de acest gen din Romania. Lansat sub sloganul Let’s get visual!, festivalul are darul de a te introduce intr-o poveste culturala deosebita, plina de manifestari menite sa te „imbogateasca”. Expozitii dedicate culturii franceze si marocane (organizate in parteneriat cu Ambasada Marocului in Romania si Maison de la Photographie Marrakech), workshopuri si proiectii de film, toate fac parte din aceasta poveste care asteapta sa fie descoperita. Iata care este programul pentru acest week-end:
Vineri, 16 septembrie
„Twisted Flesh Marius Budu” (expozitie la Teatrul National, ora 18:00)
„Photo Talk Marius Budu” (storytelling la Teatrul National, ora 19:30)
Sambata, 17 septembrie
„Lighting Lights Up” (lighting workshop la Teatrul National, ora 12:00)
„Commercial Photography Dan Samoila” (workshop la Teatrul National, ora 14:00)
Duminica, 18 septembrie
„Siwa & Ora Adrian Crapciu & Tessa Moult – Milewska” (film screening si Q&A la Journey Pub and More, ora 19:00)

Cauti cazare? Intra aici!