20 de hoteluri si pensiuni din Romania ideale pentru sezonul de schi

Daca ai invatat deja sa te dai cu schiurile, cu snowboardul sau pur si simplu vrei sa petreci cateva zile in natura si in aer curat, statiunile montane din Romania te “asteapta cu bratele deschise”, mai ales ca in ultima perioada a si nins. Pentru a avea un sejur cat mai reusit si lipsit de grija gasirii unei unitati de cazare, Travelminit ti-a pregatit o selectie de 20 de hoteluri si pensiuni aflate in zone montane din Romania.

Hotel Escalade****, Poiana Brasov

1

Escalade Hotel este situat la o distanta de numai 100 m de telecabina, telegondola, partia de schi si snowboard, patinoar si partia de saniute. Hotelul pune la dispozitia oaspetilor sai un numar de 60 de camere. Spatiile de cazare sunt modern amenajate, iar balcoanele ofera o priveliste deosebita asupra padurilor si muntilor.

Pensiunea Casa Vinga, Poiana Brasov

2

Pensiunea Casa Vinga ofera camere duble si apartamente cu living, dotate cu televizor color (cablu, HBO), frigider, telefon, etc. Unitatea de cazare se afla situata in Poiana Brasov, intr-un cadru intim unde relaxarea si satisfactia maxima sunt reguli.

Casa Viorel, Poiana Brasov

3

Casa Viorel, este situata intr-o zona linistita si pitoreasca din Poiana Brasov, oferind relaxare completa intr-un peisaj de neuitat. Se remarca si prin Centrul Ecvestru cu armasari negri Lipizani si ponei negri Shetland pe care pot calari copiii. Aici te poti bucura de plimbari cu trasura sau sania, trasee cu tiroliana, terasa, tenis de masa, biliard, sauna, fitness, salon lounge si drumetii pe munte.

Hotel Boutique Belvedere****, Sinaia

4

Hotel Boutique Belvedere, situat la 800 m de castelul Peles si la 1 km de central orasului, aduce in turismul din zona un inalt standard al industriei ospitalitatii. Apartamentele spatioase si elegant mobilate, bine izolate fonic, beneficiaza de o zona de relaxare, un dormitor cu dressing propriu, 2 Tv LCD si doua balcoane generoase cu vedere la munte si padure.

Pensiunea Master, Sinaia

5

Dotarile moderne de care dispune aceasta unitate de cazare vor face din sejurul tau o amintire de neuitat. Pensiunea Master este situata pe drumul catre Cota 1400, la 20 minute de mers pe jos din centrul orasului Sinaia, in cartierul Furnica, intr-o zona foarte linistita, inconjurata de padure, pe malul paraului Costila.

Smart Hotel****, Sinaia

6

Cu un stil architectural unic, hotelul Smart reuseste sa imbine armonios frumusetea, nobletea si farmecul vechiului cu confortul oferit de tehnica moderna, toate unite intr-un decor deosebit. Ansamblul de 20 de camere (2 apartamente; 2 camere king size bed; 9 triple si 7 camere duble twin), insumand 55 locuri de cazare, sunt dotate conform standardului de 4 stele, avand balcon, baie, internet, televizor, telefon.

Pensiunea Maria, Sinaia

7

Pensiunea Maria din Sinaia se afla situata ultracentral dar in acelasi timp retrasa, langa parcul orasului (50 metri), la 4 minute de mers pe jos de gara.

Vila este ferita de zgomotul strazii (avem o cladire in fata), iar curtea interioara este inconjurata de flori, multa verdeata si o padurice.

Cabana Trei Brazi, Predeal

8

Cabana Trei Brazi este amplasata in apropierea statiunii montane Predeal, la poalele masivului Postavaru, pe culmea “Morarului”la o altitudine de 1128m si la 5 km de drumul european E60. Locatia dispune de 21 de spatii de cazare si o capacitate de 42 locuri, 11 apartamente mici, 4 apartamente mari si 6 camere duble.

Hotel Hera***, Predeal

9

Situat in statiunea Predeal, la 15 minute distanta de partia Clabucet, Hotelul Hera (3 stele) ofera conditii deosebite de cazare, servire a mesei si petrecere a timpului liber. Apartamentele si garsonierele sunt spatioase si ofera living/spatiu de zi, dormitor, chicinta baie.

Cabana Filip, Cavnic

10

Cabana Filip se afla la 250m distanta de partiile de schi si pune la dispozitie 26 de locuri de cazare in 10 camere, cabana fiind compusa din parter, etaj si mansarda. Etajul este compus din 5 camere, fiecare avand baie si terasa. Mansarda este compusa din 5 camere dotate cu baie.

Casa Ana, Cavnic

11

Casa Ana este situata in orasul Cavnic, la poalele Muntilor Gutai, pe drumul judetean Baia Mare-Cavnic-Sighetul Marmatiei, la numai 10km de bisericile de lemn din Surdesti si Plopis si la 20 km de Manastirea Birsana.

Vila Cristina***, Busteni

12

Vila Cristina este situata la 930m altitudine, intr-un cadru natural deosebit, la poalele Masivilor muntosi Caraiman 2384 m si Costila 2.490 m; chiar pe strada care duce catre partia de schi. Vila Cristina este o proprietate turistica formata din 3 vile (38 locuri de cazare in total) unite de o curte interioara cu terase si scari pietruite care imbina un stil arhitectural rustic montan cu piatra si lemn.

Hotel Noblesse***, Predeal

noblesse

Hotel Noblesse ofera numeroase facilitati turistilor, oamenilor de afaceri, si in egala masura impatimitilor sporturilor de iarna. Hotel este situat la DN1 la mai putin de 150 m de partia de schi Clabucet si are o capacitate de cazare de 64 de locuri in camere cu paturi duble sau cu pat matrimonial.

Teleferic Grand Hotel****, Poiana Brasov

14

Hotelul nostru este inconjurat de o natura incantatoare fiind localizat intr-o zona ideala pentru schi, la baza partiei principale, de unde pleaca telecabina si telegondola. Hotelul Teleferic combina eleganta clasica cu detaliile moderne pentru a crea o atmosfera de relaxare si odihna bine meritata.

Hotel Carpathia****, Sinaia

15

Hotelul de 4 stele Carpathia este situat central in statiunea montana Sinaia. Telecabina se afla la 5 minute de mers cu masina. Oaspetii se pot relaxa in centrul spa, care are 2 saune, piscina interioara si cada cu hidromasaj. Castelele Peles si Pelisor, precum si manastirea Sinaia se gasesc la mai putin de 2,5 km de proprietate. Gara Sinaia este situata la 10 minute de mers pe jos.

Pensiunea Casa Teo, Sinaia

16

Pensiunea Casa Teo este situata in statiunea Sinaia, pe drumul catre Cota 1400. Constructia are o baza solida din piatra si beton si etaje delicate din lemn bine finisat, cafeneaua de lux fiind un adevarat colt de paradis. Gratie arhitecturii sale care imbina clasicul cu modernul, pensiunea Casa Teo parca pare rupta din povesti. Constructia are o baza solida din piatra si beton si etaje delicate din lemn bine finisat.

Hotel Rozmarin****, Predeal

17

Construit acum 80 de ani, Hotelul Rozmarin are o arhitectura aparte si pune la dispozitie 65 de camere si 5 apartamente. Camerele amenajate cu stil, in nuante calde, cu o atmosfera primitoare si in conformitate cu standardele unui hotel de 4 stele se remarca prin decoratiunile personalizate aflate in deplina armonie cu elementele moderne. Hotelul a fost recent renovat.

Cabana Deac, Vatra Dornei

18

Cabana Deac din Vatra Dornei se bucura de o amplasare perfecta, atat de aproape de civilizatie, dar totodata in inima naturii, oferind o priveliste de neuitat asupra orasului Vatra Dornei. Pentru aventurieri, in zona se pot organiza diverse activitati cum ar fi echitatie, rafting, tiroliana, plimbari cu bicicleta sau ATV-ul, excursii pe diverse trasee turistice. Pentru cei pasionati de schi , partia se afla la mai putin de 1 km de cabana.

Lux Garden Hotel*****, Azuga

19

Amplasat perfect la baza partiilor de schi si la cativa pasi departare de statia de jos a gondolei din Azuga, Lux Garden este singurul hotel de cinci stele care ofera o oaza de liniste, confort si servicii impecabile. Restaurantul Lux Garden (90 locuri) pune la dispozitie o lista de preparate internationale, pregatite cu indemanare de profesionosti ai domeniului pentru a satisface toate gusturile.

Vila Ski & Adventure, Azuga

20

Situata langa partia de schi Sorica, aceasta unitate este compusa din 2 apartamente a cate 2 camere si 3 camere duble matrimoniale (in total 14 locuri de cazare ). La cerere si contra cost poti avea acces la zona SPA, mic dejun, demipensiune sau pensiune completa.