10 restaurante din Alba Iulia unde putem lua o masa delicioasa

Restaurant Preciosa - Alba IuliaAlba Iulia este un oras in care ai ce sa vizitezi, atractiile turistice fiind la tot pasul. Numai Cetatea Alba Carolina iti ocupa cel putin o jumatate de zi – dar va fi o jumatate de zi petrecuta intr-un mod foarte placut, printre ziduri impregnate cu istorie, pline de farmec. Urmeaza apoi Muzeul Unirii, catedralele, biblioteca Batthyaneum si…ar mai fi destule, dar parca ar fi nevoie de o pauza. O pauza de masa. Si aici ai de unde alege, ca doar orasul Alba Iulia se afla in inima Ardealului, si n-am auzit pana acum de vreun ardelean mort de foame. Daca nu te-ai decis si nu stii ce sa alegi, noi iti dam cateva sugestii:

1. Brothers
Confortabil si amenajat foarte elegant, restaurantul Brothers din Alba Iulia este unul dintre cele mai apreciate localuri din oras. Si nu o spunem noi, ci localnicii care il frecventeaza. Printre specialitati se numara risotto al funghi, risotto cu legume sau cu fructe de mare, piept de rata cu sos de portocale sau de merisoare. La desert poti sa incerci papanasii, garnisiti cu diferite feluri de dulceata.
Adresa: Frederik Mistral nr.3, Alba Iulia
Rezervari: 0747 515 885

2. Steak House
Daca va place carnea de vita, restaurantul Steak House este cel mai potrivit pentru dumneavoastra. Fripturile de vita si retetele traditionale sunt specialitatea casei aici – mai mult, pot fi preparate dupa gustul dumneavoastra, nu trebuie decat sa spuneti bucatarului ce anume doriti. Ar fi bine sa nu ratati nici ciorba de fasole cu ciolan afumat sau cotletul de porc in crusta de cartofi.
Adresa: Calea Motilor nr.67, Alba Iulia
Rezervari: 0728 162 962

3. La Maison de Caroline
Pe o straduta mai retrasa din centrul vechi al orasului Alba-Iulia a fost amenajat restaurantul La Maison de Caroline, la parterul hotelului cu acelasi nume. Este un loc foarte bun pentru o dupa-amiaza relaxata, in compania unui vin bun romanesc si a unui pranz delicios. Fiind un restaurant cu specific mediteraneean (dar si international), poti sa incerci paella cu fructe de mare, sau un orez negru cu fructe de mare, in caz ca ti se face pofta. Cele doua preparate sunt printre specialitatile casei.
Adresa: Strada Primaverii nr.11
Rezervari: 0358 101 227

4. La Mama Luta
Undeva pe Valea Ampoiului,la 12 kilometri de Alba Iulia, veti descoperi acest mic restaurant, din Ampoita. Printre ciripitul pasarelelor si in compania florilor de munte, poti sa-ti faci oarece pofta de mancare cu un vinars de pere, o visinata sau o cornata. E musai sa incerci ciorba de perisoare a Mamei Luta sau supa de taietei, tocanita de vitel cu mamaliguta sau placintele coapte pe lespede. Toate au gust…mai ceva ca la mama acasa.
Adresa: Strada Principala nr. 172A, Ampoita, Judetul Alba
Rezervari: 0788 202 545

5. PUB 13 Restaurant Medieval
Daca ti se face foame in timp ce vizitezi Cetatea Alba Carolina, acest restaurant este foarte la indemana, pentru ca se afla chiar in incinta cetatii, in zona Obeliscului lui Horea, Closca si Crisan. Asa cum probabil te astepti, dupa interiorul amenajat medieval, si produsele au un soi de prezentare ”medievala”: incearca frigaruile spanzurate sau orice altceva din meniu, care este destul de bogat. Si daca ai pofta de ceva ce nu gasesti in el, nu-ti face probleme: bucatarul este atat de dragut incat iti face pe plac.
Adresa: Aleea Sfantul Capistrano nr.1, Alba Iulia
Rezervari: 0728 444 415

6. Restaurant Yes
In locatia de pe strada Muresanu vei gasi o mare varietate de preparate, traditionale si internationale: gulas, cannelloni si o multime de preparate cu specific pescaresc.
Adresa: Andrei Muresanu nr. 18, Alba Iulia
Rezervari: 0723 150 787

7. Restaurant – Pizzerie Gothic
Meniul pe care poti sa-l servesti la acest restaurant este cel traditional. Daca nu esti prea mofturos, poti alege o pizza – ai de unde alege, exista suficiente sortimente, care sa satisfaca toate gusturile.
Adresa: Strada Sfantul Eugeniu nr.10 (santurile Cetatii Alba Carolina, traseul sudic), Alba Iulia
Rezervari: 0754 254 397

8. Hanul Sfantu Gheorghe
Locatia este amplasata la numai 12 kilometri de orasul Alba Iulia, intr-o casa veche boiereasca, transformata in pensiune (cu 14 camere) si restaurant. Cand intri in restaurant, ai senzatia ca intri de fapt intr-o crama, de vina pentru aceasta senzatie fiind peretii sub forma de arcada, din caramida rosie netencuita pe alocuri. Meniurile au acelasi tarif (60 de lei/persoana), dar sunt diversificate – poti gusta cu incredere salata de creveti cu avocado, bocconcini de pui in crema de Gorgonzola, zucchine gratinate sau bavaresele cu capsuni.
Adresa: Strada Principala nr. 50, Ighiu, judetul Alba
Rezervari: 0728 667 839

9. Restaurant Preciosa
Este foarte aproape de centrul istoric si una dintre cele mai elegante locatii business ale orasului Alba Iulia. Meniul restaurantului are specific international.
Adresa: Str. Lucian Blaga nr.10 (in spatele Raiffeisen Bank)
Rezervari: 0731 303 656

10. Delacroix
Ei bine, era nevoie si de un restaurant fusion in Alba Iulia, nu? Putin cam neobisnuit pentru o zona atat de plina de istorie, dar proprietarul (un fost concurent al emisiunii gastronomice Master Chef) mizeaza pe aceasta contradictie. Puteti incerca supa crema de ardei copt sau supa crema de telina si vanilie. Nu uitati de desertul cu ciocolata fierbinte.
Adresa: Str. Regina Maria nr. 2, Alba Iulia
Rezervari: 0748 417 511

Pentru cazare, intra aici!