10 fotografii cu drona de deasupra Romaniei care te vor lasa fara cuvinte

Ca Romania este o tara frumoasa plina de locuri fermecate au aflat pana si strainii, insa ce nu stiu multi este ca de sus, tarisoara noastra arata inzecit mai bine decat de la sol. Daca pana acum ramaneai fara cuvinte cand descopereai vreun sat transilvanean sau vreo cetate colorata de pe meleagurile noastre la pas sau din masina, imagineaza-ti cat de surprins o sa fii cand o sa afli ca de sus – mai exact din drona – locurile pe care tu le-ai admirat arata incredibil. Nu ne crezi pe cuvant? Iata dovada mai jos!

Se spune ca o fotografie face cat o suta de cuvinte, insa noi credem ca fotografiile pe care ti le vom prezenta astazi ar valora mai mult de o mie. Nu ca-i a noastra, dar Romania chiar are locuri superbe pe care nu le poti compara cu niciunele din niciun colt al pamantului. Inzestrata cu toate treptele de relief, o istorie bogata si oameni iubitori de traditie, tara lasata mostenire de catre daci si romani a ajuns in secolul XXI una dintre cele mai cautate destinatii din Europa de Est atunci cand vorbim de turism rural. Pe langa satele sasesti de a caror veste au aflat pana si printii din vestul continentului, Romania atrage ogramada de turisti curiosi care sunt dornici sa afle adevarul despre temutul conte Dracula. Pana acum, niciunul nu l-a gasit pe faimosul personaj insa nu se dau batuti. Fac cozi interminabile la castelul Bran si pe strazile cetatii Sighisoara in cautarea oricarui indiciu care i-ar putea duce mai aproape de Vlad Tepes, cunoscut in afara granitelor si ca Vlad Dracula.

Am zis sa ne oprim aici cu laudele, caci daca mai continuam nu mai apucam sa va aratam nicio poza ca doar lucruri de bine despre tara noastra mereu o sa gasim a spune. Asadar, fara alte introduceri pompoase, va invitam sa descoperiti frumusetea gliei romanesti de sus:

1. Satul Sanpetru

Calin Stan/Shutterstock.com

Seamana, dar nu rasare? Pare a fi un loc cunoscut, insa cu siguranta nu este nici Viscri si nici Saschiz. In poza de mai sus se afla satul Sanpetru, o asezare pitoreasca situata la numai 5 kilometri de orasul Brasov. Biserica fortificata ce sade-n centrul satul este una dintre principalele atractii turistice din zona, insa nu este singura. Te lasam sa afli singur ce mai poti vizita in Sanpetru in urmatoare escapada la Brasov. Nu uita, asteptam poze!

2. Sibiu

Calin Stan/Shutterstock.com

Sibiul are frumusetea lui, insa atunci cand soarele s-ascunde printre acoperisurile maronii parca se trezeste la viata si prinde cu totul o alta culoare: una mai vibranta, mai romantica si mai misterioasa. Nimic nu se compara cu plimbarile romantice pe stradutele Sibiului si paharele de sampanie servite alaturi de partener/a in asteptarea apusului la vreo terasa cu staif.

3. Rasnov

Calin Stan/Shutterstock.com

Pasionat de istorie? Descopera una dintre cele mai frumoase cetati de la noi din tara: cetatea Rasnov. Jucand un rol extrem de important in apararea teritoriului transilvanean, cetatea Rasnov reprezinta acum unul dintre cele mai cautate obiective turistice din centrul tarii.

4. Transilvania

Calin Stan/Shutterstock.com

Si cand credeai ca in Transilvania poti sa vezi numai biserici fortifiate si orase medievale, plusam cu o panorama de poveste surprinsa deasupra unui drum ce strabate padurile din centrul tarii. Impresionant, nu-i asa?

5. Timisoara

concept w/Shutterstock.com

Ne indreptam privirile catre vestul Romaniei acolo unde se naste o noua destinatie turistica: Timisoara. Datorita conexiunilor de zbor foarte bune cu vestul Europei si investitiilor facute in orasul de pe Bega, turistii au inceput sa se stranga in numar din ce in ce mai mare in aceasta zona.

6. Sibiu

Calin Stan/Shutterstock.com

Noi ne-am indragostit iremediabil de acest oras. Tu ce parere ai?

7. Alba Iulia

Calin Stan/Shutterstock.com

“Orasul Unirii” isi asteapta vizitatorii cu o cetate superba care merita vizitata cel putin o data in viata. Pe langa design-ul de invidiat, cetatea Alba Carolina se mandreste si cu o istorie bogata in spate pe care o poti descoperi intr-unul dintre urmatoarele tale sejururi.

8. Prejmer

Calin Stan/Shutterstock.com

Sasii au stiut cu siguranta cum sa-si apere bisericile si cum sa construiasca cele mai frumoase sate din inima Romaniei. O vizita in Transilvania trebuie neaparat sa cuprinda si o oprire pe la Prejmer, locul in care poti descoperi splendoarea ce sade in poza de mai sus.

9. Charlottenburg

concept w/Shutterstock.com

Stim, nici numele nu pare romanesc daramite peisajul. Desi pare prea frumos sa fie adevarat, Charlottenburg se afla in Romania, in apropiere de Timisoara, si este singurul sat circular de la noi din tara. Frumos atat de deasupra cat si de la sol, Charlottenburg este o destinatie care merita trecuta pe lista.

10.  Lacul Geamana

Calin Stan/Shutterstock.com

Noi am ramas fara cuvinte cand am descoperit aceasta poza. Nu stim cum o sa reactionam cand o sa-l vedem in realitate, insa daca ajungi inaintea noastra, lasa-ne un comentariu cu impresiile tale de aici.

Esti gata de aventura? Impacheteaza tot si porneste catre o noua destinatie. HotelGuru.ro te ajuta cu cazarea!