Weekend dedicat teatrului, in Bucuresti – Festivalul International de Teatru de Strada B-Fit in the street!

B-Fit in the streetDe opt ani, centrul Capitalei se transforma la inceputul verii intr-un decor fascinant pe fundalul caruia se tes povesti si spectacole de teatru jucate admirabil de un mare numar de artisti romani si straini. Patru zile de vis, patru zile de bucurie si de personaje care interactioneaza cu publicul trecator – cam asta se intampla la Festivalul International de Teatru de Strada B-Fit in the street!, ajuns anul acesta la editia a VIII-a.

Festivalul se va desfasura in perioada 9 – 12 iunie in trei locatii cheie din Bucuresti: Centrul Istoric, Piata Universitatii si Piata George Enescu.

Ce se intampla la Festivalul International de Teatru de Strada B-Fit in the street!

In cele patru zile de eveniment vei trai bucuria vizionarii a nu mai putin de 21 de spectacole de teatru sustinute de sute de artisti din noua tari (Germania, Austria, Marea Britanie, Italia, Franta, Olanda, Slovacia si Spania) si bineinteles din Romania. Centrul Istoric, Piata George Enescu si Piata Universitatii vor fi “luate cu asalt” de cai uriasi, girafe, contese si arlechini, balerine-gigant si acrobati care vor face demonstratii de acrobatii aeriene, jocuri de foc si o multime de numere interactive de teatru. Si asta nu e tot: bucurestenii vor fi martorii unor numere interesante de pantomima, comedie, dans, circ si parade uluitoare. Artistii romani vor fi reprezentati de actorii Teatrului Masca si de trupa Firewinds.
Si inca un amanunt foarte important: accesul este gratuit la toate reprezentatiile festivalului.

Pana la deschiderea evenimentului, iti prezentam cateva informatii despre trupele pe care le vei intalni in centrul Bucurestiului cu ocazia Festivalului International de Teatru de Strada B-Fit in the street!:

Trupa franceza Dream este recunoscuta pentru spectacolele pline de farmec in care sunt imbinate numere de circ si dans. Ei vor deschide festivalul si te vor purta intr-o lume magica, ireala, plina de sfere uriase, jocuri pirotehnice si ploi de fulgi. Originali sunt si artistii de la Quidams, tot din Franta: spectacolul Horses of Light and Pegasus te va uimi cu personajele sale, care-si schimba forma chiar sub ochii spectatorilor, intr-o procesiune memorabila. Nu-ti mai dezvaluim decat ca, la un moment dat, un personaj fantastic va zbura pe cerul Capitalei.

Cei sase austrieci de la Big Names vin cu o lectie de istorie prezentata in aer liber, transpusa intr-un spectacol creativ si bine documentat, cu accent pe detalii. Te-am facut curios? Ca sa intelegi mai mult, va trebui sa cauti statuile lui Steve Jobs, Coco Chanel sau Walt Disney si sa te apropii de ele.

Daca vei intalni sfera uriasa inalta de 16m, sa stii ca ea apartine olandezilor de la Close-Act. Spectacolul Globe este unul dintre cele mai asteptate numere ale festivalului, in care spectatorii vor fi uimiti de decorurile grandioase, de personajele mitice si de atmosfera pur si simplu hipnotica pe care o creaza aceasta trupa, inspirata din basmele lumii.

Mirror Family din Slovacia vine cu propria viziune fata de obsesia si fascinatia lui Da Vinci pentru oglinzi; trupa va fi prezenta pentru a treia oara la acest festival.

Un alt personaj fantastic pe care-l vei intalni este Golden Angel: inalt de 3,5m, lat de 4, auriu din cap pana-n picioare, artistul german care intruchipeaza acest personaj costumat in flacarile soarelui va fi aura stralucitoare a festivalului.

Teatrul Masca din Romania va fi prezent cu spectacolul Zidul, realizat in coproductie cu ARCUB, organizatorul festivalului de la Bucuresti, dar si cu Arca lui lenin, spectacolul scris si regizat de Mihai Malaimare, care readuce in memorie lumea comunista din perioada stalinista.

Despre trupa romaneasca Firewinds ai mai auzit probabil si cu ocazia altor festivaluri eco din tara. Ei bine, vei avea ocazia sa ii reintalnesti pe profesionisti la acest festival, cu numere noi de jonglerie si coregrafie combinata pe ritmuri de calitate.

Copiii vor fi cei mai fericiti cand vor aparea italienii de la Baby T-rex, una din marile atractii ale festivalului. Puiul de Tyrannosaurus Rex va incerca sa-si gaseasca in multimea de spectatori un partener de joaca.

Info utile

Perioada: 9 – 12 iunie 2016
Locatii: Centrul Istoric, Piata Universitatii si Piata George Enescu
Programul reprezentatiilor:
• 9 iunie: 19:00 – 23:00
• 10 iunie: 17:00 – 22:00
• 11 iunie: 17:00 – 23:00
• 12 iunie: 17:00 – 22:00

Cauti cazare in Romania? Intra aici!