Unde sa petreci Craciunul in Romania?

Craciunul in MaramuresCraciunul este una dintre cele mai frumoase sarbatori ale anului si se bucura de atentia care i se cuvine. Prin traditie, toti sarbatorim Craciunul in sanul familiei, dar cine spune ca nu-ti poti lua intreaga familie in masina, sa pleci cu ea in cele mai frumoase locuri din Romania si sa petreceti impreuna un Craciun de poveste?

Ofertele sunt in toi, iar daca nu stii inca unde sa petreci Craciunul anul acesta, noi am selectat cateva (in cinci locatii din cele mai frumoase regiuni ale tarii) si ti le oferim cu drag, pentru putina inspiratie.

La Fundata, pe culoarul Rucar – Bran

Pentru bucuresteni, este destinatia ideala; Fundata nu este mai departe de 200 km fata de Capitala, iar zona este superba. Aflata la cea mai inalta altitudine, comuna Fundata ascunde peisaje impresionante, liniste si cel mai curat aer. In preajma sarbatorilor de iarna, zona capata un farmec aparte, iar turistii au la dispozitie o multime de optiuni pentru petrecerea timpului liber.

Complex Padina Ursului, Fundata
Pachetul de Craciun include cazare pentru 4 zile (3 nopti) in complexul Padina Ursului, format dintr-o vila de 5* si o vila de 4* si masa festiva de Craciun – toate in sistem bufet suedez. Bauturile incluse la masa festiva din ziua de Craciun sunt apa plata, cafea, ceai, sucuri. Gratuit, oaspetii au la dispozitie wireless gratuit in restaurant, masa de ping-pong in foisorul din curte, carti de joc, table, rummi, parcare.

Perioada: 24 – 27 decembrie 2015
Tarif:
– 924 lei camera suite (camera matrimoniala si o camera twin)
– 693 lei camera tripla (3 paturi single sau pat matrimonial si 1 pat single)
– 627 lei camera dubla (pat matrimonial in vila Padina Ursului sau 2 paturi twin in vila Poiana Bradului)
– 160 lei masa festiva de Craciun
– 24,5 lei mic dejun (bufet suedez)
– 66 lei pranz (bufet suedez)
– 60 lei cina (bufet suedez)

La Rupea, in judetul Brasov

Brasovul este zona care atrage multi turisti pe tot parcursul anului. De Craciun insa, cei mai multi prefera sa lase putin in urma orasul si sa-si indrepte atentia catre satele si comunele din jur. Rupea se lauda cu minunatele sale bijuterii arhitecturale vechi, cu Cetatea construita pe Dealul Cohalmului si cu bisericile-monument din satele care compun comuna Rupea.

Hotel Dumbrava din Rupea vine anul acesta cu un pachet de sarbatori in regim de demipensiune pentru un sejur de 3 nopti. Iata despre ce este vorba:

– 24.12.2015: cina cu produse traditionale, bauturi alcoolice si nonalcoolice; sosirea lui Mos Craciun pentru copii
– 25.12.2015: mic dejun bufet suedez; participarea la slujba de Craciun de la Manastirea Bunesti sau Biserica Fiser; pranz traditional de Craciun; cina traditionala de Craciun
– 26.12.2015: mic dejun bufet suedez; activitati recreative de iarna (schi, sanius) pe dealurile din imprejurimilehotelului; vizita la Cetatea Rupea, la casa printului Charles din satul Viscri sau la Muzeul din Rupea; cina
– 27.12.2015: micdejun bufet suedez
Bauturi: vinul casei la carafa, bere, afinata, apa, bauturi racoritoare, cafea.
Atmosfera de Craciun este intretinuta de DJ, cete de colindatori si lautari din zona Rupea.

Perioada:24 – 27 decembrie 2015
Tarif: 150 euro/persoana

La Sinaia, in judetul Prahova

Statiunea de pe valea Prahovei nu mai are nevoie de nicio prezentare. Celebra datorita celor doua foste resedinte regale, Castelul Peles si Castelul Pelisor, Sinaia se afla in continuare in topul destinatiilor de vacanta frecventate de sarbatori.

Hotelul Regal din Sinaia, situat pe drumul catre Cota 1400 si la 1,2 km de Castelul Pelisor, asigura cadrul ideal pentru relaxare si recreere in mijlocul naturii. Oferta de Craciun din acest an cuprinde trei pachete:
– 300 euro pentru un sejur in apartament standard
– 450 euro pentru un sejur in apartament familial
– 700 euro pentru un sejur in apartament duplex.

Pachetul include cazare 3 nopti in tipul de apartament ales, pachet surpriza in camera, acces sauna si Spa, internet WiFi in camera, parcare privata, posibilitate barbeque in gradina hotelului,toate taxele incluse.

Perioada: 24 – 27 decembrie 2015

In Maramures, la Borsa

Statiunea turistica Borsa este foarte aproape de Parcul National Muntii Rodnei, o zona in care nu ai cum sa te plictisesti niciodata si care se bucura de o panorama montana deosebita. Ai suficiente atractii turistice pe care poti sa le vizitezi (Viseul de Sus, mocanita, Creasta Cocosului), dar ai si pensiuni grozave, unde preparatele locale – gatite dumnezeieste de gospodinele vesele si rumene in obraji – s-ar putea sa te retina mai mult la gura sobei.

Un sejur de 4 nopti in perioada Craciunului petrecut la Hotel Victoria*** din Borsa porneste de la 360 de lei de persoana si cuprinde:
– Cazare 4 sau 5 nopti in camera dubla (420-500 lei/persoana), apartament de 4 persoane (390-450 lei/persoana) sau in camera tripla (360-430 lei/persoana)
– Mic dejun bufet suedez
– Cina festiva de Craciun

Perioada: 24 – 28/29.12.2015

In Bucovina, la Voronet

Poti sa petreci un Craciun de poveste in Gura Humorului, la o pensiune din vecinatatea Manastirii Voronet si doar doi kilometri de partia de schi Soimul. Acolo vei descoperi ospitalitatea bucovineana desfasurata intr-una din cele mai faimoase zone ale Romaniei, obiceiurile si traditiile locului, trasee montane, paduri seculare de brazi si foioase, vestigii istorice medievale.

Oferta de Craciun a pensiunii Perla Bucovinei cuprinde un sejur de 5 zile (4 nopti) in care sunt organizate urmatoarele activitati:
– 23.12.2015: intampinarea oaspetilor cu placinte poale-n brau si bauturi traditionale; cina tip bufet cu produse traditionale
– 24.12.2015: mic dejun tip bufet bio; program optional in functie de vreme: plimbare cu sania, vizitarea manastirilor din zona, schi sau sanius, relaxare in centrele de agrement din Voronet sau Gura Humorului (piscina, piscina cu apa sarata, sauna, jacuzzi); gustare la ora 17:00 si impodobirea bradului de Craciun; venirea lui Mos Craciun; cina traditionala de Ajun; colindatori, program folcloric sustinut de Ansamblul de copii “Voinicelul”
– 25.12.2015: mic dejun tip bufet bio; cina festiva de Craciun
– 26.12.2015: mic dejun tip bufet bio; program optional: plimbare cu sania, vizitarea manastirilor din zona, schi sau sanius, relaxare in centrele de agrement din Voronet sau Gura Humorului (piscina, piscina cu apa sarata, sauna, jacuzzi); cina campeneasca, tuica si vin fiert, pomana porcului, balmos, gratar, dulciuri bucovinene
– 27.12.2015: mic dejun tip bufet

Perioada: 23 – 27 decembrie 2015
Tarif: 1590 lei de persoana