Unde mergem la schi in Romania si unde ne cazam?

Partia de schi KalinderuInainte sa va faceti rezervare pentru un week-end la schi in Austria sau Bulgaria, aruncati un ochi si peste sugestiile noastre. Da, se poate schia si in Romania, si nu doar pe batatorita Valea Prahovei. Mai sunt multe alte locuri la fel de frumoase si, cu siguranta, mai putin aglomerate. In definitiv, un schior adevarat cauta locuri faine in primul rand pentru schi, si apoi pentru socializare.

Straja (Muntii Valcan)

Ei bine, daca nu va spune prea mult acest nume, aflati ca Straja este prin definitie o statiune destinata iubitorilor de schi. Statiunea montana din judetul Hunedoara se afla la o altitudine de 1.445m, la aproape 8 km de Lupeni (Valea Jiului). Puteti ajunge dinspre Petrosani sau dinspre Targu – Jiu, pe DN 66, urmand drumul spre Lupeni, iar cand ajungeti in cartierul Braia urmati indicatorul “Straja”. Cei circa opt kilometri pe care urmeaza sa-i faceti sunt asfaltati in totalitate. Sau puteti sa lasati masina in parcarea din zona de agrement si sa luati telegondola pana sus, in statiune. Un bilet dus – intors costa 15 lei.

In Straja sunt 12 partii de schi amenajate (domeniul schiabil ajunge la 26 km), fiecare echipata cu instalatii de transport pe cablu. Cinci dintre ele au si nocturna, asa ca puteti schia in orice moment al zilei. Si daca Dumnezeu nu da zapada, o vor da administratorii partiilor, chiar daca ea va fi artificiala.
Cea mai lunga partie are 8,1 km – porneste din Vf. Straja (1.868m) si ajunge la statia de imbarcare a telegondolei (750m).

Unde va cazati:
Pensiunea Toscana Rustica

Situata la poalele Muntilor Parang, la circa 15 km nord de Targu – Jiu, pensiunea a fost construita in 1893, in stilul caselor toscane – un stil sobru, cu camere inalte si ziduri boltite pe tavan. Chiar si amenajarile recente (care au durat patru ani) au pastrat atmosfera de inceput de secol 20.

Tarif: 133 de lei camera dubla/noapte, cu mic dejun. Tariful este valabil pentru weekendul 10 – 11 ianuarie 2015.

Paltinis (Muntii Cindrel)

Statiunea montana din judetul Sibiu a fost fondata in 1894, motiv pentru care trei dintre vilele statiunii au fost declarate monumente istorice: Casa Turistilor, Casa Medicilor si Sala Monaco. Accesul este foarte facil: distanta dintre Sibiu si statiune (pe DJ 106) este de doar 32 km. Statiunea se afla la o altitudine de 1.442 m si are doua partii de schi: Oncesti – 1,15 km lungime, cu nocturna si telescaun si Daneasa – 450 m lungime, cu teleschi. In statiune exista, de asemenea, si cinci partii pentru amatorii de schi-fond.

Unde va cazati:
Hotel Cindrel****

Hotelul se afla la doar cateva minute distanta de partia de schi si de telescaun, asa ca nu va fi nevoie sa mergeti cu masina pana in buza partiei. Iar dupa o zi intreaga de schi, va veti putea relaxa in camerele elegante si de bun gust ale hotelului. In plus, aveti acces gratuit la sala de fitness si la piscina interioara.
Tarif: 200 de lei camera twin/noapte, cu mic dejun. Tariful este valabil pentru weekendul 10 – 11 ianuarie 2015.

Pensiunea Alpin***

Situata la un kilometru de Rasinari si la 9 km de Castelul Cisnadioara, inconjurata de o padure de brazi, pensiunea Alpin ofera 60 de locuri de cazare in camere si apartamente confortabile, cu aer conditionat si Wi-Fi gratuit, biliard si tenis de masa.
Tarif: 160 de lei camera dubla/noapte, fara mic dejun. Tariful este valabil pentru weekendul 10 – 11 ianuarie 2015.

Baisoara – Buscat (Muntele Baisorii)

Statiunea se afla pe teritoriul comunei Baisoara, situata in muntii Muntele Mare, la circa 60 km sud – vest de Cluj-Napoca. In statiune ajungeti pe drumul care se desprinde din DJ 107 M in Baisoara si urca 10 km pe Valea Ierta pana in satul Muntele Baisorii, dupa care urmeaza alti 8 km pana in statiune. Privelistea este superba: de pe culmile partiilor de schi puteti admira Campia Transilvaniei, Cheile Turzii si chiar muntii Maramuresului, daca aveti noroc de o zi senina.

Desi exista doua partii in statiune, doar una dintre ele este folosita de turisti in mod regulat: Partia Mare, care are o lungime de 1,2 km, dificultate medie si este dotata cu instalatie de transport pe cablu (teleschi).

La numai 2,5 kilometri distanta de Baisoara exista alte trei partii de schi deservite de un telescaun. Pe partiile de la Buscat (unde se poate ajunge pe DJ 107R) sunt montate de obicei patru tunuri de zapada.

Unde va cazati:
Pensiunea Andreea****

Locatia se afla la 500 de metri distanta de partia de schi si ofera facilitati gratuite de fitness si centru spa (piscina interioara, hidromasaj, sauna, camera de relaxare si bar). Pensiunea Andreea dispune de restaurant a la carte, cu preparate traditionale din bucataria romaneasca.
Tarif: 221 lei camera dubla/noapte. Tariful este valabil pentru weekendul 10 – 11 ianuarie 2015.

Vatra Dornei

Statiunea din nordul Moldovei, situata in Depresiunea Dornelor, este renumita pentru practicarea sporturilor de iarna. Este inconjurata de nu mai putin de cinci munti: Giumalau, Bistrita, Calimani, Rodna si Obcina Mestecanis. Amatorii de schi au la dispozitie patru partii: Dealu Negru (3 km, dificultate medie, dotata cu telescaun), Parc 1 si 2 (900 m si 550 m, dotate cu un baby-schi pentru copii si un teleschi) si Veverita (850 m, nocturna, zapada artificiala, skipass).

Unde va cazati:
Pensiunea Beatrice***

Pensiunea Beatrice este amplasata la circa zece minute de mers pe jos de centrul statiunii, partia de schi Parc si telescaun. Camerele sunt dotate cu Wi-Fi gratuit si exista, de asemenea, facilitati de gratar, zona de relaxare in aer liber, bucatarie si living comune.
Tarif: 100 de lei camera/noapte, fara mic dejun. Tariful este valabil pentru weekendul 10 – 11 ianuarie 2015.

Valea Prahovei

De departe, cea mai populara zona pentru practicarea schiului, dar si cea mai aglomerata. Pe de alta parte, sezonul de schi poate incepe aici mult mai tarziu decat in celelalte zone – nu mai devreme de jumatatea lunii decembrie. Nu duce lipsa insa de partii: Sinaia, Busteni, Azuga si Predeal.

Unde va cazati
Hotel Cota 1400 Sinaia***

Daca vreti sa schiati pe partiile de la Cota 2.000, cazarea la acest hotel este cea mai buna alegere, pentru ca este amplasat chiar pe Platoul Bucegi, la altitudinea de 1.400 m. Complexul are 70 de camere cu vedere panoramica, restaurant si bar. De aici puteti sa inchiriati chiar si echipament sportiv.
Tarif: 160 de lei camera/noapte, fara mic dejun. Tariful este valabil pentru weekendul 10 – 11 ianuarie 2015.

Hotel Cautis Azuga****

Amplasarea hotelului ofera o priveliste superba asupra celor doua partii de schi din Azuga, Sorica si Cazacu, ambele aflate la o distanta de 5 minute de hotel.
Tarif: 323 de lei camera dubla/noapte, cu mic dejun. Tariful este valabil pentru weekendul 10 – 11 ianuarie 2015.