„Tunelul Iubirii” din Caras-Severin, pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeana

tunelul iubirii 10Romania este o tara bogata in peisaje uimitoare si locuri romantice, care abia asteapta sa fie descoperite de cuplurile de indragostiti. Un astfel de loc este si „Tunelul Iubirii”, o capodopera a naturii alcatuita din verdeata crescuta in jurul unei cai ferate semi-abandonate. Tunelul se afla pe calea ferata dintre Caransebes si localitatea Boutari din judetul Caras-Severin, are o lungime de 1,5 km, iar numele i se trage de la renumitul „Tunel al Dragostei” din Ucraina.

Ce este „Tunelul Iubirii” si cum s-a format?tunelul iubirii 5

Cand privesti fotografiile cu „Tunelul Iubirii” realizate in lunile de vara sau toamna timpurie, iti vine greu sa crezi ca acest colt de rai s-a format absolut intamplator si ca frumusetea sa a fost descoperita si apreciata abia in urma cu 3 ani. Practic, tunelul s-a format din verdeata crescuta de-o parte si de alta a caii ferate, luand, in interior, forma trenului care trece din cand in cand pe acolo.

Pe scurt, acest lucru a fost posibil deoarece calea ferata dintre Caransebes – Bautar – Subcetate a fost inaugurata in anul 1908 si nu este electrificata. Intrucat au existat perioade, de-a lungul timpului, in care pe aceasta ruta s-a transportat doar marfa, nu s-a acordat prea multa atentie aspectului caii ferate si verdeata a fost lasata sa creasca in voie. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure, deoarece acum avem un nou loc minunat in Romania, unde putem merge daca vrem sa facem fotografii spectaculoase, sa ne bucuram de natura sau sa facem o surpriza persoanei iubite.

Cum ajungi acolo?tunelul iubirii 1

Pe cat este de frumos „Tunelul Iubirii”, pe atat este de misterios si greu de gasit. Cel mai usor ajungi acolo cu masina pe DN68, iar intre localitatile Glimboca si Obreja din judetul Caras-Severin va trebui sa intri pe un drum de tara cu coordonatele GPS 45.484083, 22.277719. Calea ferata este paralela cu acest drum national si va fi usor de identificat tunelul dupa ce intri pe drumul secundar.

Ce cazare gasesti in imprejurimi?tunelul iubirii 9

Fie ca incluzi acest obiectiv intr-un circuit turistic sau mergi in judetul Caras-Severin special pentru a vedea tunelul, ai numeroase oportunitati de cazare in zona, pe care le gasesti pe site-ul Travelminit. Poti alege sa innoptezi chiar in Caransebes, la una dintre pensiunile acestea.

„Tunelul Iubirii” este un obiectiv turistic recunoscut la nivel international, figurand pe lista comorilor ascunse din Uniunea Europeana care merita sa fie vizitate, potrivit Parlamentului European.

Sursa foto: Florin Avramescu