Tot ce trebuie sa stii despre concertul Queen din iulie

Queen, foto katatonia82

Katatonia82 / Shutterstock.com

Unul dintre cele mai asteptate concerte din acest an este cel al trupei Queen, alaturi de care va canta (in premiera in Romania) Adam Lambert. Inca din noiembrie 2015, cand anuntul sosirii legendarei trupe rock a fost primit cu mare entuziasm de toti iubitorii muzicii de gen (si nu numai), s-au facut rezervari de bilete si cumparate mare parte din ele inca din primele ore de la scoaterea lor la vanzare.

Pentru ca stim cat de mult interes starneste aceste eveniment, Travelminit iti ofera toate informatiile de care ai nevoie si pe care trebuie sa le stii despre concertul Queen din iulie.

In primul rand, cand, unde si la ce ora are loc marele eveniment?

Pe 21 iunie, incepand cu ora 17:00, in Piata Constitutiei din Bucuresti

Cat costa biletele la concertul Queen si de unde le poti cumpara?

Biletele sunt impartite in patru categorii, cu preturi stabilite in functie de distanta fata de scena.
• Bilete categoria I (Tribuna): 597 lei
• Bilete categoria II (Golden Circle): 346 lei
• Bilete categoria III (Gazon A): 246 lei
• Bilete categoria IV (Gazon B): 141 lei

Daca ai drum prin oras, poti sa cumperi biletele din magazinele companiilor partenere (Vodafone, Orange, Germanos, librariile Carturesti si Humanitas, reteaua de magazine Carrefour si benzinariile OMV). Daca iti este mai comod, apeleaza la platformele online de vanzare a biletelor de concert: eventim.ro, infomusic.ro, viagogo.com si iconcert.ro. Evenimentul este organizat de Emagic Classics, gazda multor evenimente de mare succes la care au participat artisti internationali renumiti ca Bob Dylan si Sting.

Ce stii despre Adam Lambert?

Nascut pe 29 ianuarie 1982 in Indianapolis, statul american Indiana, Adam Lambert a reusit sa se faca remarcat inca de la primele sale aparitii pe scena. Vocea sa uimitoare a fost “acompaniata” intotdeauna de tinute usor extravagante, in opinia unora, si fashioniste – dupa parerea altora. Nu a durat mult pana cand Adam Lambert a fost supranumit Adam “Glambert”, porecla ce defineste intrucatva nu doar stilul vestimentar adoptat, ci si teatralitatea cu care vine la pachet. Nimic nu este ales la intamplare, chiar daca vorbim de trenciuri sau sacouri de piele cu tinte, de pantaloni mulati, blanuri si accesorii care amintesc de stilul starurilor rock de altadata, coafuri tip creasta sau punk, palarii cu pene, unghii vopsite in negru, inele voluminoase cu cranii sau chiar machiaje extravagante. Acesta este Adam Lambert, vocea care a reusit sa cucereasca membrii trupei Queen atat de mult, incat acestia n-au stat mult pe ganduri si i-au propus sa li se alature pe scena.

S-a alaturat turneelor trupei Queen in urma cu doar doi ani, dar concertele pe care le sustine impreuna cu legendara formatie sunt atat de reusite, incat putini sunt in prezent cei care nu au auzit de Adam Lambert.

Stiai ca solistul s-a lansat la concursul American Idol din 2009? Prestatiile sale au fost foarte apreciate de juriu, insa nu a reusit sa treaca de proba finala a competitiei. Si-a luat revansa insa pe scena MTV Europe Music Awards si ulterior, cand a devenit o prezenta nelipsita din componenta trupei Queen.

Turneul din Statele Unite al trupei Queen avandu-l ca solist pe Adam Lambert (organizat in 2014) a fost, de asemenea, un mare succes – sold-out integral. Imediat, “formula rock” a primit titlul de “Trupa Anului” – distinctia fiind oferita in cadrul Classic Rock’n Roll of Honour.

La sfarsitul lui 2014, Queen si Adam Lambert au sustinut un concert la Londra, in noaptea Anului Nou, langa Big Ben (transmisia a fost live, iar concertul rasunator a fost vizionat de 12 milioane de oameni).

In 2015, Adam Lambert a fost alaturi de formatie intr-un turneu european, iar fanii sai din Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Austria, Belgia, Italia, Cehia, Elvetia si Polonia au avut ocazia sa-l vada cantand din nou live. Au urmat festivalul Rock in Rio si inca sase concerte sustinute pe continentul brazilian. Asa cum era de asteptat, si de aceasta data s-au vandut toate biletele.

Iata cum intr-un timp atat de scurt (mai putin de un an), formula rock Queen+Adam Lambert numara deja 67 de concerte sold-out.

Ce stii despre piesele lui Adam Lambert?

Primul album al sau contine piesa “Whataya Want From Me”, care a devenit peste noapte hit international. Aceasta i-a adus de altfel si o nominalizare la premiile Grammy la categoria Best Male Pop Vocal Performance. Urmatoarele doua albume au inregistrat, de asemenea, un mare succes: “Trespassing” a fost clasat direct pe primul loc in Billboard, iar “The Original High”a fost vandut in peste 2,5 milioane de exemplare.

La Bucuresti, Adam Lambert va canta alaturi de Brian May (care a concertat pentru prima data in Romania pe 14 martie cu Kerry Ellis la Sala Palatului), Roger Taylor si John Deacon. Merita sa mergi la concertul Queen din iulie si sa asculti live celebrele hituri “Bohemian Rhapsody”, “Radio Ga Ga”, “Killer Queen”, “Another One Bites the Dust”, “Killer Queen” sau “Bicycle Race” cantate de Adam Lambert.