Tot ce trebuie sa stii despre concertul Iron Maiden din 30 iulie

Iron Maiden, foto Narcis Parfenti

Narcis Parfenti / Shutterstock.com

Dupa concertul Maroon 5 care va avea loc pe 5 iunie la Bucuresti, platforma bucuresteana din Piata Constitutiei va rasuna pe ritmuri de rock la sfarsitul lunii iulie, in perioada festivalului Rock The City 2016. Una din cele doua zile de festival va fi rezervata concertului Iron Maiden, care revine vara aceasta la Bucuresti, la invitatia organizatorilor D&D East Entertainment East European Production. La fel ca anul trecut, Iron Maiden va fi unul din head-linerii festivalului (alaturi de cei de la Muse). Concertul din Romania face parte din turneul de promovare a albumului “The Book Of Souls”, lansat in toamna anului trecut.

Pentru ca stim cat de mult interes starneste aceste eveniment, Travelminit iti ofera toate informatiile de care ai nevoie si pe care trebuie sa le stii despre concertul Iron Maiden din 30 iulie 2016.

Iron Maiden, trupa de heavy metal originara din Marea Britanie, este formata din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Nicko McBrain si Janick Gers. Formatia are la activ peste 90 de milioane de albume vandute, 16 albume de studio si peste 2000 de concerte live sustinute in aproape 60 de tari din intreaga lume – in Romania a sustinut pana acum trei concerte. Cu toate acestea, evenimentul din acest an va fi o premiera in ceea ce priveste amploarea acestei productii: scena pe care va concerta trupa britanica va avea 20 de metri lungime, 18 metri inaltime si 15 metri adancime, iar sistemul de sunet si lumini va fi cu adevarat remarcabil – cel putin asa promit organizatorii, D&D East Entertainment East European Production.

In cadrul festivalului Rock The City din acest an, solistul trupei – Bruce Dickinson, va canta impreuna cu ceilalti cinci membri ai formatiei piese celebre printre care “Fear Of The Dark”, “The Number Of The Beast”, “The Trooper”, “Wasted Years” si “Powerslave”. De asemenea, publicul va avea ocazia sa reasculte hituri emblematice din perioada anilor’80 – ’90, dar si melodii de pe noul album “The Book Of Souls”, aflat deja in varful topurilor muzicale din peste 40 de tari. Inedit este faptul ca albumul inregistrat la Paris (produs de Kevin Shirley, unul dintre colaboratorii apropiati ai trupei Iron Maiden) este primul album dublu din istoria formatiei britanice. Este compus din 11 piese cu o durata totala de 92 de minute.

In ciuda faptului ca albumul “The Book Of Souls” a fost lansat anul trecut, turneul de promovare a fost amanat pana in primavara acestui an din cauza tratamentului de recuperare pe care a fost nevoit sa-l urmeze solistul trupei, Bruce Dickinson. Acesta a fost depistat cu o tumoare canceroasa la nivelul limbii in 2014 si diagnosticat cu cancer in februarie 2015; de atunci, solistul a urmat un tratament de recuperare cu mai multe sedinte de radioterapie si chimioterapie, iar la sfarsitul anului trecut a anuntat ca s-a vindecat. Cu toate acestea, managerul formatiei – Rod Smallwood – a anuntat fanii ca il vor putea vedea in concerte abia din 2016.

Turneul de promovare include concerte in 36 de tari, printre care Lituania, El salvador si China – o premiera in istoria formatiei. Nici nu-i de mirare ca Iron Maiden este la ora actuala recunoscuta drept cea mai iubita si mai influenta trupa rock din toate timpurile.

Concertul pe care Iron Maiden il va sustine la Bucuresti pe 30 iulie va fi deschis de trupa londoneza The Raven Age.

Cand, unde si la ce ora are loc marele eveniment?

  • Pe 30 iulie, in Piata Constitutiei din Bucuresti, incepand cu ora 18:00

Cat costa biletele la concertul Iron Maiden si de unde le poti cumpara?

Abonamente pentru cele doua zile de festival
Bilete categoria I (Diamond Circle): 464,4 lei
Bilete categoria II (Golden Circle): 367,2 lei
Bilete categoria III (General): 270 lei
Bilete concert Iron Maiden
Bilete categoria I (Diamond Circle): 291,6 lei
Bilete categoria II (Golden Circle): 226,8 lei
Bilete categoria III (General): 172,8 lei
Biletele pot fi cumparate de pe platformele online eventim.ro, infomusic.ro si myticket.ro.

Ce trebuie sa mai stii

Daca te numeri printre parintii non-conformisti, care nu ezita sa fie prezenti la un concert rock alaturi de copii, este bine sa stii ca organizatorii interzic accesul copiilor cu varste mai mici de 7 ani la concertul Iron Maiden. In schimb, copiii cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani pot participa la concertul Iron Maiden daca au bilet valid si daca sunt insotiti de adulti.

Cazare poti gasi aici!