Top 6 destinatii de weekend ideale pentru sezonul cald

Dupa o saptamana incarcata in care te-ai dat peste cap sa indeplinesti cat mai bine toate sarcinile, meriti o mini-vacanta relaxanta in care toate grijile sa dispara. Chiar daca vorbim de numai doua sau trei zile de relaxare, acestea sunt numai bune pentru a-ti reincarca bateriile si a te pregati pentru o noua saptamana plina. Nu stii ce destinatie sa alegi? Echipa HotelGuru.ro iti prezinta 6 optiuni ideale pentru sezonul cald.

1.Delta Dunarii

Catalina Panait/Shutterstock.com

Delta Dunarii se mandreste cu o multime de titluri europene si mondiale printre care cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa, rezervatia cu cea mai bogata fauna ornitologica din Europa si cea mai mare suprafata compacta de stufaris de pe glob. Pe langa toate acestea, Delta Dunarii este cunoscuta pentru peisajele de vis, atmosfera linistita, mancarea cu specific pescaresc si ospitalitatea localnicilor.

Delta de la noi din tara este considerata de turistii straini ca fiind un paradis exotic, un colt de rai care gazduieste peste 1800 de specii de copaci si plante, aproximativ 2440 de specii de insecte, 90 de specii de moluste, 320 de specii de pasari si 44 de specii de mamifere.

Te-ar putea interesa si: 5 excursii pe care sa le faci in Delta Dunarii

2.Sighisoara

Gaspar Janos/Shutterstock.com

Sighisoara este unul dintre locurile de care n-ai cum sa te plictisesti si oricand crezi ca ai vazut tot ce era de vazut, mai descoperi ceva nou care te face sa te indragostesti si mai tare de acest oras. Cetatea medievala, principala atractie si simbolul orasului, este una dintre cele mai cautate destinatii de la noi din tara si una dintre cele mai apreciate locatii din Transilvania. Turistii straini veniti sa descopere plaiurile mioritice raman fascinati de frumusetea asezarilor de la noi si indarjirea cu care oamenii locului pastreaza traditiile stramosesti.

Un motiv in plus sa ajungi in vara acesta la Sighisoara il constituie Festivalul Medieval care va avea loc in perioada 28-30 iulie si va avea ca tema centrala Taina Curierului Secret.

Citeste si: Sighisoara – 7 sugestii de cazare in perioada Festivalului Medieval

3. Balea Lac

bymandesigns/Shutterstock.com

Dupa o cursa spectaculoasa printre muntii, e timpul sa te relaxezi intr-un loc in care peisajele par desprinse din cartile cu povesti. Aerul curat si tare de munte iti va inunda fiecare celula si te va face sa te simti mai revigorat si mai puternic ca niciodata. Si daca asta nu-i de-ajuns sa te faca sa te simti mai bine, poti oricand sa faci o drumetie prin zona, sa te oglindesti in apa clara a lacului sau sa admiri in liniste exemplarele de capra neagra care isi fac aparitia din cand in cand pe aici.

Daca ai ramas in pana de idei, citeste: Ce sa facem o zi la Balea Lac?

4. Cluj Napoca

Mariia Golovianko/Shutterstock.com

Clujul a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai atractive orase pentru tineri, oferind o multime de oportunitati pe plan profesional. Chiar si asa, dorinta unui job nou nu este singura motivatie care aduce tinerii pe meleagurile ardelenesti. In Cluj se organizeaza doua dintre cele mai populare festivaluri de muzica de la noi din tara si alte evenimente de interes general.

Pe langa frumusetile naturale si cele arhitecturale pe care le gazduieste orasului, turistii care ajung in zona pot vizita si unul dintre cele mai speciale locuri de la noi din tara – Salina Turda.

Afla mai multe: O zi la Salina Turda, una din cele mai vizitate atractii turistice din Transilvania

5. Viscri

Calin Stan/Shutterstock.com

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca Viscri este una dintre cele mai de pret comori pe care le adaposteste tara noastra. Desi a stat ascunsa pentru foarte multi ani, odata ce a fost descoperita, aceasta destinatie turistica a atras foarte multi turisti straini pasionati de istorie, arhitectura si traditii. Odata ajunsi aici, cei mai multi dintre ei raman fascinati de frumusetea autentica a locului si se declara fani pe viata ai meleagurilor romanesti.

Descopera Satul Viscri – comoara din Transilvania unde traditiile au supravietuit timpului.

6. Castelul Cantacuzino

Olimpiu Pop/Shutterstock.com

Castelul Cantacuzino este o cladire superba care te va fermeca inca din primele clipe. Situat pe Valea Prahovei, in localitatea Busteni, Castelul Cantacuzino este unul dintre obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratezi vara aceasta. Valoarea acestei cladiri este data de istoria bogata pe care o are in spate si arhitectura deosebita care este extrem de apreciata si in zilele noastre.

Afla mai multe despre: Castelul Cantacuzino din Busteni

Orice destinatie ai alege, cauta cazarea pe Travelminit!