TOP 4 cele mai frumoase orase ale Ungariei

Sursa foto: posztos / Shutterstock.com

Ungaria este recunoscuta pentru destinatiile populare SPA, pentru frumusetea capitalei, pentru somptuozitatea castelelor de pe teritoriul sau, precum si pentru nenumaratele obiective turistice care ii completeaza patrimoniul cultural. Totusi, acestea nu sunt singurele criterii care recomanda Ungaria drept una dintre cele mai frumoase tari europene, ci si micile orase, care, desi nu au dobandit popularitatea Budapestei, te vor impresiona pe masura ce le descoperi.

Iata 4 orase pe care trebuie sa le vizitati intr-o escapada in Ungaria:

  1. Gyula

Gyula este un oras situat la granita Romaniei cu Ungaria, pe la jumatatea distantei intre orasele romanesti Oradea si Arad. Gyula gazduieste un impresionant castel, ridicat ridicat acum mai bine de 600 de ani. Fiind singura constructie gotica ridicata in vremea Imperiului Ungar care a supravietuit pana in zilele noastre, castelul de la Gyula are o valoare inestimabila pentru patrimoniul national al maghiarilor si este considerat una dintre cele mai valoroase constructii din tara.

Sursa foto: skovalsky / Shutterstock.com

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2BgzRqP

  1. Eger

Eger este al doilea cel mai mare oras din nordul Ungariei, fiind intemeiat de catre Stefan I, primul rege maghiar, in secolul al X-lea, dupa care a devenit faimos pentru frumoasele cladiri in stil baroc. Regele a mai fondat o catedrala episcopala, care, in prezent, constituie un simbol important al orasulu. Catedrala poate fi admirata pe Dealul Castelului, oferind o panorama spectaculoasa asupra orasului.

Castelul si catedrala sunt cele mai importante atractii turistice, urmate de Valea Femeilor, o serie de crame si restaurante construite pe dealurile din proximitate. Nu ratati minaretul Torok Kori, cel mai nordic minaret turcesc al Europei, cu ale lui 150 de trepte pana in varful de unde privelistea e incantatoare!

Sursa foto: Stavrida / Shutterstock.com

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2BLI8o1

  1. Gyor

Gyor este una dintre cele cinci localitati principale ale Ungariei si cea mai importanta din nord-vestul tarii. Este situat intre Budapesta si Viena, oferind turistilor nenumarate obiective demne de atentia lor: Colectia de Ceramica Margit Kovacs, Palatul Zichy, Biserica Sfantul Ignatius Loyola, Sinagoga din Gyor, Castelul Episcopului. Gyol este un oras redus ca dimensiuni, insa extrem de cochet si curat, iar, pe langa generozitatea in monumente culturale, aici regasiti si nenumarate posibilitati de distractie, precum: terase, restaurante, magazine, piatete.

Sursa foto: JST-Photography / Shutterstock.com

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2BNPIym

  1. Pécs

Pécs este unul dintre Orasele Pacii, statut acordat de catre UNESCO, datorita diversitatii multiculturale din zona. Reprezinta o destinatie turistica ideala pentru cei pasionati de muzee si forme arhitecturale impresionante, dar si pentru cei care iubesc bucataria maghiara, festivalurile si plimbarile in natura. Asadar, fie ca alegi sa vizitezi muzeele, turnurile sau teatrele, fie ca optezi pentru o experienta in aer liber, admirand pesterile, lacurile, bazinele termale ori formatiunile stancoase, orasul iti va depasi asteptarile de vacanta!

Sursa foto: miroslav110 / Shutterstock.com

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2E9saWo