Top 3 restaurante de unde poti admira Bucurestiul de sus

Augustin Lazaroiu/Shutterstock.com

Capitala devine usor, usor o destinatie din ce in ce mai interesanta atat pentru turistii straini cat si pentru cei romani. Daca in alti ani toate privirile se indreptau catre orasele din centru tarii (vezi Brasov, Sibiu si statiunile de pe Valea Prahovei), anul trecut, in Bucuresti, a crescut numarul vizitatorilor cu cel putin 10% fata de anii precedenti. Aceasta crestere uniforma care se realizeaza in fiecare an a dus la dezvoltarea mai multor obiective turistice si culturale care sa satisfaca nevoia de entertainment a oaspetilor ajunsi in Capitala.

Pe langa investitiile considerabile facute in acest domeniu de catre oamenii de afaceri straini, vara acestui an a fost marcata de inaugurarea mai multor restaurante si terase la inaltime. Chiar daca odata cu scaderea temperaturilor majoritatea au tras obloanele, exista totusi cateva care functioneaza si in sezonul rece. Acestea, pe langa panorama impresionanta pe care o ofera asupra orasului, se mandresc cu servicii de calitate, preparate rafinate si atmosfera de poveste – exact ce trebuie pentru o cina romantica sau o masa in familie.

Indiferent daca esti pentru prima oara-n Bucuresti sau ai trait o viata in orasul lui Bucur urmatoarele restaurante trebuie trecute pe lista ta:

1.NOR sky casual restaurant

Situat in zona nordica a Capitalei in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu si a centrului comercial Promenada, restaurantul NOR este una dintre locatiile care a facut senzatie anul acesta. Inaugurat in primavara acestui an, restaurantul NOR propune o experienta total deosebita sustinuta de panorama incredibila a orasului ce poate fi admirata de la etajul 36 al cladirii in care se afla si de preparatele atent selectionate din bucataria internationala.

Sarbatoreste Revelionul la NOR sky casual restaurant! Iti doreai o locatie WOW pentru petrecerea din acest an? Incearca restaurantul NOR – probabil singurul loc din Bucuresti din care poti admira toate focurile de artificii din oras. Mai multe detalii – www.norbucharest.ro

2. 18 lounge by Embassy

Un “veteran” al rooftop-urilor din Capitala, 18 lounge by Embassy este cunoscut ca o locatie de top in care poti cina linistit alaturi de cei dragi, intr-o atmosfera eleganta.

Situat tot in nordul orasului, de data aceasta in Piata Presei Libere, 18 lounge se diferentiaza de alte restaurante de tip rooftop prin atentia pe care o acorda detaliilor – de la design pana la servire – si, totodata, datorita “longevitatii” localului. Fiind unul dintre primele rooftop-uri din Bucuresti, 18 lounge a reusit sa mentina viu interesul localnicilor si al turistilor.

3. Upstairs Rooftop

Ceva mai spre centrul orasului, in apropiere de Calea Victoriei – faimoasa artera bucuresteana care acum este imbracata de sarbatoare de la un capat la altul -, se afla un restaurant-bar cochet, ce pune accentul pe voia buna a oaspetilor sai. Ca element definitoriu, Upstairs Rooftop si-a concentrat toata creativitatea pe crearea si prepararea impecabila de cocktail-uri, insa nici partea de bucatarie nu a fost neglijata.

Cu un decor vesel, o priveliste superba si muzica buna, Upstairs Rooftop isi asteapta oaspetii si pe timp de iarna.

Acestea au fost recomandarile noastre in materie de rooftop-uri. Ai vizitat pana acum vreunul dintre ele? Cum ti s-a parut si ce te-a impresionat cel mai mult?


Ai drum prin capitala si voiai sa stii care sunt cele mai faine restaurante? Pe TravelMinit.ro gasesti mai mult decat atat. Cauta locul de cazare perfect aici si scapa de inca o grija.