Top 10 lucruri de facut in Bucuresti, by National Geographic

Parcul Cismigiu - 10 lucruri de facut in Bucuresti, by National GeographicSite-ul celebrei reviste americane National Geographic a publicat un interesant articol despre Bucuresti, intitulat “Top 10 things to do in Bucharest”.

Revista National Geographic, una dintre cele mai de succes publicatii din zona de geografie, istorie si cultura globala, este prezenta la nivel mondial in 40 de limbi si este vanduta in 6,8 milioane de editii pe luna.

Cum era de asteptat, topul incepe cu Palatul Parlamentului (Casa Poporului), cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil ca suprafata din lume, care este descrisa ca fiind o megalomanie a fostului dictator Nicolae Ceausescu. Cu toate acestea revista considera ca este un obiectiv must-visit, fiind o parte a istoriei romanilor.

National Geographic reaminteste lumii de cealalta denumire a Bucurestiului (Micul Paris) si face o scurta incursiune cititorului asupra Parcului Cismigiu care este considerat o “perla de parc construit in jurul unui lac romantic”, a Arcului de Triumf sau a soselei Kiseleff; toate acestea amintind de Parisul autentic.

Bineinteles ca din acest top nu avea cum sa lipseasca mancarea traditionala romaneasca. Jurnalistii de la National Geographic vorbesc despre cunoscutele sarmale, mamaliga acoperita cu smantana sau branza de oaie, iar la capitolul restaurante ne indeamna sa alegem unul cu specific traditional, cum ar fi Carul cu Bere sau Lacrimi si Sfinti.

Muzeul Taranului Roman ocupa si el un loc de cinste in acest articol, fiind o ocazie numai buna de a cunoaste viata comunicatii taranesti din Romania, de la tehnicile elaborate de prelucrare a lemnului, a ceramicii si pana la abilitatile necesare tesutului

Poate ca cel mai bun produs turistic pe care tara noastra il exporta la momentul actual este mitul lui Dracula, iar acesta nu putea lipsi din acest top National Geographic. Turistii sunt indrumati sa mearga pana la manastirea Snagov, aflata la 40 de km de Bucuresti, locul unde se presupune ca a fost ingropat Vlad Tepes.

Topul complet il puteti gasi in articolul National Geographic.