Top 10 cele mai bune partii din Romania

Lukas Gojda/ Shutterstock.com

Lukas Gojda/ Shutterstock.com

Relieful Romaniei reprezinta un mare avantaj pentru turismul montan, o treime din suprafata tarii fiind formata din Muntii Carpati. Astfel, in ultimii ani, statiunile de la noi au ajuns sa atraga din ce in ce mai multi turisti europeni care vin in Romania atrasi de peisajele de vis si numeroasele posibilitati de distractie.

Descopera cele mai bune partii din Romania

Totodata, majoritatea partiilor de schi din Romania au beneficiat de un progres tehnologic remarcabil, ajungand la nivelul standardelor europene. Daca nu esti decis ce statiune sa alegi pentru urmatoarele vacante la munte, echipa Travelminit te ajuta si iti prezinta top 10 cele mai bune partii din tara:

  1. Partiile din Baisoara

Cele mai apropiate partii de orasul Cluj-Napoca isi asteapta turistii inca de la prima ninsoare din acest an. La numai 50 de kilometri de capitala Ardealului, statiunea Baisoara dispune de un sistem modern de producere a zapezii artificiale care mentine stratul de zapada in parametrii optimi pentru schi. Domeniul schiabil este format din doua partii cu o lungime totala de 1500 metri si ofera pasionatilor de sporturi de iarna posibilitatea practicarii schiului alpin, schiului de tura si ciclism montan.

  1. Partiile din Carlibaba

In statiunea de schi Carlibaba din judetul Suceva exista 2 partii dedicate sporturilor de iarna omologate de autoritatile romane. Partia Magura 1 este o partie cu grad de dificultate mediu, ce se intinde pe 1000 metri lungime. Partia dispune de un teleschi monopost care are o capacitate de 400-500 de persoane pe ora. Partia Magura 2 este mai scurta, masurand numai 535 de metri, insa are acelasi grad de dificultate ca Partia Magura 1. Ambele partii dispun de cate doua tunuri de producere a zapezii artificiale si sunt numai bune pentru o tura cu schiurile.

  1. Partiile din Muntele Mic

Situata la aproximativ 20 de kilometri de Caransebes, statiunea Muntele Mic se afla printre destinatiile de weekend favorite ale timisorenilor. Statiunea gazduieste cinci partii de schi, cu grad de dificultate mediu si o lungime medie a partiei de 1600 de metri.

  1. Partiile din Paltinis

Statiunea Paltinis este considerata cea mai veche statiune montana de la noi din tara. Fiind situata pe primul loc in preferintele sibienilor, statiunea ii bucura pe turisti cu sapte partii de schi cu diferite grade de dificultate. Cea mai cunoscuta partie din Paltinis este Partia Oncesti 1 care are un grad de dificultate mediu si o lungime de aproximativ 1000 de metri. Partia este dotata cu telescaun si instalatie nocturna.

  1. Partiile din Harghita Madaras

Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase statiuni de schi din Transilvania. Cu sase partii localizate aproape de varful muntelui Madaras, statiunea bucurandu-se de notorietate in randul turistilor care cauta un loc linistit pentru schi si o priveliste extraordinara asupra muntilor inzapeziti. Deoarece nu este atat de accesibila ca celelalte statiuni din zona, turistii care ajung la Harghita Madaras nu trebuie sa se confrunte cu aglomeratia de pe partie sau cu cozile de la teleschi.

  1. Partia Mogosa, Suior

Statiunea Suior din Maramures este ideala pentru vacantele cu familia. Aici poti sa descoperi nu numai partii bune pentru schi, ci si traditiile si obiceiurile din zona Maramuresului. Mancarea, peisajele si ospitalitatea maramuresenilor fac din statiunea Suior un paradis al muntilor. Domeniul schiabil nu este foarte mare, dispunand de numai 12 partii, cea mai cunoscuta fiind partia Mogosa.

  1. Partia Clabucet, Predeal

Predeal este una dintre cele mai aglomerate statiuni in orice anotimp al anului. Cu numeroase locuri de cazare si posibilitati pentru distractie, statiunea Predeal atrage mii de turisti in fiecare zi in sezonul rece. Partiile de schi din Predeal sunt printre cele mai cunoscute de la noi din tara, cea mai populara, Clabucet, masurand 2100 de metri si avand un grad de dificultate mediu.

  1. Partiile din Transalpina Ski Resort

O statiune inaugurata de curand in zona Vrancea face furori in randul pasionatilor de schi. Transalpina Ski Resort pune la dispozitia turistilor trei partii cu zapada numai buna pentru schi si snowboarding, peisaje care iti taie rasuflarea si preturi mult mai mici decat in statiunile de pe Valea Prahovei.

  1. Partiile din Straja

Statiunea montana din judetul Hunedoara se afla la o altitudine de peste 1400 de metri si dispune de 12 partii de schi cu o lungime totala de 26 de kilometri. Partiile de la Straja au dotari moderne, instalatii de transport cu telescaunul si nocturna. Cea mai lunga partie din statiune ajunge pana la 8000 de metri lungime si reprezinta atractia principala a zonei.

  1. Partiile din Ranca

Statiunea Ranca din Muntii Parang este statiunea cu cel mai lung sezon de schi, deoarece stratul de zapada se depunde inca din luna septembrie si se mentine pana in mai. Domeniul schiabil de la Ranca este format din sase partii de schi si o partie de sanius special amenajata pentru cei mici. Pe langa sporturile de iarna, aici se pot practica si  raftingul, pescuitul sportiv, plimbarile cu ATV-ul si water walking ball-ul.

Cauti un loc de cazare? Intra aici!