The Guardian: “Transilvania pe bicicleta”, una dintre cele mai frumoase 10 aventuri in Europa

Transilvania pe bicicletaRomania are un potential enorm din punct de vedere turistic, oferind turistilor posibilitatea de a vizita locuri deosebite, de la zonele montane ale caror peisaje iti taie rasuflarea, pana la castele si cladiri medievale sau zonele naturale unice in Europa. Si mai imbucurator este atunci cand o publicatie importanta recunoaste acest potential, incluzand o destinatie romaneasca intr-un articol ce promoveaza activitati interesante din zone mai putin vizitate in Europa.

Transilvania a fost inclusa de catre cei de la The Guardian intr-un top al celor mai frumoase 10 aventuri in Europa, intr-un articol publicat la inceputul lunii ianuarie in sectiunea de travel, ce include locuri din tari precum Spania, Elvetia sau Islanda. Surprinzator, zona cea mai cunoscuta din tara noastra de catre turistii straini nu a fost remarcata pentru deja celebrul castel Bran si atmosfera medievala din Sighisoara sau Sibiu, ci pentru ca este o locatie excelenta si pentru o aventura… pe bicicleta. Transilvania este descrisa in articol ca fiind ,,un loc cu o cultura si istorie fascinante, cu sate ce fac parte din patrimoniul UNESCO, in care viata a ramas neschimbata de secoleʼʼ.

Jurnalistii de la The Guardian propun o vacanta in Transilvania pe bicicleta, pe un traseu de 140 de kilometri din satul Cund pana in Viscri, printr-un pachet oferit de o firma britanica, The Slow Cyclist, ce organizeaza astfel de excursii inedite.

Aventura pe bicicleta poate fi completata, bineinteles, si de opriri pentru a vizita siturile istorice din zona sau pentru a petrece o noapte intr-o casa traditionala transilvaneana.

Astfel de articole demonstreaza nu doar ca avem locuri frumoase, pe care ar trebui sa le promovam mai bine, ci si ca aceste locuri ofera turistilor o varietate de activitati ce pot transforma o simpla vacanta intr-o aventura de neuitat.

Daca alegeti ca anul acesta sa vizitati Romania, nu uitati ca pe portalul Travelminit gasiti cazare in peste 1800 de locatii din toata tara, pe care le puteti rezerva online cu doar cateva click-uri si cu plata la receptie.