Targuri de Craciun din Budapesta

Balate Dorin/Shutterstock.com

Vizitezi Budapesta in perioada sarbatorilor? Vrei sa afli care sunt cele mai tari locuri din capitala Ungariei? Echipa Travelminit.ro iti prezinta toate locatiile cool din Budapesta!

Budapesta, la fel ca orice alta capitala europeana, s-a pregatit constiincioasa pentru sarbatorile de iarna cu luminite de toate formele si de toate culorile, cu petreceri tematice, targuri de Craciun si alte evenimente speciale. Inainte de marea sarbatoare crestina, in timpul Adventului – perioada ce simbolizeaza pregatirea spirituala a crestinilor, echivalenta cu Postul Craciunului din religia crestin ortodoxa – in Budapesta se organizeaza numeroase evenimente culturale. In preajma Craciunului in schimb, paleta de optiuni se diversifica, fiind organizate slujbe speciale, concerte tematice, tururi inedite si croaziere romantice pe Dunare.

Totusi, daca tot ceea ce iti doresti de Craciun este sa vizitezi targurile organizate in Budapesta, iata ce nu trebuie sa ratezi:

1. Targul de Craciun din Piata Vorosmarty 

10 noiembrie – 31 decembrie // luni-joi: 10:00-21:00 vineri-duminica: 10:00-22:00 

Cel mai popular loc de intalnire al localnicilor in perioada sarbatorilor si atractia preferata a turistilor straini, targul de Craciun din Piata Vorosmarty este unul dintre obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ocolesti. Piata din inima orasului este impanzita de luminite, mancaruri traditionale, muzica tematica si turisti nerabdatori sa descopere cat mai multe aspecte ale culturii maghiare. La fiecare colt se simte aroma puternica a vinului fiert si la orice taraba cu preparate traditionale troneaza cazanul cu nelipsitul gulas.

posztos/Shutterstock.com

Acum ca te-ai familiarizat putin cu atmosfera de la targ, ar fi bine sa ai in vedere intervalul de timp in care il vizitezi. Fiind un loc foarte popular atat in randul turistilor cat si pentru localnici, targul de Craciun din Vorosmarty este mai tot timpul aglomerat. Totusi daca incerci sa eviti vizitele din timpul concertelor live si cele de dupa ora 18, te vei bucura de ceva mai mult spatiu si mai multa libertate de miscare.

Preturile pentru preparatele servite la targ sunt ceva mai “piperate” decat cele practicate in mod normal, un pahar de vin costand in medie 600 de forinti (aproximativ 8.8 lei), un pahar de Krampampuli fiind aproximativ 900 de forinti (echivalentul a 13 lei), iar pentru un Kurtos kalacs preturile incepand undeva pe la 1200 de forinti (ceea ce inseamna apoximativ 18 lei).

2. Targul de Craciun din Piata Erzsebet

Un alt loc super fain in care poti descoperi preparatele traditional unguresti si spiritul Craciunului autentic este piata Erzebet. Erzebet se afla la doar cateva minute de mers pe jos de piata Vorosmarty si este locul perfect in care poti degusta bauturile traditionale precum lichiorul unguresc – Mezeskalacs Likor -, in timp ce copiii se delecteaza cu o cana cu ciocolata calda.

Annto/Shutterstock.com

Targul din Piata Erzebet este mai putin aglomerat decat cel care se organizeaza in Vorosmarty, insa majoritatea obiectelor si preparatelor comercializate in Vorosmarty se gasesc si aici, asa ca daca iti doresti sa dai o fuga prin targul de Craciun pentru suveniruri sau o portie de gulas, insa n-ai foarte mult timp de pierdut si nici rabdare sa astepti la cozi interminabile, cel mai bine ar fi sa te indrepti catre cel din piata Erzebet.

Dupa ce ai dat doua, trei ture de piata si te-ai aprovizionat cu suveniruri pentru cei dragi si cu mancare traditionala ungureasca, iti recomandam sa vizitezi Akvarium, unul dintre cele mai cool baruri din Budapesta.

Rezerva cazare in Budapesta in perioada sarbatorilor pe hotelguru.ro/budapesta

3. Targul de Craciun din Piata Szent Istvan

24 noiembrie 2017 – 1 ianuarie 2018 // luni-vineri: 11:00-22:00 sambata-duminica: 10:00-22:00 

In fata basilicii St. Stephen’s se inalta mandru un brad superb inconjurat de un patinoar. In jurul acestui patinoar, comerciantii isi promoveaza munca de peste an, preparatele delicioase si dulciurile incredibil de gustoase.

Balate Dorin/Shutterstock.com

In acest cadru de poveste, turistii ajunsi in Budapesta de sarbatori se pot relaxa in fata obiectivului turistic, pot face fotografii inedite cu peisajul din jur sau se pot bucura de un pahar de palinca traditionala care sa le mai incalzeasca trupurile inghetate din cauza temperaturilor scazute.

Viziteaza targul dupa lasarea serii si bucura-te de un adevarat spectacol de lumini, muzica si dans.


Cunosti si alte locatii de poveste din Budapesta? Da-ne de stire iar noi le vom promova!