Statiunea de recreere si tratament Sangeorgiu de Mures, una dintre cele mai cunoscute din Transilvania

Sangeorgiu de Mures

© www.clubapollo.ro

Baile Sarate de la Sangeorgiu de Mures se gasesc la cativa kilometri de centrul orasului Targu Mures (345 km distanta fata de Bucuresti), in localitatea Sangeorgiu de Mures. Aceste bai au fost descoperite la inceputul anilor 1900, cand s-a forat in zona pentru a se cauta gaz metan (care in Transilvania are cea mai mare puritate din lume, de 99,99%), dar in schimb s-a gasit apa sarata. Apa este extrasa de la o adancime de 900 m si are in compozitie saruri minerale speciale (calciu, magneziu, potasiu, azotati). Cel mai important este iodul, aici gasindu-se cel mai mare continut de iod din Transilvania (11,4 mg/l), cunoscut ca avand un rol foarte important pentru organismul uman.

Baile sarate se gasesc in cadrul Hotelului Apollo Wellness Club. Strandul Apollo este compus dintr-un bazin mare de o forma dreptunghiulara (acesta are apa sarata) si un complex de bazine mai mici de forma ovala (acestea au apa dulce). In anul 2012, bazinele, vestiarele, grupurile sanitare au fost renovate. Complexul are aproximativ 24.000 mp, piscine indoor, sala de sport, terenuri de sport. Bazinul cu apa sarata are o dimensiune de 10 metri lungime si 8 metri latime, iar adancimea este crescatoare de la 1,40 metri la 2,50 metri.

Apele sarate de la Sangeorgiu se aseamana cu izvorul principal Szobranc, Elvetia, precum si cu apele de la Untere-Quelle din Elvetia, cele din urma continand cu mult mai putin hidrogen sulfurat si numai pe jumatate cloruri de sodiu comparativ cu apele de la Sangeorgiu de Mures.

Tarife:

Intrare Gold:            

Luni – Vineri: 30 sau 35 lei in functie de ora. Tariful este pentru 4 ore.

Sambata – Duminica: 50 lei indiferent de ora. Tariful este pentru 4 ore.

Intrare VIP:

Luni – Vineri: 55 lei indiferent de ora. Tariful este unic fara sa existe o limita de timp.

Sambata – Duminica: 70 lei indiferent de ora. Tariful este unic fara sa existe o limita de timp.

Program zilnic: 8:00 – 22:00

Timp liber

In acest weekend, Adda, 3 Sud Est, Iris, Vastag Csaba, Balkan Fanatik, Tamas Gabor si Vecker vor concerta la Zilele Sangeorgene. Pe langa concertele mult asteptate vor fi foarte multe activitati pentru copii si familii, in special duminica dupa masa (24 aprilie), seara pentru varstnici (miercuri, 20 aprilie) dar si expozitii de pictura, lansari de carte, expozitii de pictura, competitii sportive, festival de dansuri populare si alte surprize.

Cazare – pensiunea Crinul Sangeorgiu de Mures

Situata intr-o locatie linistita, aproape atat de centrul orasului cat si de cele mai importante puncte de interes turistic sau medical, aici va puteti relaxa si detasa de haosul de la oras. Aflata la 3 km de centrul orasului Targu Mures, foarte aproape de iesirea de pe drumul national DN 15 in directia Reghin, Pensiunea Crinul este foarte usor de gasit.

In cazul in care va propuneti cateva zile de relaxare, aici veti gasi cazare ieftina, pozitionarea pensiunii fiind ideala:

– la 100 m de renumitele “Baile Sarate” – FANTANA TINERETII – bai cu cea mare concentratie de iod din Europa,
– la 2 km de complexul de agrement WEEKEND (plaja, bai, pescuit, drumetie, natura, sport, agrement),
– la 2,5 km de Gradina Zoologica.

Tarif: 220 lei / 2 nopti / 2 persoane in weekend-ul 22 – 24 aprilie 2016.