Sighisoara in “Top 50 destinatii europene de vizitat intr-o viata”

SighisoaraStim cu totii ca avem o tara frumoasa, cu multe atractii si nenumarate posibilitati de petrecere a timpului liber. Ne mandrim cu Transilvania plina de povesti interesante, cu manastirile din Nordul Moldovei, cu Cimitirul de la Sapanta unde ii radem in fata doamnei cu coasa, cu Delta Dunarii si ecosistemul unic de acolo, cu peisajele din Bucegi si Piatra Craiului, cu Cazanele Dunarii si multe alte destinatii.

Era si timpul sa inceapa si altii sa ne observe

Intr-un top Business Insider dat publicitatii in luna Iulie, 2014, Sighisoara a fost inclusa printre cele mai frumoase 50 de destinatii europene pe care sa le vezi intr-o viata de om. In lista celor 50 de destinatii se regasesc capitale si orase turistice europene consacrate, precum Amsterdam, Berlin, Nisa, Innsbruck sau Praga.

Sighisoara este descrisa ca locul de origine al lui Vlad Tepes si textul face referire la povestea lui Dracula si legatura sa cu domnitorul roman.

Pe langa legatura cu Dracula si imaginea sa mediatizata in Occident, Sighisoara este cunoscuta pentru Festivalul Medieval, unul dintre cele mai frumoase din Europa, pentru cetatea construita in secolul XII, de altfel singura cetate medievala din Europa care inca mai este locuita, dar si pentru restaurantele sale cu mancare delicioasa.

Top-ul complet cu cele 50 de destinatii europene pe care sa le vezi intr-o viata de om, este disponibil, aici.