Se deschide Targul de Craciun din Sibiu!

targul-de-craciun-din-sibiu-2015-foto-calin-stan

Calin Stan / Shutterstock.com

Targul de Craciun din Sibiu atrage vizitatori din intreaga tara, iar anul acesta se anunta mai frumos ca niciodata. Editia cu numarul 10 a Targului de Craciun din Sibiu promite sa te faca sa simti cum nu se poate mai bine farmecul sarbatorilor de iarna.

Targul va fi inaugurat in data de 18 noiembrie incepand cu ora 19:00, cu un concert de nai, la fel ca cum a fost si la prima editie, cea din anul 2007. Vor fi peste 80 de expozanti din tara si strainatate (acesta fiind cel mai mare numar de pana acum) si numeroase atractii pentru copii.

Conceptul de iluminat din acest an este unul cu totul si cu totul deosebit: toate cladirile din Piata Mare vor beneficia de proiectii grandioase, astfel incat centrul Sibiului va oferi un adevarat spectacol. Proiectiile vor fi pornite in fiecare seara, timp de 46 de zile, fiind montate 28 de proiectoare arhitecturale care vor crea o scena dinamica.

Atelierul lui Mos Craciun

Si anul acesta copiii sunt asteptati la Atelierul lui Mos Craciun, unde vor putea participa la atelierul de facut biscuiti, la cel de lumanari, de pictat turta dulce sau de decoratiuni Pixel Art. Atelierele se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 9 ani, iar participantii primesc diplome de “calificare” si o fotografie de grup. In plus, “opera de arta” facuta de acestia va putea fi pastrata de micuti. Costul unui atelier este de 15 lei/copil, iar rezervarile se pot face online aici.

Programul Atelierului lui Mos Craciun:

– atelierul de facut lumanari: 18.11 – 4.12.2016

– atelierul de preparat biscuiti: 5.12 – 11.12.2016

– atelierul de pictat turta dulce: 12.12 – 18.12.2016

– atelierul de creatie: 19.12 – 26.12.2016

Aici puteti urmari imagini LIVE de la Targul de Craciun din Sibiu.

Programul Targului de Craciun din Sibiu: 18 noiembrie 2016 – 3 ianuarie 2017, intre orele 10:00 – 22:00.

Sugestii de cazare in Sibiu

Old Town Hostel – se afla in inima orasului istoric, in Piata Mica, in cea mai veche si romantica piata a orasului. Unitatea de cazare se afla intr-o cladire monument istoric, veche de 450 de ani, cu arcade renascentiste, la parterul careia se afla Muzeul de Istorie a Farmaciei. Acest muzeu contine inventarul celei mai vechi farmacii a Transilvaniei, si are o incapere dedicata fostului proprietar al cladirii, Samuel Hahnemann, intemeietorul homeopatiei si medicul personal al baronului Samuel von Brukenthal.

Pret: 150 lei/camera/noapte

Hotelul Stefani*** – este situat la doar 5 minute de Aeroportul International Sibiu si la 10 minute de gara, fiind pozitionat intr-o zona linistita a orasului, insa nu departe de principalele obiective turistice ( Piata Mare, Piata Mica, Muzeul Brukenthal etc.). Hotelul ofera internet wireless gratuit, televiziune prin cablu, restaurant cu specific traditional si international.

Tarif: 199 lei/camera/noapte

Hotelul Bliss*** – se afla in Cartierul Sasesc al Sibiului si respecta specificul local arhitectural, oferind totodata confortul si linistea necesara sejurului dvs. Hotelul Bliss este situat la 2 km de centrul istoric al Sibiului si la 2 km de Aeroportul International Sibiu

Tarif: 145 lei/camera/noapte