Salina Turda poate fi vizitata pe Google Maps

Salina Turda pe Google MapsIti doresti sa vizitezi cat mai multe destinatii turistice din Romania sau din intreaga lume. Dar ce faci atunci cand nu ai suficient timp sau pur si simplu nu dispui de banii necesari unei calatorii in cealalta parte a tarii, spre exemplu? Ei bine, poti apela la tehnologie.

Incepand cu data de 12 iunie, Google a publicat pe Google Street View imaginile panoramice din interiorul Salinei Turda. Astfel, persoanele din Romania si din oricare colt al lumii se pot plimba pe Street View prin galeriile, salile si minele Salinei Turda. Pot fi explorate Galeria Franz Josef, mina Rudolf sau lacul din Mina Terezia. Salina Turda este prima colectie de imagini Street View subterane din Romania si una dintre putinele de acest fel din Europa.

Odata cu renovarea ei, Salina Turda a devenit unul dintre simbolurile Romaniei, popularitatea ei crescand constant si atingand recorduri de vizitatori in ultimul an. Este un obiectiv turistic foarte popular, vizitat anual de sute de mii de turisti si recunoscut la nivel international. Spre exemplu, in anul 2014 obiectivul a fost vizitat de peste 470.000 de turisti, iar in mini-vacanta de 1 mai de anul acesta de 14.000 de persoane.

Cu ajutorul platformei Street View, Salina Turda este accesibila la nivel mondial, varianta virtuala oferind o mostra fidela a spatiului si experientei oferite de acest obiectiv turistic.

Street View este o aplicatie foarte cunoscuta a Google Maps, disponibila in peste 65 de tari, care permite utilizatorilor sa exploreze si sa navigheze virtual intr-o zona cu ajutorul imaginilor panoramice 360 de grade, fiind cea mai apropiata de experienta prezentei fizice in locul respectiv.

Iata un top 10 al celor mai vizitate obiective turistice din Romania in Google Street View:

  1. Centrul Sibiului
  2. Castelul Bran
  3. Cetatea Sighisoara
  4. Castelul Peles
  5. Centrul Brasovului
  6. Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti
  7. Palatul culturii si Piata Palatului din Iasi
  8. Castelul Corvinilor din Hunedoara
  9. Parcul Cismigiu
  10. Ateneul Roman

Daca doresti sa vizitezi Salina Turda cu ajutorul Google Street View, o poti face aici.