Romania urbana: 5 obiective turistice de neratat in Bucuresti

Radu Bercan / Shutterstock.com

Bucurestiul este un adevarat centru urban, vibrant si antrenant, oferindu-ti numeroase posibilitati de distractie, relaxare si contemplare. Pornind de la atmosfera boema, dominanta in Centrul Istoric, ajungand la spatiile verzi din zona Cismigiu si Herastrau, apoi, descoperindu-i fascinantele obiective turistice, apreciate la nivel european, Bucurestiul te va cuceri iremediabil.

Iata 5 atractii turistice pe care nu trebuie sa le ocolesti in cadrul unui periplu prin Bucuresti:

1. Gradina Cismigiu

Odata cu primavara, explozia de miresme si culori a pomilor a castigat teren in defavoarea spatiilor inchise, astfel ca o plimbare romantica prin Gradina Cismigiu te va incarca cu energie si stare de bine. Gradina Cismigiu este o oaza de verdeata din inima Bucurestiului, prezenta pe scena capitalei inca din secolul al XIX-lea. Dincolo de frumusetea tipica a spatiilor verzi, Cismigiul adaposteste numeroase obiective turistice precum: Foisorul Fanfarei, Lacul Cismigiu, Izvorul lui Eminescu si Gradina de Trandafiri, pe care le vei parcurge in suflul magic al magnoliilor, platanilor si al frasinilor.

2. Muzeul Satului

Nu te lasa pacalit de prejudecatile pe care le ai despre muzee si galerii de arta, caci Muzeul Satului se remarca prin pozitionarea si expozitiile pe care le gazduieste. Situat in vecinatatea parcului Herastrau, muzeul a concentrat in aer liber cele mai frumoase si illustrative traditii si datini din cultura populara romaneasca.  Ai ocazia sa admiri case pitoresti, piese traditionale de mobilier, obiecte decorative, podoabe, icoane si vesminte folclorice, adunate din cele mai importante regiuni ale Romaniei. De asemenea, poate ai noroc si ajungi aici in perioada in care se desfasoare diferite targuri si evenimente culturale, pentru o portie zdravana de voia buna si traditie tipic romaneasca.

3. Centrul Istoric

O zona apreciata si cutreierata de zeci de persoane este reprezentata de Centrul Vechi. Remarcabil datorita cladirilor istorice construite in stil neobaroc si neoclasic, centrul pare dominat de atmosfera epocii interbelice, purtandu-te parca hipnotizat pe cochetele si intortocheatele stradute. Dincolo de arhitectura dezirabila si numeroasele povesti scrise la umbra cladirilor istorice, ai posibilitatea sa mananci copios ori sa te racoresti cu o limonada la una dintre cafenelele sau restaurantele construite la parterul edificiilor.

4. Gradina Botanica

Daca te simti rapus de agitatia marilor bulevarde, nu ezita sa te retragi in mijlocul Gradinii Botanice din Bucuresti, pentru cateva momente de repaus pentru trup si suflet. Pornind de la sectoarele exterioare, unde vei intalni plante rare, colectii de trandafiri si colina coniferelor, indreapta-te apoi catre sectoarele interioare, pentru a admira palmierii, orhideele si cactusii.

5. Calea Victoriei

Pentru a surprinde cu adevarat culoarea locala bucuresteana, ia la pas surprinzatoarea Calea Victoriei! Abia daca vei avea timp sa-ti muti privirea, caci in fata ochilor ti se vor infatisa impresionante cladiri istorice, cu o deosebita insemnatate pentru patrimoniul arhitectural si cultural al Romaniei. Astfel ca vei admira Palatul Cantacuzino, care gazduieste Muzeul “George Enescu”, Casa Gradisteanu, Casa Vernescu si Palatul Romanit care, in prezent, adaposteste Muzeul Colectiilor de Arta.

Afla tainele uneia dintre cele mai frumoase capitale europene si rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2rtvBBc