Romania, recomandata ca destinatie de vacanta pe site-ul Marketwatch.com

Brasov - RomaniaSite-ul Marketwatch.com a publicat la inceputul lunii februarie un articol cu titlul “5 places in Europe deal hunters should visit right now” in care se vorbeste despre cinci destinatii din Europa care merita vizitate, printre acestea aflandu-se si Romania.

Romania este prezentata de Marketwatch.com ca fiind un loc numai bun pentru o destinatie de vacanta, iar prima oprire recomandata este Bucurestiul, unul dintre motive fiind acela ca aici exista cel mai mare aeroport al tarii, deci probabilitatea ca primul contact cu Romania sa fie orasul Bucuresti este destul de mare. Printre obiectivele mentionate care merita vizitate in capitala se numara atat bisericile din secolele XVII-XVIII, cat si superbele vile din centru. Dupa o noapte petrecuta in Bucuresti, recunoscut de catre Lonely Planet ca fiind un oras dinamic, energic si funky, turistii sunt indrumati catre “orasele si satele din aceasta tara pitoreasca”, in special in zona Transilvaniei.

Atunci cand intrebi un strain sa iti spuna ce stie despre Romania, cu siguranta primul lucru va fi Dracula – deci aceasta destinatie nu avea cum sa fie omisa nici de Marketwatch.com. Turistii sunt rugati sa fie atenti la Dracula – “watch out for Dracula!” si apoi sa se bucure de traseele pentru drumetii sau biciclete din Muntii Carpati.

Orasul Sibiu, foarte bogat din punct de vedere cultural si artistic, este o alta destinatie din Romania de neratat de catre turistii straini.

Celelalte tari prezente in top sunt Portugalia, Croatia, Cehia si Irlanda. Portugalia este descrisa ca fiind un amestec frumos de istorie, cultura si plaje; in timp ce Croatia atrage turistii cu orasul istoric Dubrovnik si Coasta Adriatica. Printre obiectivele turistice ale Cehiei enumerate in articol nu putea lipsi Praga (Castelul Praga, Muzeul de bere), in timp ce Irlanda este descrisa ca fiind o tara care este iubita de americani datorita ospitalitatii si absentei unei barieri de limba.

Articolul original il puteti gasi aici.