Romania in 100 de poze – partea a II-a

Alexandru Dragan/Shutterstock.com

Din dragoste pentru Romania si pentru tot ce are ea mai frumos, saptamana trecuta am dat startul unei serii care cuprinde cele mai spectaculoase, inedite si surprinzatoare fotografii facute pe teritoriul romanesc. Daca nu ai vazut prima parte, o poti admira aici. Pentru aceasta saptamana, continuam seria celor mai frumoase poze de la noi din tara cu urmatoarele cadre:

21. Rapa Rosie, judetul Alba

Oancia Iulian/ Shutterstock.com

Cine credea ca doar in America poti gasi un canion spectaculos, sigur nu l-a vazut pe cel de langa Sebes. Cel mai bun moment pentru a vizita Rezervatia Naturala “Rapa Rosie” care se afla la doar 4 kilometri de orasul Sebes este sfarsitul de primavara.

22. Peisaj surprins in Parcul National “Piatra Craiului”

Emi Cristea/Shutterstock.com

Ne este tare greu sa ne decidem care e cel mai prielnic moment pentru o vizita printre satele din Transilvania. Pe de-o parte, primavara toti pomii infloresc si animalele misuna pe pasiunile care despart localitatile, pe de alta parte, toamna toti copacii imbraca straie de sarbatoare si “picteaza” un tablou sublim ca in poza de mai sus. Tu ce crezi? Cand ar fi cel mai bine sa o luam la pas printre asezarile din Ardeal?

23. Transfagarasan

mandritoiu/Shutterstock.com

Cel mai celebru drum din Romania, Transfagarasanul, este cu siguranta unul dintre locurile pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata. Nu ezita sa te opresti din cand in cand pe drumul ce duce la Balea sa admiri frumusetea naturii si sa iti exprimi recunostinta pentru tara frumoasa in care te-ai nascut.

24. Podul Anghel Saligny

mandritoiu/Shutterstock.com

Vara, toate drumurile duc la mare si inevitabil catre podul Anghel Saligny. O capodopera arhitecturala, podul de la Cernavoda este una dintre cele mai frumoase structuri de acest tip de la noi din tara.

25. Cadru surprins pe o strada din Timisoara

Dziewul/Shutterstock.com

Cu siguranta arhitectura Timisoarei este una deosebita ce merita admirata in orice moment al zilei. Cadrul de mai sus a fost suprins inainte de apusul soarelui, iar lumina difuza face ca orasul Timisoara sa para un taram de poveste.

26. Moment de tandrete suprins in muntii Bucegi

un.bolovan/Shutterstock.com

Exemplarele de ursi bruni pot fi zarite aproape la orice pas in muntii Bucegi, insa desi puii de ursi sunt adorabili si par inofensivi, nu uitati ca de cele mai multe ori mama lor se afla prin preajma si nu va fi deloc bucuroasa daca va apropiati prea mult de puiul ei.

27. Manastirea Stavropoleos din Bucuresti

Victor Lauer/Shutterstock.com

Printre zecile de cafenele si cluburi din Centrul Vechi din Bucuresti se afla o manastire micuta, plina de istorie. Manastirea Stavropoleos se afla la doi pasi de cladirea Palatului Parlamentului si merita vazuta in urmatoarea vizita la Bucuresti.

28. Vatra Dornei

Oancia Iulian/Shutterstock.com

Un loc de poveste – Vatra Dornei – este adesea prezent in topurile cu locuri din Romania pe care trebuie neaparat sa le vezi. Descopera linistea si armonia Bucovinei, intr-un loc in care timpul pare ca sta in loc.

29. Cerb surprins pe meleagurile romanesti

Danny Iacob/Shutterstock.com

Daca esti suficient de norocos, in drumul catre munte poti sa zaresti o caprioara ce alearga speriata pe langa drumul asfaltat sau un cerb care te priveste mandru din varful muntelui.

30. Manastirea Sucevita

Dziewul/Shutterstock.com

Arta a prins diverse forme in mainile talentate ale pictorilor romani. Unul dintre cele mai bune exemple care atesta valoarea incontestabila a operelor de arta romanesti o reprezinta picturile realizate pe peretii manastirii Sucevita din judetul Suceava.

31. Cazanele Mari

Cu o lungime de aproximativ 4 kilometri, Cazanele Mari sunt situate intre masivul Ciucarul Mare si Veliki Strbac de pe teritoriul Serbiei. Atractia principala din zona este statuia impunatoare a regelui dac Decebal.

32. Nuferii din Delta Dunarii

LeventeGyori/Shutterstock.com

Frumoasele flori pot fi admirate in voie pe apele Dunarii in timpul unei plimbari linistite cu barca. Daca vrei sa te asiguri ca nu ratezi niciun coltisor din Delta, consulta recomandarile echipei Travelminit pentru excursii pe care trebuie sa le faci in Delta.

33. Lacul si barajul Vidraru

Emi Cristea/Shutterstock.com

O infinitate de ape care se imbina perfect cu cerul albastru – asa poate fi descrisa imaginea pe care o vei descoperi de pe barajul Vidraru. Lacul omonim reprezinta una dintre atractiile principale de la noi din tara si este vizitat anual de mii de turisti.

34. Camp cu maci din Transilvania

Gaspar Janos/Shutterstock.com

Adesea, in goana catre o destinatie de vacanta, uitam sa admiram si peisajele pe care le intalnim in drum. In poza de mai sus este suprins un camp superb cu maci fotografiat de pe marginea drumului.

35. Rasarit in muntii Rarau

Alexandru Dragan/Shutterstock.com

Pentru a te bucura de o astfel de priveliste trebuie sa te trezesti cu noaptea in cap si sa urci la o altitudine rezonabila. Totusi, spectacolul naturii care se desfasoara in fata ochilor tai merita toata osteneala.

36. Lacul Oasa

Catalin Petolea/Shutterstock.com

Lacul Oasa este cel mai mare dintre lacurile de acumulare formate pe raul Sebes. Avand potential energetic, in apropierea lacului s-a construit o hidrocentrala subterana.

37. Salina Turda

Fotokon/Shutterstock.com

Cea mai cunoscuta salina de la noi din tara, Salina Turda atrage din ce in ce mai multi turisti straini. Curiosi sa afle cum arata constructia subterana din Turda, turistii din toate colturile Europei strabat mii de kilometri ca sa o vada.

38. Camera din Hotelul de Gheata de la Balea

Cristian Puscasu/Shutterstock.com

Daca vrei sa ai parte de cea mai tare experienta in materie de unitati de cazare, trebuie neaparat sa incerci camerele din Hotelul de Gheata de la Balea. In fiecare iarna, in apropierea lacului Balea se construieste cel mai inedit hotel de la noi din tara.

39. Tunelul iubirii

Cosmin Placinta/Shutterstock.com

Tunelul iubirii este cu siguranta cea mai romantica destinatie din Romania. Atractia turistica nu este ratata de niciun indragostit ajuns in partea de sud-vest a tarii.

40. Lacul Dragan

Andreea Acapraritei/Shutterstock.com

Intre Transilvania si Moldova se dau batalii aprige pentru titlul de “Cea mai frumoasa regiune a Romaniei”, insa pana vom descoperi care dintre cele doua merita mult doritul trofeu, ne putem bucura de tot ce au mai frumos aceste doua regiuni. Unul dintre obiectivele turistice importante de langa Cluj este lacul Dragan care, in poza de mai sus, este surprins intr-o zi linistita de toamna.