Riviera Makarska – locul cu cele mai frumoase plaje nisipoase din Croatia

*Sursa foto: Paul Prescott / Shutterstock.com

Cei mai multi dintre turistii care ajung in Croatia se indreapta catre insule, nestiind ce comoara sta ascunsa pe coasta continentala a tarii. Localizata intre Split si Dubrovnik, Riviera Makarska este locul in care poti gasi unele dintre cele mai frumoase plaje cu nisip din tara si totodata peisaje incredibile care te vor lasa fara cuvinte.

Cu o lungime de aproximativ 61 de kilometri, Riviera Makarska reprezinta paradisul pentru cei care isi doresc o vacanta in care sa leneveasca pe nisipul incins de razele soarelui. Makarska a fost construita in zona unui golf spectaculos ce este inconjurat de formatiuni muntoase. Peisajele din riviera sunt uimitoare in special datorita distantei mici dintre valurile Marii Adriatice si Muntii Biokovo.

Riviera Makarska – taramul piratilor

Desi in zilele noastre zona este asemanatoare unui paradis exotic, in trecut, prin secolul X, aici isi faceau veacul o comunitate restransa de oameni, cunoscuti sub numele de pagani ce traiau din ce furau de pe vasele ce ajungeau in apele golfului. De la numele lor, zona fusese botezata Pagania de catre Imparatul Bizantin Constantin al VIII-lea.

Dupa mai multe secole, locuitorii din Pagania au inceput sa se preocupe de fabricarea uleiului de masline, de pescuit, de industria vinului si turism. Asezarile din zona au ramas pana in zilele noastre sub forma de sate mici, mai putin Makarska cunoscuta in special datorita pietei principale situata in centru. Vara, restaurantele si terasele isi intampina clientii in aer liber si pe langa mancarurile delicioase servite aici, turistii au parte si de un cer instelat deasupra capului pe care il pot admira alaturi de cei dragi.

Ce poti sa vizitezi in Makarska?

Tot in Makarska poate fi vizitata una dintre cele mai frumoase biserici din Croatia, Biserica St. Mark in spatele careia se afla piata traditionala de fructe si legume. Pentru o experienta completa, turistii care poposesc in Makarska isi fac cumparaturile alaturi de localnici din piata mai sus mentionata si se bucura de roadele pamantului croat.

Oricat de frumoasa ar fi biserica din centru si cat de interesanta ar fi experienta din piata de fructe si legume, turistii sunt atrasi pe meleagurile rivierei de total altceva. Plajele reprezinta magnetul principal care atrage un numar impresionant de vizitatori in fiecare sezon. Cu un nisip fin si avantajul de-a avea muntele la doar cativa pasi, plajele din zona Rivierei Makarska sunt descrise ca fiind cele mai frumoase plaje din Europa, poate chiar din lumea-ntreaga.

Cum ajungi la Riviera Makarska?

Makarska se afla la aproximativ o ora si jumatate de Split, iar legatura intre doua cele orase este asigurata de autobuze care au curse regulate. Pentru a vizita satele din imprejurimi, poti opta pentru autobuzele locale care te vor purta in spre toate locatiile importante ce se gasesc de-a lungul rivierei.