Priveste Budapesta de sus – 8 locuri de unde poti sa admiri cele mai frumoase privelisti

Brian Kinney/Shutterstock.com

Despre Budapesta stie toata lumea ca este un oras frumos, in care cladirile vechi s-au imbinat perfect in peisajul modern al secolului XXI. Ceea ce nu stie foarte multa lume este ca orasul este inzecit mai frumos daca il admiri de sus, din anumite puncte. Asadar, daca nu ai rau de inaltime si iti place sa vezi lucrurile dintr-un alt unghi, echipa HotelGuru.ro te invita sa descoperi care sunt cele mai faine privelisti pe care poti sa le admiri in Budapesta.

1. Bastionul Pescarilor

Bastionul Pescarilor este fara indoiala una dintre atractiile turistice de top ale capitalei Ungariei. Constructia impresionanta merita cel putin o vizita in timpul sederii tale la Budapesta, insa nu numai pentru cladire in sine, ci si pentru privelistea incantatoare pe care poti sa o admiri de aici. Din Bastionul Pescarilor poti surprinde unele dintre cele mai frumoase fotografii cu cladirea parlamentului si nu numai.

2. Citadella

Localizata pe dealul Gellert, Citadella este o fortificatie ce apartine secolului al XIX-lea. Istoria complexa a acestui obiectiv turistic il pune in topul preferintelor turistilor, insa nu numai acest aspect atrage miile de vizitatori, ci si panorama asupra orasului pe care o poti imortaliza in cele mai deosebite fotografii.

Citeste si: 9 sfaturi utile pentru o vacanta in Budapesta

3. Barul 360

Daca ai obosit de la atata colindat pe stradutele orasului si vrei sa te relaxezi intr-un loc cochet in Budapesta, iti recomandam barul 360. Aici te vei delecta cu cele mai rafinate bauturi in timp ce admiri Budapesta de sus.

4. Castelul Buda

Ti-ai dorit mereu sa admiri Dunarea de sus si sa masori Budapesta din ochi de la un capat la altul? Atunci nu uita sa pui pe lista de obiective turistice Castelul Buda. O constructie superba, ce surprinde prin arhitectura, legende si detalii.

Citeste si: De vazut in Budapesta: Castelul Buda – fostul Palat Regal al Ungariei

5. Hotelul Intercontinental

Unitatea de cazare de cinci stele din inima orasului ofera cele mai bune servicii si cu siguranta se va ridica la nivelul asteptarilor tale. Cele 157 de camere isi asteapta nerabdatoare oaspetii cu o priveliste de vis asupra orasului. Mai multe detalii despre Hotel Intercontinental si rezervari pe Hotelguru.ro/intercontinental-budapest.

6. Spoon Cafe

Revenim la locuri faine in care poti sa mananci, sa bei si sa interactionezi cu localnicii. Spoon Cafe este unul dintre cele mai populare locuri in Budapesta pentru socializare. Pe langa preparatele delicioase, muzica buna si bauturile savuroase, te poti bucura si de una dintre cele mai faine panorame asupra capitalei Ungariei.

Citeste si: 7 bai termale excelente din Budapesta

7. Basilica St. Stephen

Chiar daca de la basilica St. Stephen nu poti admira intregul oras, iti poti face o idee despre cum arata cladirile centrului orasului. Descopera cele mai ascunse stradute ale orasului si cele mai interesante detalii arhitecturale, de sus, din basilica St. Stephen.

8. Hotelul Sofitel

O alta unitate de cazare ce merita trecuta pe lista este hotelul Sofitel. Atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, de la ferestrele celor 54 de camere pot fi admirate cladiri importante din Budapesta. Hotelul dispune de centru wellness, de piscina interioara si sauna finlandeza, asadar nu ai niciun motiv sa il ocolesti.

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Budapesta, aici!