Plaja Corbu, un adevarat colt de Rai

Plaja Corbu, foto Gaman Mihai-Radu

Gaman Mihai-Radu / Shutterstock.com

Putine sunt zonele de plaja de pe litoralul romanesc frumoase si virgine, nealterate ca efect al lumii civilizate. Plaja Corbu nu este atat de departe de Municipiul Constanta si Mamaia, una dintre cele mai cunoscute statiuni estivale, dar a avut norocul sa nu starneasca interesul celor care doresc cu tot dinadinsul sa transforme marea si nisipul fierbinte intr-un simplu fundal pentru “selfie”-uri. Plaja Corbu face parte din categoria acelor locuri tablou care nu au nevoie de niciun adaos pentru a fi perfecte.

Este un adevarat colt de Rai, fiind declarata cea mai frumoasa plaja salbatica din Romania, iar daca vreti argumente, le gasiti aici. Si nu doar atat: plaja Corbu a intrat anul trecut in Top 5 al celor mai frumoase plaje din lume! Va vine sa credeti? Editorii site-ului gipsy.ninja au clasificat-o pe locul 4 in acest top, o pozitie foarte onoranta cata vreme ii stau alaturi plaje celebre din Seychelles, Brazilia sau Puerto Rico.

Da, o bucatica de Rai romanesc a ajuns celebra in lume pentru apa cristalina, nisipul fin decorat ici-colo cu cate o scoica scaldata de apele marii si uscata de briza sarata si placuta. Parte din Grindul Chituc, plaja Corbu este perfecta pentru o plimbare romantica, pentru o vacanta linistita in doi, sau pentru cei aflati in cautarea unui loc in care sa-si asculte gandurile, pentru ca apoi sa le astearna pe hartie sau sa coloreze panza unui sasiu.

Plaja Corbu este fundalul unei zile perfecte de plaja fara sezlong, ci direct pe nisipul fierbinte sau pe albul imaculat al unei panze fine; fara alta muzica in fundal, decat cea a pescarusilor si a valurilor care se sparg de tarm; fara urme de pasi si de civilizatie; fara zgomot urban.

Natura ne-a oferit 20 de kilometri de plaja parca neatinsa de om la doi pasi de doua dintre cele mai importante obiective turistice ale regiunii: Cetatea Enisala, ultima cetate genoveza construita de negustorii genovezi pe malul lacului Razim de langa Babadag, cu scopul de a apara centrul Dobrogei si Cetatea Histria – ridicata de greci pe malul Marii Negre in anul 657 d.Hr. Orice plimbare care-ti poarta pasii la plaja Corbu merita incununata cu vizite la aceste doua locuri incarcate de istorie si civilizatie. Nu trebuie uitat ca Muzeul de Arheologie din Istria adaposteste o mare parte din obiectele descoperite in subsolul vechii cetati, care reprezinta o farama din istoria culturilor Hamangia si Babadag.

Corbu este locul perfect pentru amatorii sporturilor nautice; cei care iubesc windsurfingul, snorkelingul, kite surfingul sau scufundarile, vor gasi acolo tot ceea ce isi doresc. Puteti sa inotati si sa campati, insa nu in buza marii, ci mai departe. Asa, cam la 100m de plaja, ca sa nu deranjati cochiliile de melci, scoicile, si nici cursul marii albastre. Si mai ales fauna extrem de importanta in aceasta regiune, inclusa in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Cum arata Topul celor mai frumoase plaje din lume, in viziunea celor de la gipsy.ninja:

1. Anse Source d’Argent, Seychelle – despre care se spune ca este locul in care ajung oamenii atunci cand merg in Rai
2. Whitehaven Beach, Australia – cea mai fotografiata plaja australiana
3. Rarotonga, Insulele Cook – una dintre cele mai izolate fasii de teren din lume
4. Plaja Corbu, Romania – cea mai frumoasa, salbatica si linistita plaja din Romania
5. Pulau Derawan, Indonezia
6. Plage de Piémanson, Franta
7. Flamenco Beach, Puerto Rico
8. Cape Maclear, Malawi
9. Baia do Sancho, Brazilia
10. Insulele Cies, Spania

Cauti cazare in Romania? Iata cateva sugestii de cazare in zona Navodari, aflata la mai putin de 10km distanta de Plaja Corbu.

Pensiunea Sierra***

Deschisa in anul 2009, Pensiunea Sierra din Navodari este o locatie exclusivista, perfecta pentru cei care doresc o escapada romantica si rafinata la malul Marii Negre, intr-o zona frumoasa si linistita. Complexul hotelier este situat la 200m distanta de plaja din zona Navodari si pune la dispozitia oaspetilor 14 camere duble si matrimoniale dotate cu toate facilitatile necesare: aer conditionat, balcon sau terasa, baie proprie cu dus si articole de toaleta gratuite, internet WiFi gratuit, TV LCD si programe prin cablu, frigider. In plus, pensiunea dispune de piscina, terasa in aer liber, salon pentru micul dejun, parcare privata supravegheata video. Si inca un amanunt deloc de neglijat: pensiunea functioneaza chiar si in extra sezon, fiind perfecta pentru cei care vor sa fie singuri cu marea.
Tarif*: 300 lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Vila Rafi

Complexul de apartamente in sistem self-catering este amplasat in Navodari, la doar 300m de plaja. Cele 4 apartamente puse la dispozitia oaspetilor au aer conditionat, internet WiFi gratuit, acces la terasa comuna, chicineta complet echipata, TV LCD cu programe prin cablu, living cu canapea extensibila si dormitor, balcon, baie proprie cu dus, masina de spalat, frigider.
Tarif*: 340 lei apartament pentru 4 persoane/noapte (fara masa)

Nota: *tarifele sunt valabile pentru weekendul 30 – 31 iulie 2016.