7 pensiuni de poveste din Romania in care sa descoperi magia Craciunului

Ti-e dor de un Craciun ca pe vremuri, insa nu stii unde ai putea sa retraiesti o astfel de experienta? Iti doresti sa descoperi si alte zone ale Romaniei, insa nu stii cu ce sa incepi? Echipa HotelGuru.ro iti prezinta 7 locuri speciale din Romania, mai putin turistice, in care te poti relaxa in liniste in perioada de Craciun. Redescopera farmecul sarbatorilor de altadata si bucura-te de un sejur de poveste intr-una dintre cele 7 pensiuni de mai jos:

Pensiunea Casa Veche este situata in comuna Maldaresti, la aproximativ 3 kilometri de orasul Horezu. Cunoscut datorita lacasurilor de cult ce se afla in zona, orasul Horezu este unul dintre cele mai importante centre religioase din sudul Romaniei. Printre manastirile si bisericile care pot fi admirate aici se afla Manastirea Cozia – una dintre cele mai importante ctitorii ale voievodului Mircea cel Batran – , Manastirea Polovragi alaturi de pestera cu acelasi nume si Manastirea Govora.

Pensiunea Casa Veche vine in intampinarea oaspetilor sai cu 10 locuri de cazare dispuse in 5 camere complet mobilate.

Casa Motului este considerata o adevarata comoara de catre turistii care vin sa o viziteze. Situata in Arieseni, Muntii Apuseni, intr-o locatie privilegiata, Casa Motului este locul ideal pentru cei care isi doresc sa se relaxeze in natura. De sarbatori, toata suflarea din Arieseni se pregateste cu mic, cu mare de marele eveniment al sezonului rece. Cu aceasta ocazie, turistii vor putea sa descopere in detaliu traditiile si obiceiurile motilor.

Pensiunea Csatari, acest mic paradis situat in inima statiunii Praid, este locul perfect pentru o vacanta reusita de sarbatori. Turistii ajunsi aici se pot desfata cu bucatele traditionale, pot face excursii in imprejurimile statiunii si, de asemenea, pot vizita faimoasa Salina Praid.

Pensiunea Csatari se asigura ca sederea tuturor oaspetilor este cat mai placuta si mai relaxanta prin dotari moderne si servicii de calitate.

Pensiunea Laura dispune de 9 spatii de cazare dotate cu grup sanitar propriu, televizor, balcon, birou si uscator de par. Situata in comuna Petrestii de Jos, la mica distanta de orasul si, implicit, salina Turda, Pensiunea Laura reprezinta un loc numai bun pentru turistii care isi doresc sa imbine relaxarea cu explorarea in timpul sezonului rece. Pe langa Salina Turda, turistii ajunsi aici se mai pot aventura intr-o excursie de-o zi catre orase importante din Transilvania precum Targu Mures, Cluj Napoca sau Sighisoara.

Pentru cei care se gandeau sa viziteze Timisoara in perioada sarbatorilor, avem o recomandare in ceea ce priveste unitatea de cazare pe care o pot alege. Pensiunea Delia este o constructie noua, situata in partea de sud a orasului, la mica distanta fata de centru si, totodata, fata de principalele obiective turistice. Daca te gandeai sa arunci o privire si la targul de Craciun care se organizeaza acolo, aceasta propunere sigur a venit la momentul oportun.

Pensiunea Rubin se afla intr-una dintre cele mai pitoresti zone ale tarii, la numai 10 kilometri de Gheorgheni si 34 de kilometri de Praid. Oaspetii pensiunii se pot bucura de cele mai frumoase peisaje din zona si de aerul curat de munte. Pe langa facilitatile si dotatile moderne de care dispune pensiunea, turistii ajunsi aici se pot delecta cu preparate delicioase, specifice zonei.

Vila Anastasia se afla in satul Sacaramb, in localitatea Deva. Vila dispune de 18 locuri de cazare si, datorita amplasarii sale la altitudinea de 1000 m, ofera tuturor oaspetilor sai o panorama de vis asupra imprejurimilor. Camerele au grup sanitar comun, acces la internet, televizor, minibar si uscator de par.

Vezi lista intreaga a pensiunilor din Romania pe HotelGuru.ro/Romania.

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 22 – 23 decembrie 2017 si sunt valabile astazi, 9 noiembrie 2017