Parcurile de aventura din jurul Capitalei

Parc de aventuraCateodata, pofta de aventura si de adrenalina poate fi satisfacuta si intr-un parc tematic, in care sa nu iti trebuiasca vreun echipament costisitor. Daca acest parc de aventura este si aproape de capitala, la doi pasi, atunci esti salvat. Ai mult mai mult timp la dispozitie pentru distractie. Iata ce oferte exista in jurul Bucurestiului:

Edenland Park, Balotesti

La doar 28 de kilometri distanta de Bucuresti, in comuna Balotesti, exista parcul de distractii Edenland, care dispune de 11 trasee cu diferite grade de dificultate. Specialistii spun ca parcul este dotat cu un sistem de securitate care ar fi unic in tara – „linia vietii”. Puteti face escalada, mini-bungee jumping, air soft sau paintball (intr-un cadru suprarealist, amenajat pe 4000mp). Copiii se pot distra de minune in casutele din copaci – care pot fi inchiriate! Sau la locul de joaca special amenajat pentru ei.

De asemenea, in parc exista multe trasee pentru bicicleta, si, bineinteles, aveti la dispozitie si un centru de inchirieri, asa ca nu trebuie sa va chinuiti sa puneti bicicleta in portbagaj.

Numar trasee: 11
Grad de dificultate (de la usor, la foarte dificil)
Tarife intrare/ 3 ore: 30 lei (copii 4-10 ani), 40 lei (copii 10-18 ani), 50 lei (adulti); activitatile aditionale se taxeaza suplimentar
Program: zilnic, intre orele 10:00-21:00
Adresa: Strada Cantonului, comuna Balotesti, judetul Ilfov

Aventura Parc, Butimanu

In Padurea Lucianca din comuna Butimanu, aflata la 32 de kilometri de Bucuresti, a fost construit in urma cu aproape zece ani primul parc de aventura din Romania – Aventura Parc. Si acesta include escalada, dar si escalada in copaci, tir cu arcul, multe terenuri pentru sport, locuri de joaca pentru copii (si castele gonflabile), liane si o mini-gradina zoologica.

Numar trasee: 4
Grad de dificultate (de la usor, la mediu)
Tarife intrare: 30 lei (copii sub un metru inaltime), 35 lei (pensionari), 43 lei (copii sub 14 ani), 45 lei (studenti, grupuri), 53 lei (adulti). Tarifele sunt pentru o zi intreaga. Exista si „family tichet”, care costa 170 de lei (2 adulti + 2 copii). Activitatile aditionale se taxeaza separat.
Program: sambata si duminica, intre orele 10:00-18:00. Parcul poate fi deschis si in timpul saptamanii, dar cu rezervare anterioara.
Adresa: Padurea Lucianca (sat Lucianca), comuna Butimanu, judetul Dambovita, DN1A

Phoenix Aventura Parc, Cernica

Acest parc de aventura din Padurea Cernica (la doar 18 kilometri de Bucuresti) dispune, la fel ca toate celelalte, de facilitati pentru escalada – una dintre cele mai solicitate activitati, dar si de o tiroliana lunga de 800 de metri. Specific acestui parc de aventura este insa componenta de pescuit sportiv (datorita amplasarii). De asemenea, va puteti da intalnire cu prietenii pentru o partida de paintball, care poate fi urmata de un gratar, pentru ca in parc exista si module pentru gratar.

Numar trasee: 9
Grad de dificultate (de la usor, la mediu)
Tarife intrare/3 ore: 30 lei (copii sub 12 ani), 40 lei (adulti). Tiroliana: 20 lei/persoana. Activitatile aditionale se taxeaza separat.
Program: zilnic intre orele 09:00-19:00
Adresa: Padurea Cernica, judetul Ilfov

Parc Aventura, Comana

Este amplasat in Padurea Comana, la 38 de kilometri de Bucuresti. Un loc minunat pentru cei care doresc sa iasa pentru o zi din cotidian, in care gasiti: o tiroliana care traverseaza lacul, escalada, caiac, plimbari cu trasura, tir cu arcul, zbor cu parapanta, trasee pentru biciclete, cate si mai cate. Copiii au la dispozitie 4 trasee amenajate, iar adultii 3. In parcul de aventura exista si un traseu pentru experti, denumit TeamXpert.

Numar trasee: 7
Grad de dificultate (de la usor, la expert)
Tarife intrare/3 ore: 50 lei pentru adulti si copii (include si 3 treceri cu tiroliana peste lac). Activitatile aditionale se taxeaza separat.
Program: zilnic intre orele 09:00-19:00
Adresa: Strada Gellu Naum, Comana, judetul Giurgiu

Parcul Codrii Vlasiei, Ciocanesti

Parcul de aventura Codrii Vlasiei se afla la 19 kilometri distanta de Bucuresti, in comuna Ciocanesti din judetul Dambovita. Accesul se face pe DN1A, prin localitatea Cocani, comuna Crevedia. Odata intrati in parc, aveti de ales intre o plimbare catre poienitele amenajate pentru picnic, gratare si jocuri, o plimbare cu bicicleta pe unul din traseele amenajate (cu portiuni pentru sarituri si podete peste rau) sau diferitele jocuri la inaltime, trasee suspendate, catarari pe plase si panouri, mari consumatoare de adrenalina.

Numar trasee: 9 (5 trasee principale, 3 pentru copii sub 8 ani si un traseu pentru copii peste 16 ani)
Grad de dificultate (de la usor, la mediu)
Adresa: comuna Ciocanesti, judetul Dambovita