Orasul Eger – “perla” medievala a Ungariei

Fiulip Fuxa/Shutterstock.com

Cu o multime de cladiri superbe construite in stil baroc, Eger este o bijuterie arhitecturala unde vei gasi o gramada de lucruri de vazut si de facut.

Situat in nordul Ungariei, la numai cativa kilometri de capitala tarii, Budapesta, Eger este unul dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa. Eger are un farmec aparte dat de cladirile vechi si stradutele inguste, dar si de pozitionarea geografica. Oraselul medieval este situat intre muntii Matra si Bukk, intr-o zona pitoreasca cum nu mai e alta pe meleagurile maghiare.

Cunoscut indeosebi datorita castelului din oras, bailor termale, cladirilor de poveste si nu in ultimul rand datorita vinurilor excelente ce iau nastere in aceasta zona a tarii, Eger este un oras ce nu poate fi vizitat intr-o singura zi. Desi poate ai fi tentat sa crezi ca 24 de ore sunt mai mult decat suficiente sa cunosti orasul, avand atatea obiective turistice la care trebuie sa ajungi este tare greu sa te incadrezi intr-o singura zi. Printre atractiile turistice care nu trebuie sa iti scape se afla Egri Var, cel mai inalt minaret din Ungaria, Rectemplom, Muzeum Vinului, Lyceum, strada Szechenyi si Muzeul dedicat trupei Beatles.

  • Egri Var – cea mai cunoscuta si mai apreciata atractie turistica din Eger

Castelul Egri Var este unul dintre obiectivele turistice din Eger pe care nu trebuie sa le ocolesti. Pentru numai 1800 de forinti/adult vei avea acces la mai multe atractii turistice care se afla in interiorul castelului.
Desigur, pentru a admira exteriorul superb nu trebuie sa platesti niciun ban, asa ca daca nu esti dispus sa intri prin camerele castelului, rezerva-ti macar cateva zeci de minute pentru a explora exteriorul castelului.

  •  Minaretul

Turnul inalt de origine turca este cel mai nordic din intreaga Europa si totodata cel mai inalt din Ungaria. Constructia impresionanta masoara 42 de metri inaltime si are in interior aproximativ 90 de trepte. Daca nu ti-este teama de inaltimi si de spatii mici, iti recomandam cu drag sa urci in varful minaretului. Aici, vei putea admira intreg orasul de sus si te vei putea bucura de o panorama memorabila.

  • Rectemplom

Rectemplom este biserica de origine sarba construita in stil baroc care te va impresiona prin frumusetea sa unica. Pe langa exteriorul cladirii de care majoritatea turistilor se declara fascinati, Rectemplom se mandreste cu unele dintre cele mai frumoase iconostase – pictat de artistul Miklos Jankovich.

  • Muzeul Vinului

Asa cum am mentionat si la inceput, Eger este cunoscut pentru rafinamentul vinurilor produse aici. Chiar daca nu este foarte mare, Muzeul Vinului din oras este un must-see pentru iubitorii de vinuri.

  • Strada Szechenyi

Atunci cand vrei sa te relaxezi, da o fuga pana la strada Szechenyi – principala artera din oras. Vei gasi aici o multime de baruri, cafenele, restaurante si magazine care mai de care mai cochete.

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Eger si din apropiere, aici!