Litoralul romanesc – cat te costa o petrecere de o zi pe un vas?

Vas, foto Syda Productions

Syda Productions / Shutterstock.com

Cu siguranta ai privit cu jind, si poate nu o data, la petrecerile fastuoase organizate pe iahturi. Distractia pe un vas, sub lumina feerica a beculetelor insirate de la un capat la altul al ambarcatiunii, este o experienta de neuitat, mai ales daca este organizata cu ocazia unei aniversari sau a unei zile onomastice. Crezi ca asa ceva exista doar in filme? Ei bine, nu, acest concept intalnit frecvent in zona Marii Mediterane sau a Marii Egee a fost adus si in Romania, la Marea Neagra.

Cum Sfanta Maria Mare, una dintre cele mai mari sarbatori crestine, se apropie cu pasi repezi, Travelminit iti face o propunere: ce-ai zice daca ai sarbatori aceasta zi pe Marea Neagra, plutind pe un vas, impreuna cu prietenii? Mai jos ai toate detaliile si mai ales informatii despre cat te costa o petrecere de o zi pe un vas.

Cat costa o petrecere aniversara de o zi pe un vas

Pe timpul zilei (adica 6 ore): 1.234 lei pentru maxim 7 persoane
Pe timpul intregii zile (adica 11 ore): 2.475 de lei pentru maxim 9 persoane
Pe timpul noptii (adica 12 ore), incepand cu orele 20:00 sau 21:00 si pana a doua zi dimineata la orele 08:00 sau 09:00: 1.730 lei pentru maxim 7 persoane

Preturile sunt accesibile, nu este musai sa fii milionar ca sa te simti exact ca unul si sa te bucuri de placerile estivale la care ai visat ani la rand, cu ochii lipiti de televizor.
Costul include inchirierea ambarcatiunii dotate cu living si 2 canapele de cate o persoana, 2 cabine de dormit (de cate 2 persoane), toaleta cu dus (apa calda si rece), sistem audio, aragaz si frigider. Muzica si sampania sunt din partea casei!

Fiecare dintre prietenii tai va pleca acasa cu o “amintire”: o diploma care sa ateste participarea la “Aniversarea Anului”, in timp ce aniversatul va primi o medalie cu “Sarbatoritul Anului”.

Este bine sa stii ca astfel de aniversari se organizeaza de regula pe apele Marii Negre, in zonele Mangalia si portul Limanu si doar in zilele in care conditiile meteo sunt favorabile navigarii pe mare (programarea trebuie facuta cu cel putin 30 de zile inainte). In cazul conditiilor meteo nefavorabile, aniversarea se reprogrameaza intr-o alta zi.
Varsta minima acceptata este de 16 ani.

Cat costa o petrecere de o zi pe un vas

Daca nu doresti sa-ti serbezi ziua onomastica, ci doar sa te distrezi impreuna cu prietenii pe un vas in care muzica, DJ-ii, sampania si voia buna sa fie principalele ingrediente, atunci este bine sa stii ca exista companii care organizeaza astfel de evenimente pentru toti cei cu varste de peste 21 de ani. Poti sa sari in apa si sa inoti cat ai chef, sa dansezi, sa te bronzezi sau doar sa te bucuri de atmosfera – mult mai frumoasa decat cea din cluburi, iar daca ti se face foame, ai la dispozitie un bufet suedez cu tot felul de gustari reci si fructe.

Despre bauturi nu mai trebuie sa spunem mai nimic: ai o gama larga la dispozitie, de la bauturi racoritoare, la cele usor alcoolice, cafea si o multime de cocktailuri savuroase.
Pretul, in acest caz, este intre 150 de lei/persoana (50 de lei reprezentand bonurile de consumatie) si 300 de lei/persoana, pentru 6-7 ore de distractie maxima in largul Marii Negre, in zona Mamaia-Cazinoul Constanta.

Cat costa o vacanta pe un vas

Pentru cei care nu se multumesc doar cu o zi grandioasa petrecuta pe mare, organizatorii pun la dispozitie pachete de vacanta petrecute pe iacht – de aceasta data pe ape mult mai linistite decat Marea Neagra (cunoscuta pentru capriciile ei). O vacanta de o saptamana pe iacht in apele Marii Mediterane costa in jur de 400 de euro in extrasezon si poate ajunge chiar pana la 700 de euro daca va doriti sa plutiti pe Mediterana in zona Siciliei (si tot in extrasezon). Tarifele sunt valabile pentru grupuri de maxim 10 adulti si includ nu doar inchirierea ambarcatiunii, ci si a skipper-ului (cel care conduce ambarcatiunea).

O excursie de 2 zile la Balcic, cu cazare pe vas, costa 1.200 de euro pentru un grup de 6-9 persoane, iar o vacanta de o saptamana pana la Istanbul poate ajunge la 2.200 de euro pentru acelasi numar de persoane. Exista insa si oferte promotionale pentru Istanbul, cu plecare in luna septembrie: 1.700 de euro pentru un grup de 6-9 persoane.