Imagini inedite cu cele mai pitoresti sate din Romania

alexcoman/Shutterstock.com

alexcoman/Shutterstock.com

Romania este cunoscuta peste hotare pentru frumusetea deosebita a peisajului rural si “incapatanarea” cu care batranii din satele romanesti au pastrat traditiile si obiceiurile vii in sufletele lor. Pozele cu satele din Maramures, Transilvania, Bucovina sau Dobrogea au facut inconjurul lumii cu ajutorul retelelor de socializare. Pentru a sustine mandria nationala, echipa HotelGuru.ro a facut o selectie cu cele mai inedite imagini cu satele din Romania.

Viscri

CCat82/Shutterstock.com

CCat82/Shutterstock.com

Poate cel mai faimos sat de la noi din tara, Viscri se poate mandri cu locuitori de seama. Pe langa mesterii iscusiti si femeile care tes cele mai faine covoare din tara, pe ulitele satului se plimba din cand in cand printul Charles care, indragostit de Romania si de traditiile noastre, a decis sa isi cumpere o casa in Viscri. Printul Charles este una dintre cele mai importante figuri din Marea Britanie, iar faptul ca el a ales sa promoveze satele romanesti peste tot in lume nu poate decat sa ne bucure si sa ne faca si mai mandri de patria si cultura noastra.

Sirnea

Balate Dorin/Shutterstock.com

Balate Dorin/Shutterstock.com

Sirnea este una dintre comorile ascunse ale Romaniei care asteapta sa fie descoperita. In sat nu sunt prea multe lucruri de facut, dar daca esti in cautarea unei destinatii edenice unde sa ti se umple plamanii de aer proaspat cu fiecare respiratie, Sirnea este una dintre cele mai bune optiuni. Pajisti verzi presarate cu cate o casa ici colo asteapta binecuvantarea soarelui in fiecare dimineata. Greierii iti vor da desteptarea si grijile orasului aglomerat vor disparea ca prin minune.

Homorod

Emi Cristea/Shutterstock.com

Emi Cristea/Shutterstock.com

In inima judetului Brasov se afla satul Homorod. Mandria localitatii, biserica fortificata, pazeste localnicii de spirite rele si surpinde turistii rataciti in cautarea peisajelor de vis din Romania. Prin padurile din apropiere se plimba in voie ursi, cerbi carpatini, mistreti, lupi si vulpi. Adapostiti de sute de exemplare de stejar si fag, animalele traiesc in perfecta armonie cu natura si oamenii locului. Pentru o experienta cu totul si cu totul diferita fata de strazile aglomerate ale oraselor, viziteaza Homorod si descopera linistea muntilor.

Biertan

Hurghea Constantin/Shutterstock.com

Hurghea Constantin/Shutterstock.com

Cunoscut datorita bisericii fortificate, Biertan este unul dintre cele mai vizitate sate din Transilvania. In Biertan gasesti aer curat, verdeata cat vezi cu ochii si mancare delicioasa cum n-ai mai mancat niciodata. Scapa de stresul din trafic din marile orase cu o vizita in Biertan unde orice plimbare e o bucurie pe care nu trebuie sa ti-o refuzi.

Cauti cazare? Intra aici!