Halloween 2016: de unde sa cumperi costume si unde sunt cele mai tari petreceri

halloween-foto-gpointstudio

gpointstudio / Shutterstock.com

Se apropie petrecerea de Halloween, vrei sa ai cea mai frumoasa costumatie, dar nu stii de unde sa o cumperi? Travelminit iti vine in ajutor cu cateva sugestii pe aceasta tema, dar si cu informatii legate de locatiile in care se organizeaza anul acesta cele mai tari petreceri tematice. Astfel, vei putea fi pregatit pentru una dintre cele mai asteptate sarbatori ale toamnei, chiar daca nu este o sarbatoare traditionala romaneasca. Trick or Treat?

Cand le vorbesti de Halloween, copiii sunt cei mai entuziasmati. Este de inteles, cui nu-i place sa se deghizeze intr-un personaj pe care l-a idolatrizat dintotdeauna sau de care s-a indragostit recent, sa se machieze “infricosator”, sa colinde din poarta-n poarta si sa fie recompensat cu o multime de dulciuri?

Dar nici adultii nu se lasa mai prejos; ce pretext mai bun poti avea decat Halloween-ul ca sa dai si tu, om mare, in mintea copiilor si sa te deghizezi in zana, iepuras, pirat, printesa, dracusor, fantoma, schelet sau cine stie ce-ti mai trece prin cap? Ei, dar pentru ca totul sa fie “ca la carte” si nimic improvizat, ai nevoie de costumul adecvat. Daca nu stii de unde sa cumperi un costum de Halloween, iata cateva idei:

De unde sa cumperi costume de Halloween

JUMBO. Magazinele sunt un adevarat rai al jucariilor si costumelor de Halloween, unde gasesti tot ce-ti trece prin cap: de la masti de plastic sau dantelate, la coifuri si palarii haioase, peruci si costume intregi. In plus, ai la dispozitie o intreaga gama de decoratiuni cu tematica de Halloween: dovleci mai mici sau mai mari, maturi de vrajitoare, lumanari si tot felul de panouri inscriptionate. Si tot acolo vei gasi tot ceea ce-ti trebuie ca sa te machiezi asa cum iti doresti. Gasesti magazine JUMBO in Bucuresti, Pitesti, Timisoara, Oradea, Arad si Ploiesti.

METRO. Oferta produselor de Halloween nu este atat de mare precum cea de la JUMBO, insa si aici gasesti costumatii frumoase si variate, atat pentru copii, cat si pentru parinti. Reteaua detine magazine in Bucuresti, Ploiesti, Targoviste, Buzau, Pitesti, Brasov, Craiova, Galati, Constanta, Sibiu, Bacau, Targu Mures, Piatra Neamt, Deva, Turda, Iasi, Cluj, Suceava, Baia Mare, Timisoara, Arad, Oradea, Satu Mare.

Carnaval Fiesta. Magazinul de pe Bulevardul Ferdinand din Bucuresti este locul ideal pentru cei care doresc sa cumpere costume de Halloween, dar si pentru alte petreceri tematice. Pelerine, costume si accesorii de tot felul (masti, peruci, palarii, ciorapi si ochelari) te vor ajuta sa te deghizezi cum iti doresti, astfel incat sa stralucesti in noaptea de Halloween si sa te intri in pielea oricarui personaj. Este bine sa stii ca o parte din produse le gasesti luna aceasta si in magazinele Cora sau Carrefour.

Bruno. Daca vrei sa cumperi costume pentru petrecerea de Halloween, pentru carnaval sau orice bal mascat, poti merge la magazinul Bruno din incinta centrului comercial Vulcan Center. Pentru cei din afara Bucurestiului, exista magazinul online brunofunnyshop.ro. Nu ai nevoie decat de imaginatie, pentru ca magazinul are o multime de costume si accesorii. Vrei sa faci cuiva un cadou traznit sau o farsa haioasa? Inspira-te de pe site-ul magazinului!

Fabrica de magie. Da, este chiar asa cum ai citit: magazinul online se poate lauda cu foarte multe produse tematice (costume si accesorii pentru carnaval, bal mascat, Craciun sau Halloween), de import sau fabricate chiar de ei; magazinul este o adevarata fabrica de idei, care te va ajuta sa te deghizezi asa cum ai visat. Vrei sa te transformi pentru o noapte in vrajitoare, diavol, intr-un super erou, clown sau – de ce nu – intr-o asistenta medicala? Alege-ti modelul potrivit de pe www.fabricademagie.ro .

Unde sunt cele mai tari petreceri de Halloween

Castelul Bran
Unde ai putea petrece un Halloween de pomina, daca nu la Castelul Bran? Casa Contelui Dracula te asteapta in noaptea din 29 octombrie, incepand cu ora 19:00, asa cum se cuvine: cu bomboane, dovleci luminati si lileci, dar si cu muzica, vin rosu si votca neagra. Vei avea ocazia sa-l vezi pe Vlad Tepes chiar la el acasa, pregatindu-se pentru noii oaspeti cu povesti pana dupa miezul noptii. Dupa ora 21:00, vei putea participa si la Halloween After Party, o petrecere care va tine pana la ivirea zorilor si care se va desfasura in cortul amplasat in Parcul Regal. Cei mici nu vor avea insa acces la aceasta petrecere.

Pentru aceste petreceri au fost puse in vanzare doua categorii de bilete: de 50 de lei (care permit accesul in Castel, tur nocturn cu Vlad Tepes, jocul Contelui Dracula, jocul ielelor, vin rosu, votca neagra, dulciuri) si de 150 de lei (tarif doar pentru adulti, cu participare la “Halloween After Party”, tur nocturn cu Vlad Tepess si jocul Contelui Dracula)

City of Dracula din Brasov
Timp de patru zile, zona fostului Stadion Municipal din Brasov se va transforma in “Dracula Halloween Festival”. Ce vei putea vedea? O parada a vampirilor pe motociclete si o serie de concerte in aer liber, unde vor canta Antonia si Smiley (pe 28 octombrie), Nicoleta Nuca si formatia Phoenix (pe 29 octombrie), Vanoteck & Minelli si Delia (pe 30 octombrie). In ultima zi de festival, inainte de concertul lui carla’s Dreams, va fi un concert-surpriza! In fiecare seara intre orele 21:30 si 24:00, esti invitat la Clubul vampirilor. Si, ca sa nu uiti ca in acest weekend se trece la ora de iarna, organizatorii au creat “Ora vampirilor” pentru a 25-a ora din ziua de 29 octombrie. E lesne de inteles ca in City of Dracula parintii vor gasi la orice pas bere si produse la gratar, in vreme ce copiii vor putea participa la concursuri de decorat dovleci si vor putea participa la sedinte de face painting.

Biblioteca judeteana din Deva
Curtea bibliotecii judetene a localitatii va fi bantuita in noaptea de Halloween de mumii, vrajitoare, fantome, monstri, vampiri si tot felul de creaturi infricosatoare. Nu trebuie decat sa te deghizezi cum doresti si sa mergi la petrecere la ora 18:00.

Petrece Halloween-ul intr-un club din Centrul Vechi
Atat in Centrul Vechi al Capitalei, cat si in cel al orasului Baia Mare vor fi organizate petreceri pe aceasta tema.
In Bucuresti, poti merge la The Drunken Lords pe 27 octombrie, incepand cu ora 22:00, pentru concertul celor de la TimeOut, sustinut intr-un decor de Halloween. In weekend-ul 28-30 octombrie te vei putea bucura de aceeasi atmosfera, pentru ca fiecare seara va fi speciala: pe 28 octombrie va fi “Dance at night away”, pe 29 – “God is a DJ”, iar pe 30 – “Spooky Sunday”.

Pentru cei din Baia Mare, cei de la “La Moustache” pregatesc o petrecere de Halloween cu multe premii si surprize. Va fi acordat un premiu pentru “cel mai tare personaj”, asa ca va trebui sa iti alegi costumul cu mare atentie. De la petrecere nu vor lipsi vinul rosu, vodca neagra, bomboanele, dovlecii si – bineinteles – muzica (Mikey & Alexio).