FOTO – Topul celor mai fotografiate locuri din Romania

trabantos/ Shutterstock.com

trabantos/ Shutterstock.com

Frumusetea Romaniei a depasit de mult granitele tarii, fiind cunoscuta in mediul online pentru fotografiile rupte din povesti care prezinta peisaje din munti sau sate de mult uitate. Turistii sunt fascinati de arhitectura deosebita, dealurile impadurite si casele batranilor. Echipa Travelminit iti prezinta topul celor mai fotografiate locuri din Romania.

  1. Bucuresti

Capitala tarii detine suprematia in online-ul romanesc. Casa Poporului, Calea Victoriei sau Parcul Herastrau sunt doar cateva dintre obiectivele care se gasesc in pozele incarcate pe retelele de socializare. Desi ocupa primul loc in topul celor mai fotografiate locuri din Romania, Bucurestiul este abia pe locul 91 in topul mondial.

Iulian Dragomir/Shutterstock.com

Iulian Dragomir/Shutterstock.com

  1. Biserica Neagra din Brasov

Situat in centrul orasului Brasov, edificiul reprezinta o biserica parohiala a Bisericii Evanghelice C.A. construita in anul 1380 in stil gotic. Cladirea este una dintre cele mai reprezentative constructii ale stilului gotic de la noi din tara si reprezinta un important monument din judetul Brasov.

Balate Dorin/Shutterstock.com

Balate Dorin/Shutterstock.com

  1. Transfagarasan

Cel mai spectaculos si cel mai cunoscut drum din Romania ocupa un onorabil loc trei in topul celor mai fotografiate locuri din tara noastra. Inclus in nenumarate topuri, Transfagarasanul se bucura de notorietate atat in tara cat si peste hotare. An de an este vizitat de turistii straini care raman uimiti de frumusetea zonei in care se afla drumul.

mandritoiu/Shutterstock.com

mandritoiu/Shutterstock.com

  1. Sibiu

Unul dintre cele mai iubite orase, Sibiul reprezinta locul preferat pentru o mini-vacanta la munte. Arhitectura caselor, curatenia de pe strazile stramte ale orasului si ospitalitatea oamenilor sunt doar cateva motive pentru care Sibiul este atat de cautat.

Calin Stan/Shutterstock.com

Calin Stan/Shutterstock.com

  1. Sighisoara

Singura cetate medievala locuita din Europa completeaza topul romanesc al celor mai fotografiate locuri. Casutele frumos colorate sunt simbol al orasului, iar tunul cu ceas din centrul cetatii este un reper pentru turistii care doresc sa aiba parte de o experienta din alte vremuri. Stradutele pavate cu piatra, restaurantele cu specific romanesc si privelistea extraordinara asupra orasului pe care o ofera cetatea fac turistii care ajung pe meleagurile ardelenesti sa se indragosteasca iremediabil de Sighisoara.

Dziewul/Shutterstock.com

Dziewul/Shutterstock.com

Cauti cazare? Intra aici!