Cele mai frumoase gari din Romania

RMIKKA/Shutterstock.com

RMIKKA/Shutterstock.com

Desi treci adesea prin gara, poate din graba uiti sa admiri frumusetea arhitecturala, jocul de culori, tencuiala care tradeaza varsta constructiei sau stalpii de sustinere care stau de straja de veacuri. Pentru ca ne dorim sa descoperi tot ce are Romania mai frumos si mai bun, echipa Travelminit a intocmit o galerie superba cu cele mai frumoase gari din Romania pe care le poti vizita in urmatoarea ta excursie.

Gara din Arad

Ioan Florin Cnejevici/Shutterstock.com

Ioan Florin Cnejevici/Shutterstock.com

Prima pe lista noastra este gara din Arad. Cladirea a fost construita in anul 1910 si este unul dintre cele mai importante puncte de tranzit feroviar din estul tarii.

Gara din Sinaia

Diana.Bahrin03/Shutterstock.com

Diana.Bahrin03/Shutterstock.com

Cunoscuta in intreaga tara pentru eleganta constructiei, gara din Sinaia a fost initial construita pentru a deservi numai familia regala. Inaugurata in anul 1913, gara din Sinaia este faimoasa nu numai datorita frumusetii arhitecturale deosebite, ci si din pricina unui eveniment nefericit care a avut loc aici. In data de 29 decembrie 1933, primul ministru de la acea vreme, I.Gh. Duca a fost asasinat in gara din Sinaia de trei legionari.

Gara din Baile Herculane

Aleksandar Todorovic/Shutterstock.com

Aleksandar Todorovic/Shutterstock.com

Una dintre cele mai impresionante cladiri de acest tip si cu siguranta cea mai frumoasa din sud-vestul Romaniei, gara din Baile Herculane se numara printre primele gari construite la noi in tara. Inaugurata in 1886, gara din Baile Herculane este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Cernei.

Gara din Iasi

Brenik/Shutterstock.com

Brenik/Shutterstock.com

Gara din Iasi se alatura celei din Baile Herculane in grupul celor mai vechi gari de la noi din tara. Construita in 1870, cu o arhitectura inspirata din Castelul Dogilor din Venetia, gara din Iasi reprezinta o adevarata bijuterie arhitecturala.

Daca vrei sa pleci in vacanta si cauti cazare, intra aici!