FOTO – 10 fotografii din Romania care iti vor face pofta de calatorii prin tara

Chiar daca ne aflam la sfarsit de toamna iar vremea de afara nu este pe placul tuturor, nu inseamna ca trebuie sa renunti la cateva zile de relaxare in natura sau intr-un city break. Partea buna intr-un concediu toamna este ca atractiile turistice cunoscute nu sunt aglomerate, pretul la cazare este mai mic si te poti bucura de peisajele de toamna.

Fie ca vrei sa evadezi din oras cateva zile la sfarsit de saptamana sau pregatesti un mini-circuit prin Romania cu ocazia zilelor libere de 1 decembrie, Travelminit a facut o scurta selectie cu 10 fotografii care, speram noi, iti vor face pofta sa descoperi Romania.

1.Biertan

biertan-foto-emi-cristea

Emi Cristea / Shutterstock.com

Biertanul este unul dintre putinele locuri care si-au mai pastrat aerul medieval, fiind un adevarat monument de arhitectura. Biserica fortificata din Biertan este cocotata pe varful unei coline si este pe cat de impunatoare, pe atat de deosebita.

2. Casa Poporului

casa-poporului-foto-iulian-dragomir

Iulian Dragomir / Shutterstock.com

Daca ajungi pentru prima data in capitala, acest obiectiv este un must-see. Casa Poporului este una dintre cele mai mari cladiri din lume, aceasta avand 270 metri lungime si 245 metri latime.

3. Castelul Bran

castelul-bran-foto-gaspar-janos

Gaspar Janos / Shutterstock.com

Povestile cu Dracula fascineaza pe oricine, mai ales pe strainii care strabat chiar si mii de kilometri pentru a vedea castelul contelui Dracula. Asadar, daca pana acum nu ai ajuns in Bran este timpul sa pui acest loc din Romania pe lista, mai ales ca toamna zona Bran-Moeciu este una de vis.

4. Lacul Rosu

lacul-rosu-foto-botond-horvath

Botond Horvath / Shutterstock.com

Trunchiurile padurii de brazi de altadata, care inteapa luciul apei din loc in loc, se mai vad si astazi, iar imaginea pe care o ofera este de-a dreptul spectaculoasa. Acesta este de altfel farmecul aparte al Lacului Rosu, care atrage turistii in zona indiferent de anotimp.

5. Castelul Peles

castelul-peles-foto-emi-cristea

Emi Cristea / Shutterstock.com

Numele castelului provine de la paraul Peles, care traverseaza valea din Sinaia, acesta fiind construit la ordinul regelui Carol I care, calatorind prin aceasta zona in anul 1866, a hotarat sa puna aici piatra de temelie a unui castel.

6. Sibiu

sibiu-foto-mandritoiu

Mandritoiu / Shutterstock.com

Frumosul oras din inima Transilvaniei a fost Capitala Culturala Europeana in anul 2007, iar evenimentele care se desfasoara in Sibiu sunt de exceptie si astazi. Daca te hotarasti sa vizitezi Sibiul in acest sfarsit de an, nu trebuie sa ratezi Targul de Craciun, poate cel mai cunoscut targ de acest fel din Romania.

7. Castelul Corvinilor

castelul-corvinilor-foto-catalin-lazar

Catalin Lazar / Shutterstock.com

Castelul Huniazilor se afla localizat in orasul Hunedoara si reprezinta unul dintre cele mai importante obiective de arhitectura gotica din Europa de Est. Odata ajuns in Hunedoara merita sa vizitezi si Cetatea Devei, Sarmizegetusa Regia si Ulpia Traiana, Arsenal Park sau Geoagiu Bai.

8. Lacul Ochiul Beiului

lacul-ochiul-beiului-foto-hurghea-constantin

Hurghea Constantin / Shutterstock.com

Lacul turcoaz care nu ingheata iarna – cam asa putem defini lacul Ochiul Beiului din Parcul National Cheile Nerei – Beusnita.

9. Parcul National Retezat

parcul-national-retezat-foto-gaspar-janos

Gaspar Janos / Shutterstock.com

Parcul National Retezat este ca un atlas viu care merita descoperit in orice anotimp, o comoara care ascunde nenumarate locuri de o frumusete rara, nebanuita.

10. Transfagarasanul

transfagarasanul-foto-rosshelen

RossHelen / Shutterstock.com

Cel mai frumos drum din lume, asa cum a fost declarat de catre realizatorii emisiunii Top Gear, este cu siguranta o sosea pe care vrei sa conduci cel putin o data in viata. Din pacate, in acest moment Transfagarasanul este inchis din cauza conditiilor meteo si se va deschide cel mai probabil in luna iunie 2017. Pur si simplu acest obiectiv este prea frumos si de aceea se afla in topul nostru. Pentru doritori este bine de stiut ca, pe timp de iarna, se poate ajunge la Balea Lac cu telecabina.