Festivalul AMURAL din Brasov – 4 zile dedicate pasionatilor de arta

AmuralPrintre atatea festivaluri de film, gastronomice si concerte rock care s-au desfasurat anul acesta, era vremea sa-si faca loc si cel dedicat pasionatilor de arta. Festivalul de arte vizuale AMURAL revine astfel la Brasov cu editia a II-a, unde artistii si pasionatii de arta vor avea ocazia sa inspire (timp de patru zile) vizualul si in alte spatii decat in cele traditionale. Te-am facut curios? Iti oferim atunci toate informatiile de care ai nevoie pentru a nu rata acest festival, precum si oferte de cazare in zona, pe perioada Festivalului AMURAL, editia a II-a, 2016.

De ce AMURAL?

Initiat de cativa tineri brasoveni plini de creativitate, AMURAL – Festivalul Vizual Dupa Ziduri s-a nascut din dorinta de a rupe barierele dintre generatii (cel putin in ceea ce priveste creativitatea artelor vizuale) si de a scoate la iveala cele mai noi manifestari de acest gen. Cum se putea face asta altfel decat sa fie expuse pe zidurile de beton ale orasului, in combinatie cu natura si tehnologia, simturile, trairile, sentimentele si pasiunile artistilor noii generatii? Miza este, bineinteles, deschiderea catre cultura a tinerilor si indrumarea lor in directia pe care si-o doresc, ascutirea gusturilor in materie de arta, dezgroparea frumosului si, nu in ultimul rand, promovarea Brasovului (un oras care abunda de atractii turistice) ca importanta destinatie turistica – vazut, de data aceasta, dintr-un alt unghi.

Cand va avea loc festivalul si cat costa biletele?

Intre 1 si 4 septembrie 2016 si se va desfasura in zona promenadei Dupa Ziduri, a fortificatiilor medievale, Casa Bantuita, Poarta Ecaterina, zidurile Cetatii si multe alte zone. Iata care sunt tarifele biletelor:

• 90 de lei/persoana abonamentul cu acces liber in toate cele patru zile
• 20 de lei/persoana accesul pentru o zi la Tower Stage
• 15 lei/persoana accesul pentru o zi la Bastion Stage (doar in perioada 3-4 septembrie)
• 10 lei/persoana accesul pentru o zi la Taj Mahal (doar in perioada 2-3 septembrie)

Programul festivalului AMURAL

In general, in fiecare zi de festival vor avea loc sesiuni de video-mapping dupa ora 20:00 pe Zidul Cetatii, la Cinematograful Popular, Centrala de Lumina, Casa Bantuita, Bastionul Graft, Turnul Macelarilor, Turnul Negru, Poarta Ecaterina, Bastionul Tesatorilor si Sub Tampa.

De asemenea, pe toata perioada AMURAL vei avea ocazia sa vizitezi urmatoarele expozitii:
– “1% Privilege in a Time of Global Inequality” – expozitie de fotografie la Colegiul National Aprily Lajos
– “Copii Refugiati” – expozitie de fotografie la Turnul Negru
– Expozitie de Ilustratie la Turnul Alb
– Expozitie de Design Grafic la Poarta Ecaterina
– “Symbiosis”, expozitie de pictura la Centrul Multicultural
– Workshop de fotogrametrie la Centrul Multicultural
– Pictura Murala la Cinematograful Popular si Centrala de Culoare
– Expozitie de instalatii artistice pe Aleea Dupa Ziduri
– Expozitia AMURAL Digital la Bastionul Graft

Ce mai poti vedea la AMURAL in fiecare zi de festival:
• 1 septembrie: Visual Poetry la Turnul Alb; filme de animatie “03.Bypass” si scurt-metraj “Cutia Alba”; concerte & live visuals la Tower Stage cu DJ Nemo, Roundsound, Danaga, Microfeel si Rodion G.A.;
• 2 septembrie: Expozitie de pictura “Symbiosis” la Centrul Multicultural; Visual Poetry la Turnul Alb; film de scurt-metraj “Imagini din vis” si animatii call la Colegiul National Aprily Lajos; concerte & live visuals la Tower Stage cu Musai Soundworks, Raze de Soare, Relish, Moduler, Vivi St, Soundopamine; after party la Taj Mahal;
• 3 septembrie: dialog despre fotogrametrie la Centrul Multicultural, expozitii de fotografie “1 Percent/ Myles Little” la Colegiul National Aprily Lajos; Visual Poetry la Turnul Alb; concerte & live visuals la Tower Stage cu JB, Urma, Grand, Aleksa Alaska, Chlorys, Khidja si Makunouchi Bento; after party la Taj Mahal;
• 4 septembrie: expozitie de design grafic la Poarta Ecaterinei; expozitie de ilustratie la Turnul Alb, dialog cu Caius Dobrescu si Adrian Lacatus la Centrul Multicultural; Visual Poetry la Turnul Alb; film de scurt-metraj “Orizont” la Colegiul National Aprily Lajos; concerte & live visuals la Tower Stage cu ArgEn Tango, Oliviu/Marinov (Underground Romanian Sound), Akos, Temple Invisible, Olivian Nour, Kasim, Hands and Bits.

Cauti cazare in Romania? Travelminit iti ofera doua sugestii de cazare in Brasov, valabile in perioada desfasurarii Festivalului Amural.

Hotel Adabelle***

Hotelul Adabelle din Brasov, situat chiar in centrul istoric al orasului, la doar 500 de metri de Biserica Neagra, ofera cazare in 23 camere placut mobilate si confortabile. Toate sunt dotate cu baie proprie cu dus, uscator de par, TV cu programe prin cablu, minibar.
Tarif: 155 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Hotel Coroana**

Amenajat intr-o cladire considerata o adevarata bijuterie arhitecturala a orasului in stil Art Noveau si Baroque (monument istoric), Hotelul Coroana este situat in centrul Brasovului, aproape de Piata Sfatului si de Biserica Neagra. Oaspetii au la dispozitie 80 de camere moderne si confortabile, dotate cu baie proprie cu cada, minibar si TV cu programe prin cablu.
Tarif: 196 de lei camera twin/noapte (cu mic dejun)

Cauti cazare? Intra aici!

*Sursa foto: adevarul.ro