Experimenteaza bucataria Ungariei: 4 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Budapesta

Foto: Foxys Forest Manufacture / Shutterstock.com

Ungaria atrage anual mii de turisti dornici sa descopere particularitatile acesteia, obiectivele sale istorice si culturale, viata de noapte si popularele centre spa. Apoi, dupa ce bifeaza toate acestea, isi doresc sa deguste din specialitatile culinare unguresti, apreciate la nivel international. Standardele culinare ale turistilor pasionati de mancarea buna, aspectuoasa, in preajma caruia poti asorta un vin aromat, vor fi pe deplin satisfacute in cadrul localurilor unguresti.

Iata 4 restaurante unde trebuie neaparat sa iei masa atunci cand ajungi in Budapesta:

1. Borkonyha Winekitchen

Borkonyha este unul dintre cele patru restaurante ale Budapestei, dotate cu cate o stea Michelin. Veti regasi atmosfera intima a unui bistro, unde va veti desfata cu vinuri alese si preparate traditionale unguresti, remarcandu-se tocmai prin aceasta tendinta de a fructifica si readuce in lumina retetele locale si mai putin pe cele internationale.

Detine o selectie generoasa de vinuri unguresti, care merg de minune cu preparatele impresionante din punct de vedere cromatic si nu numai. Printre deliciile culinare care merita incercate se numara pieptul de prepelita cu mazare si zmeura, pieptul de rata cu legume si obrajorii de vitel in vin rosu.

Foto: www.facebook.com/Borkonyha

Adresa: Sas 3, Budapesta

2. Mák Bistro

Meniul la  Mák Bistro este generos atat in privinta preparatelor traditionale, cat si a celor internationale, atragand, de asemenea, iubitorii de vinuri si produse derivate. Impresionante sunt si vasele in care sunt servite preparatele culinare, acestea fiind confectionate manual de artizanii locali, in culori inchise. Preparatele din peste sunt extrem de apreciate, iar, pentru a experimenta cu adevarat arta gastronomiei unguresti, incearca pieptul de rata, ficatul de gasca sau mangalita.

Foto: www.facebook.com/mak.bistro/

Adresa: Vigyázó Ferenc 4, Budapesta

3. Paprika

Pastrand spiritul culinar traditional, va recomandam sa popositi la hanul Paprika, un loc confortabil care o sa va cucereasca datorita decorurilor cu motive populare, pastrand din atmosfera vechilor hanuri unguresti. Astfel, peretii restaurantului sunt impodobiti cu fel de fel de obiecte vechi precum fotografii, felinare si instrumente muzicale. Meniul cuprinde o multime de posibilitati culinare, copiii beneficiind de anumite retete speciale.

Recomandam faimosul gulas, preparat dupa retete conservate de generatii, placinta cu carne, papricasul de ciuperci si tocanita de vitel cu galuste casa. Pastrati-va neaparat loc si pentru desert, caci la Paprika se serveste Gözgomboc, desertul preferat al imparatilor Imperiului Austro-Ungar.

Foto: https://www.facebook.com/paprika

Adresa: Dózsa György 72, Budapesta

4. Restaurantul de O Suta de Ani (Százéves)

Restaurantul functioneaza de mai bine de un secol, fiind considerat unul dintre cele mai vechi localuri din Budapesta. Este situat la parterul unei cladiri de inspiratie baroca si va invaluie intr-o atmosfera intima, la lumina lumanarii, in surdina vibrand acorduri de muzica tiganeasca. Indiferent de preferintele culinare, aici veti avea parte de rasfat din belsug, putand alege dintr-o varietate de supe si ciorbe unguresti, tocanite, platouri reci si deserturi.

Foto: www.facebook.com/szazevesetterem

Adresa: Piarista 2, Budapesta

Rasfata-te la unul dintre restaurantele din Budapesta si rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2svGYJm