Esti nefumator? Iata 3 pub-uri din Bucuresti unde fumatul este interzis

Pub-uri din Bucuresti in care fumatul este interzisLegea care interzice fumatul in spatiile publice a iscat destule nemultumiri in randul fumatorilor, in conditiile in care mare parte din baruri, cafenele si restaurante s-au grabit sa puna in aplicare prevederile inca dinainte de promulgare. Nefumatorii, insa, se declara deja mult mai relaxati din acest punct de vedere: gasirea unui local cu aer “respirabil” nu va mai fi o problema de acum inainte.

Iata 3 pub-uri din Bucuresti unde fumatul este interzis si in care poti merge linistit, fara sa fii nevoit sa cauti disperat un loc la geam sau la vreo gura de aerisire, daca esti nefumator.

1. Energiea

Autointitulat “stabiliment de informare si experiment urban – provoked by Grolsch”, localul Energiea din centrul Capitalei este unul din acele locuri in care simti nevoia sa mergi ori de cate ori ai chef sa stai de vorba cu prietenii, sa te relaxezi si sa te bucuri de viata. Si, ce-i mai important, acum poti sa o faci fara sa-ti fie teama ca relaxarea ta nu va dura mai mult de o jumatate de ora din cauza fumului gros de tigare: fumatul este interzis in acest local.

Energiea este pub si hub urban in egala masura, pentru ca spatiul reuseste sa atraga ca un magnet o multime de evenimente artistice si culturale; aici esti invitat sa socializezi, sa participi la atelierele, expozitiile, dezbaterile si workshop-urile organizate cu regularitate fara sa ai sentimentul ca nu-ti sunt adresate in mod direct. Domeniile abordate de aceste manifestari culturale sunt dintre cele mai diverse: arta, literatura, jurnalism, gastronomie, teatru si film, antreprenoriat, moda si chiar responsabilitate sociala. Si pentru ca totul sa “se lege” cat mai uniform, pub-ul ofera oaspetilor preparate culinare homemade din bucataria contemporana. Pe scurt: la Energiea poti sa te bucuri de toate aceste evenimente in compania unui pahar cu licoarea potrivita sau a unor bunatati gastronomice sanatoase de care sa te lingi pe degete.

Daca te prinde seara, te vei putea bucura de ritmurile Disco, Funk, Indie sau Alternative introduse de DJ-ii localului, gandite astfel incat sa instige la dans si socializare.
Adresa: strada Ion Brezoianu nr. 4

2. Escapes Café & Pub

Aproape de Gradina Cismigiu, unul dintre locurile-simbol ale Capitalei pe care nu trebuie sa il ratezi chiar daca esti turist pentru o zi in Bucuresti, exista un local intim, in care fumatul este interzis. Mai exact, il gasesti in spatele unei alte cladiri-simbol din Bucuresti, Palatul Telefoanelor, de pe Calea Victoriei.

Localul este foarte dragut si primitor, poate datorita amenajarilor cu gust si atmosferei de “casa primitoare” de care te izbesti inca de la intrare. Designul nu este foarte incarcat, dar piesa principala – biblioteca cu carti – atrage privirile tuturor. Vrajiti de atmosfera, veti descoperi apoi dulciurile frumos aranjate in bol (special pentru oaspeti) si meniul bogat in bauturi alcoolice si nealcoolice, cafea, prajituri si sandviciuri gustoase si pufoase.

Prin urmare, Escapes Café & Pub este un loc foarte potrivit pentru un pranz usor, o cafea buna si aromata sau chiar pentru pauza pe care simti sa o iei uneori in timpul programului, daca se intampla sa ai biroul prin apropiere. Un local placut, in care nu se fumeaza, iar internetul WiFi este din partea casei.
Adresa: strada Matei Millo nr. 9

3. Journey Pub

Un pub bucurestean in care sa te simti de fiecare data altfel, ca si cum ai calatori pe alte meleaguri si te-ai bucura de noi aventuri culinare nu vei gasi decat pe strada George Enescu din Capitala. Localul organizeaza in fiecare luna evenimente de genul Trip Talks, in care un calator isi prezinta ultima aventura si socializeaza pe aceasta tema impreuna cu clientii pub-ului.

Si nu doar atat: la Journey Pub ai ocazia sa te bucuri de concerte, ateliere, petreceri si chiar proiectii de film fara ca fumul de tigare sa iti impiedice respiratia. Pentru ca in acest local sunt zone in care nu se fumeaza – non-smoking areas.

Daca discutia pe tema calatoriilor te-a incitat destul de mult incat sa-ti deschida apetitul pentru organizarea urmatoarei calatorii, o poti face fara probleme. Localul pune la dispozitia oaspetilor ghiduri de calatorii numai bune de rasfoit, atlase, carti si internet WiFi gratuit.
Adresa: strada George Enescu nr.5

Update:
Este bine de stiut ca, de la jumatatea lunii martie a acestui an, cei care vor fuma intr-un spatiu public (restaurant, cafenea, bar sau chiar in aer liber – daca locul ales pentru “un fum” se afla in vecinatatea unui loc de joaca pentru copii, de exemplu) risca sa plateasca o amenda de pana la 500 de lei. Si da, in aceasta categorie intra si tigarile electronice.