Duminica, 24 Iunie, Muzeul ASTRA din Sibiu va avea intrare gratuita pentru toti cei care vor purta ie

In perioada 22-24 iunie 2018 Muzeul ASTRA din Sibiu este gazda unei serii de evenimente organizate cu ocazia Zilei Universale a Iei. Astfel, vizitatorii Muzeului ASTRA din Sibiu pot invata cum sa aiba grija si cum sa coasa o ie, pot participa la cea mai mare sezatoare on-line, pot admira expozitia de ii organizata impreuna cu comunitatea Semne Cusute si multe alte surprize.  

Mai mult, Muzeul ASTRA ofera intrarea libera tuturor celor care ii calca pragul purtand IA in data de 24 iunie 2018, Ziua Universala a Iei, impreuna cu invitatia de a participa la Hora de Sanziene, dupa savarsirea Sfintei Liturghii, pe poiana Bisericii din Bezded.

,,Din programul editiei din acest an, nu o sa lipseasca un targ de mesteri, ateliere pentru cei mari si cei mici, plimbari in ie cu cele mai Cochete Biciclete, picnic in ie, concerte de muzica populară si rock(trupele Bucovina și Bucium), concursul Cea mai frumoass IE. Salvează o IE, salvează un strop de RomanIE; ateliere de consiliere: Grijeste-ti IA; atelier de broderie sasească dar si o hora de Sanziene. Evenimentul isi propune constientizarea importantei Iei ca piesa vestimentara care confera identitate si unicitate romanilor in lume, prin familiarizarea vizitatorilor cu elementele caracteristice asociate iei sau costumului popular.”, a declarat Dana Bercu, sef sectie Muzeul Civilizatiei Traditionale ASTRA.

Copiii vor avea parte de activitati specifice in cadrul Orei de joaca in muzeu. De asemenea, la Muzeul ASTRA vor sarbatori IA si copiii de la Scoala de Dans Ioan Macrea, Ansamblul Datina din Talmaciu si de la Ansamblul Veselijah. Programul mai include targ de ii si obiecte traditionale, mestesugari si ateliere interactive pentru copii si adulti.

Transport gratuit din Sibiu, spre muzeu

Vizitatorii si turistii care vor dori sa participe la concertul trupelor BUCIUM si BUCOVINA desfasurat sambata, 23 iunie, vor avea posibilitatea sa ajunga gratuit in Muzeul in aer liber cu autobuzele care pleaca din statia Gara la ora 20:57, respectiv 22:07. Dupa concert, transportul din Muzeul in aer liber inspre statia Gara va fi asigurat la ora 00:30.

Evenimentul este organizat sub egida Anului European al Patrimoniului.