Domeniul Dracula Danes (Sighisoara) – Relaxare in inima Transilvaniei

Sighisoara Domeniul Dracula

Sursa foto: Dracul.ro

Cei mai multi turisti merg la Sighisoara pentru Festivalul Medieval sau ca sa viziteze Cetatea si casa lui Vlad Tepes, supranumit Dracula. Orasul este superb, are un centru istoric care pastreaza inca amprenta vremurilor medievale, transformandu-l intr-un oras-muzeu. Odata ce-l vizitezi, intelegi imediat de ce i se spune Perla Transilvaniei.

De indata insa ce parasesti Cetatea Sighisoarei, la numai 6 kilometri distanta, descoperi un alt domeniu incantator, mai putin incarcat de istorie, dar mai relaxant si reconfortant: Domeniul Dracula Danes.

Daca urmezi usor firul Tarnavei Mari pana aproape de localitatea Danes, vei ajunge la Domeniul Dracula Danes sau La Dracul, cum il cunosc localnicii. Acolo, in mijlocul naturii si in inima Transilvaniei au fost amenajate trei centre de cazare si agrement: un han, o pensiune si un centru de echitatie. In scurt timp de la deschidere, domeniul a devenit locul preferat de sighisoreni pentru micile escapade de weekend, fiind atat de frecventat de ei incat vestea frumusetii acestui loc a ajuns in toate colturile tarii.
Domeniul Dracula Danes reprezinta esenta Transilvaniei, un colt de Rai amenajat cu drag si atentie la detalii, in care poti sa te relaxezi in voie asa cum poftesti: pe marginea piscinei, intr-o drumetie calare, la o partida de pescuit sau plimbandu-te pur si simplu pe aleile frumoase ale domeniului sau pe Valea Stejareni. Este un loc perfect in care poti sa-ti incarci bateriile.

Ce poti face la Domeniul Dracula Danes

Locatia este destinata indeosebi amatorilor de turism rural, care inteleg prin relaxare o sesiune de bird watching in padurile care inconjoara domeniul sau o partida de pescuit in apele raului Tarnava Mare. In decorul natural impresionant al Danesului traiesc diferite specii de pasari precum Lanius minor, Crex, Aqvila Pomarina sau Oriolus Oriolus.
La fel de relaxanta poate fi o iesire langa Sighisoara si pentru cei pasionati de istorie: cetatile si castelele medievale de la Cris, Rupea, Sighisoara, Dumbraveni sau Malancrav sunt inca in picioare si isi asteapta vizitatorii. Poti vizita, de asemenea, celebrele biserici fortificate ale Transilvaniei – de la Saschiz, Biertan, Malancrav, Laslea, Hoghilag sau Viscri.
Unui spatiu de o asemenea anvergura nu ii putea lipsi un centru ecvestru cu manej acoperit si trei padocuri in aer liber. Exista programe de agrement cu profil educativ, cursuri de initiere si perfectionare in calarie (si ponei pentru copii), precum si o serie de evenimente ecvestre. Pentru cei avansati, se organizeaza circuite calare pe trasee, in grupuri de 2-5 persoane, iar pentru cei pasivi, plimbari cu trasura sau sania trasa de cai.
Pensiunea dispune de 16 spatii de cazare spatioase, amenajate intr-un stil autentic ardelenesc, de la balcoanele carora poti sa te bucuri de peisajele rupte parca din povesti.
Iar in apropierea domeniului vei gasi Rezervatia Naturala Stejarii seculari de la Breite si Rezervatia de Stejar pufos de la Cris.

Cauti cazare in Romania? Iata cateva sugestii de cazare in Sighisoara:

Vila Franka***

Pornind pe straduta ingusta, pavata cu piatra, din centrul orasului Sighisoara, vei patrunde intr-un spatiu destinat relaxarii, un spatiu cu o puternica amprenta clasica renascentista. In fiecare incapere plutesc inca crampeie de istorie a unor vremi apuse; doar mobilierul tradeaza trecerea timpului, continuand sa pastreze farmecul unui stil atat de armonios.
Vila dispune de 17 camere dotate cu baie proprie cu dus, uscator de par, minibar, seif, TV cu programe prin cablu, internet WiFi gratuit.
Tarif: 165 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Hotel Sighisoara***

Marete turnuri impart intre ele povesti de cand lumea si pamantul, in timp ce stradute misterioase iti poarta pasii printre case cochete. Amplasat in inima cetatii, Hotelul Sighisoara ofera oaspetilor cate ceva din parfumul mistic medieval. Cladirea descopera si acum urmele traiului nobil de la 1520, atunci cand i se puneau temeliile. Sala de conferinte pastreaza detaliile murale ale vestitelor scene vanatoresti de la 1620, iar cele 29 camere si 3 suite isi asteapta oaspetii de seama, oaspeti care pot savura in restaurantul, in crama sau pe terasa hotelului, specialitati culinare gatite dupa retete alese si pot petrece clipe de neuitat degustand vinuri atent selectionate. La hotel Sighisoara vechiul se imbina cu noul, confortul isi pastreaza rafinamentul, povestile se reinventeaza.
In camera vei gasi tot ceea ce ai nevoie pentru un sejur confortabil si relaxant: aer conditionat, baie proprie cu cada sau dus, frigider, TV cu programe prin cablu si chiar internet WiFi gratuit.
Tarif: 225 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)