Destinatii vibrante pentru vacanta de Craciun in Romania

sibiu-de-craciun-foto-calin-stan

Calin Stan / Shutterstock.com

Nu mai e mult pana la vacanta de Craciun, iar daca nu te numeri printre cei care si-au facut planuri pentru vacanta de Sarbatori inca din vara, acum ar fi timpul sa iei in calcul cateva destinatii. Iata care sunt cele mai vibrante destinatii pentru vacanta de Craciun in Romania, sugerate de Travelminit.

Maramures

Daca iti doresti un Craciun traditional, intr-o zona de poveste, Maramuresul este destinatia cea mai potrivita. Nu doar ca te vei bucura de cateva zile de vacanta relaxante, dar vei fi fascinat de traditiile si obiceiurile romanesti, pastrate cu sfintenie si reinviate in perioada sarbatorilor.

Nu-ti fie teama ca un Craciun in Maramures inseamna doar o degustare de bunataturi; ai o multime de activitati cu care sa-ti umpli timpul liber. De la schi pe partiile amenajate in statiunea Borsa, la plimbari cu sania trasa de cai pe ulitele satului si pana la plimbarile minunate cu mocanita pe Valea Viseului sau pe Valea Izei – totul se va transforma in cea mai frumoasa amintire de vacanta.

In Sighetu Marmatiei se organizeaza la fiecare sfarsit de an Festivalul datinilor si obiceiurilor de iarna, perioada in care casele sunt luminate in noaptea din Ajunul Craciunului si isi deschid portile pentru colindatorii imbracati de sarbatoare, in costume nationale. Sa-ti mai spunem ca bucatele sunt atat de bune de te lingi pe degete? Alege Maramuresul pentru vacanta de Craciun si te vei convinge singur ca nu exageram cu nimic. Toba, slanina, jumarile, caltabosul sau carnatul de casa maramuresean nu au concurenta.

Cat despre cazare, toate pensiunile din Maramures sunt confortabile si primitoare. Majoritatea sunt amplasate in zone de poveste: Poienile Izei, Tara Lapusului sau Sapanta.

Bucovina

Si Bucovina se numara printre destinatiile vibrante pentru vacanta de Craciun petrecuta in Romania. Suceava ar putea fi denumita „patria cozonacilor” la cat de pufosi si parfumati sunt, insa nici placintele poale-n brau sau bucatele traditionale nu sunt de ratat.

Daca vei opta sa mergi de Craciun in Bucovina, vei retrai anii copilariei alaturi de cei de-o schioapa, deghizati in magi: exista obiceiul ca in dimineata de Craciun, copiii sa mearga cu „Steaua” din casa in casa si sa anunte nasterea lui Hristos. A doua zi de Craciun in Bucovina poti sa o petreci vizitand manastirile din zona: Voronet, Sucevita, Moldovita, Putna sau Dragomirna. Toate sunt amplasate in zone minunate, cu peisaje spectaculoase.

Sibiu

Transilvania este, la randul ei, o destinatie vibranta pentru vacanta de Craciun, iar zona Sibiului este una dintre cele mai frumoase. Atat orasul care se imbraca in fiecare an in haine de sarbatoare, iar Piata Mare din centrul Sibiului straluceste sub miile de beculete colorate instalate la Targul de Craciun, cat si satele din jur (cele din Marginimea Sibiului), te imbie sa petreci cateva zile de poveste in miros de cozonac, turta dulce si vin fiert cu scortisoara. Peste tot se aud colinde, iar in satele din Marginime ai ocazia sa vezi o parte din obiceiurile vechi transilvane si traditi populare. De Craciun, Transilvania se dovedeste a fi, inca o data, acel tinut magic in care te intorci de fiecare data cu inima deschisa si cu foarte mare placere.

Alege pe Travelminit o pensiune turistica din Marginimea Sibiului si iti garantam ca vei petrece o vacanta de Craciun asa cum ai visat.

Poiana Brasov

Aflata la numai 24 kilometri distanta de Brasov, Poiana Brasov se numara printre cele mai frumoase destinatii de iarna din Romania. Acesta este si motivul pentru care este una dintre cele mai vizitate statiuni montane din tara (atat vara, cat si iarna), iar de Craciun – una dintre cele mai aglomerate. Sporturile de iarna sunt un adevarat magnet pentru turisti, pentru ca aici gasesc din abundenta zapada, aer curat si o multime de facilitati. Pentru schiori si amatorii de snowboard exista partii amenajate, cu grade diferite de dificultate: Bradu, Drumul Rosu, Sulinar, Kanzel, Poiana Lupului, Subteleferic si Ruia. Pe de alta parte, orice panta mai abrupta poate deveni cea mai mare distractie pentru copii. La fel si patinoarul.

Pe scurt, Craciunul in Poiana Brasov inseamna distractie, aer curat si relaxare pentru intreaga familie.

Baile Felix

Statiunea oradeana este preferata multor calatori care aleg sa-si petreaca vacanta de Craciun in Romania. Unul din motivele principale este strandul termal Apollo, in care sunt amenajate trei bazine exterioare cu apa termala (la 36 de grade), functionale pe tot parcursul anului, chiar si de sarbatori. Ce placere si relaxare mai buna ar fi in vacanta de Craciun decat sa te balacesti in apa calda si sa admiri peisajul de vis al statiunii Baile Felix, inconjurat de brazi inzapeziti?

Si la Strandul Felix exista conditii de relaxare, in cele sase bazine cu apa termala naturala, doua bazine pentru copii (cu apa de 32–34 de grade), un bazin cu valuri, un bazin pentru relaxare si doua pentru toate categoriile. Un amanunt important: cele doua stranduri comunica intre ele, iar biletul de intrare este valabil pentru ambele.

Pentru cazare, intra aici!