Descopera Prapastiile Zarnestiului, cel mai vizitat obiectiv din Piatra Craiului!

Foto: alpinetrail / Shutterstock.com

Oricand vi se face dor de cateva clipe de deconectare in mijlocul naturii, optati pentru o deplasare in zonele verzi si binecuvantate de liniste ale tarii. Rezervatia Naturala Cheile Zarnestilor este o rezervatie de tip geologic mix, pe care o regasiti in judetul Brasov, unde regasiti si Prapastiile Zarnestiului, un canion ingust de-a lungul caruia domnesc linistea si vegetatia.

De ce merita vizitata zona Zarnestiului

Prapastiile/Cheile Zarnestiului constituie o arie protejata din interiorul Parcului National Piatra Craiului, alaturi de celelalte trei zone carstice: Cheile Dambovicioarei, Cheile Brusturetului si Cheile Dambovitei, situate pe teritoriul judetului Arges. De asemenea, Parcul gazduieste si Pestera Liliecilor, o arie cu caracter de monument al naturii.

Foto: Thomas Dekiere / Shutterstock.com

Prapastiile Zarnestiului reprezinta un canion ingust, de unde se poate ajunge la Platoul Magura, cabana Curmatura si Muntii Piatra Craiului. Pe traseu, veti fi impresionati de salbaticia peisajelor si spectaculozitatea peretilor de stanca, care constituie trasee captivante pentru temerarii alpinismului. De asemenea, zona impresioneaza si datorita atractiilor turistice dispuse de-a lungul defileului, precum: pestera Mare si pestera Mica din Prapastii, Fantana lui Botorog si Fantanile Domnilor. Puteti face popasuri la nenumarate locuri de belvedere, unde aveti ocazia sa faceti cele mai frumoase fotografii de vacanta.

Alte atractii turistice din zona

Generos in obiective turistice, Zarnestiul gazduieste rezervatia de ursi Libearty, fiind prima rezervatie pentru ursii captivi din Romania. Reprezinta caminul a peste 70 de ursi bruni europeni si a unui urs negru asiatic, acestia fiind salvati de la o viata abuziva de captivitate. Animalele beneficiaza de locuri pentru adapost, pentru hrana, copaci de catarat si bazine cu apa.  Puteti vizita Libearty in cadrul unui orar prestabilit in timpul verii, sau prin programare telefonica prealabila in restul anului.

Foto: Oancia Iulian / Shutterstock.com

Un alt obiectiv relevant al zonei il reprezinta Schitul de la Coltul Chiliilor, cel mai vechi asezamant religios de pe teritoriul zarnestenilor. In muntii Piatra Craiului, intr-o stanca aflata pe inaltimi, exista o pestera in interiorul careia se regaseste o mica biserica. Pentru a ajunge la ea, este necesara coborarea tot mai adanca in maruntaiele stancii, aceasta sfarsindu-se brusc cu o cortina albastra ce acopera altarul.

Puteti vizita Cabana Plaiul Foii, situata la aproximativ 13 km. de centrul Zarnestului, pe drumul spre aceasta avand ocazia sa surprindeti fotogratii uimitoare cu masivul Piatra Craiului. Odata ajunsi, descoperiti o zona amenajata cu foisoare si balansoare, o terasa si o atmosfera relaxanta, numai buna pentru cateva momente de relaxare, departe de forfota urbana.

Foto: Photosebia / Shutterstock.com

Pentru o portie de adrenalina, la iesirea din Zarnesti, aveti ocazia sa parcurgeti traseele din cadrul Wolf Park, un parc de aventura dotat cu patru trasee si sase tiroliene. Ori, puteti sa faceti o plimbare relaxanta in micuta urbe, unde veti intalni, de asemenea, atractii turistice si o pietonala cochet pietruita, impodobita cu flori.


Rezerva-ti cazarea si exploreaza cele mai frumoase regiuni ale Romaniei: http://bit.ly/2EYpXKr