Descopera obiectivele turistice ale Romaniei care adapostesc legende si povesti fascinante

Sursa foto: Sandor Vegh / Shutterstock.com

Romania starneste interesul calatorilor din intreaga lume, dornici sa admire obiectivele sale unice, intesate cu legende si mituri care mai de care mai inedite. De la povesti cu indragostiti, uriasi, zmei si comori pana la personaje istorice, domnitori insetati de lupta, simboluri si obiecte magice sunt adapostite la umbra celor mai populare monumente ale tarii.

Iata 4 dintre obiectivele turistice ale caror legende si relatari merita sa le descoperiti:

  1. Sfinxul

Silueta uriasului monolit de pe Platoul Bucegi atrage anual mii de turisti, fascinanti de puterea si de maestria naturii. Formarea acestuia este pusa pe seama a numeroase mituri si legende, una dintre ele raportandu-i aparitia la existenta Sfinxului din Egipt. Alte teorii ii confera monumentului dimensiuni extraterestre. Totusi, geologii sustin ca fenomenul de abraziune a determinat forma acestuia, confirmand, in acelasi timp, caracterul de minune naturala a Sfinxului.

Sursa foto: ghiduri-turistice.info

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2n7cJDk

  1. Pestera ursilor

Pestera Ursilor este una dintre cele mai faimoase. Aici au fost descoperite ramasite ale ursului de caverna, care a disparut in urma cu 15.000 de ani. Potrivit legendei, gura pesterii a fost inchisa dupa ce a cazut o stanca uriasa, iar peste 100 de ursi infometati au fost inchisi aici. In deznodamant, animalele s-au atacat reciproc pana cand au murit toate. O alta legenda vorbeste despre zmei cu puteri fantastice care ar fi trait odinioara in pestera.

Sursa foto: ghiduri-turistice.info

  1. Podul lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu este unicul pasaj natural rutier functional din tara si este situat in centrul localitatii Ponoare. Legenda spune ca aici se afla o pestera in care traia diavolul. Dupa ce localnicii l-au rugat pe Dumnezeu sa-i scape de drac, acesta a lovit cu palma tavanul pesterii care s-a prabusit peste intrare. Totusi, acesta a reusit sa fuga pe o alta intrare in pestera, agatandu-se cu ghearele de un deal din apropiere, formandu-se astfel cele doua campii de lapiezuri numite Afrodita si Cleopatra.

Sursa foto: ghiduri-turistice.info

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2rCctkt

  1. Lacul fara fund

Sau Lacul Vulturilor, asa cum mai este denumit, este localizat in Muntii Sureanu si ascunde o sumedenie de legende fascinante cu balauri si comori. Localnicii evita sa faca baie in acest lac, deoarece se spune ca pe fundul sau traieste un balaur. Lacul fara fund este cunoscut si sub numele de Lacul Vulturilor, pentru ca aici se spune ca vulturii veneau sa-si invete puii sa zboare.

Sursa foto: ghiduri-turistice.info